Emberek, akik kiváltak a szülői családból: hogyan tettétek, nem bánjátok?
Hogy kérdésem kicsit érthetőbb legyen: az érdekel, akik már kiváltak a szülői családból, testvértől. Szóval kicsit elhatárolódva, a saját életeteket élitek. Milyen érzés? Nehéz volt ,,kiválni,, úgymond? Esetleg kisebb testvérrel rendelkezőknél nem volt olyan érzés, hogy nem kéne elhatárolódni?
Illetve hogyan csináltátátok? Mármint szépen lassan nem jártatok ,,családi eseményekre,,? (Szülinap, névnap, akármi) vagy egyik napról a másikra kiköltözés és néha hazalátogatás? Vagy abszolút nem is jártok ,,haza,,?
(Érdekel más emberek tapasztalata, hogy elmélkedni tudjak, miként tegyek a saját életemben... Kicsit úgy érzem, hogy visszatart, szétszakít az itthoni családi életem a most kezdődő önállóbb életemtől. A dologban plusz bonyodalom, hogy patchwork családom van, azaz elvált szülők, az egyikük új családot alapított és kisebb testvér is van, itt is eddig aktívan részt vettem a családi életben, plusz a másik szülőnél is jelen vagyok.)
Nálam ez egy folyamatos dolog volt.
Egyetemen kollégium, majd szoba bérlés többed magammal egy szobában, majd szoba bérlés lakótárssal, és 30 éves koromra eljutottam oda, hogy önállóan bérelek lakást.
Ha minden összejön akkor 1 éven belül fogok tudni venni egy kisebb Pesti lakást, 35-40 nm-es panelt.
Aztán egyszerűen csak keveset jártam haza. Havonta, 3 havonta, vagy ünnepekre.
Egy ideig ment a "kötelező ünnepi összejövetel" aminél ráadásul saját kocsi hiányában elég kiszolgáltatott voltam, mert ha elmentünk a rokonokhoz, akkor estig ott ülhettem. Vagy a haza menetel is olyan volt, hogy "nem érte meg" 1 nap jönni menni. Mióta kocsim van, ez sem probléma, egyik nap megyek este, ott alszom, másnap meg jövök is el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!