Anyukák: Benneteket nem zavar, ha valaki a családból nem a nevén emlegeti a gyereketeket?
Nekem egyik ismerősömék úgy hívták a gyereket, hogy "a kisfiú"...
De egyébként sötétbőrűek voltak, ha érted a célzást, és náluk ez nem meglepő.
3-as vagyok.
Tehát így beszéltek róla, hogy a "a kisfiút" el kell vinni óvodába, stb.
Nem azért mert idegen volt számukra a gyerek, csak így alakult ki.
furcsa volt
A párom öccsét mindig is "gyereknek" hívták. Hol a gyerek? Le kell menni a gyerekért. Mit csinál a gyerek?
Csak akkor szólítják a keresztnevén, ha rászólnal valamiért.
Amúgy itt az anyukáról és az apáról van szó. Én és a párom a nevén hívjuk, de ha csak beszélünk róla, mi is szoktuk "a gyerek"ként emlegetni. Engem is zavar, de már hozzászoktattak.
A ciki az volt, mikor 2 hónap járás után megkérdeztem, hogy hogy hívják az öccsét, mert még sosem hallottam. (Ekkor a kisfiú még csak 4 éves volt)
Nálunk olyan volt egészen kicsi koromtól kezdve, hogy apa adott nekem egy teljesen más becenevet, a Rebit. Abszolút más a keresztnevem, de ez így rám ragadt. Rebus, Rebi, nagynéném meg Rozinak hív :D Engem sosem zavart, így szoktam meg. :)
Mondjuk ez annyiban különbözik,hogy legalább valami néven szólítanak, és nem csak úgy, hogy "lány". Elhiszem, hogy így ebben a formában zavaró tud lenni egy idő után.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!