Titeket zavar ha nyúzzák a gyereketeket?
Egyszerű vedd ki a kezéből, ha úgy érzed és szépen mond meg (indulatoktól mentesen lehetőleg), hogy ő hogy érezné magát, ha állandóan pisztergálnák.
A csipkedésre...anyós csinálta nálunk (férjem anyja) elvettem a gyereket, majd jó alaposan megcsipkedtem és még csavartam is rajta ahogy ő, hogy érezze "milyen jól esik". Na azóta nem csinálja :)
Amúgy szerintem nem szoknak le róla, csak akkor, ha szóvá teszed...lehet többször.
A csipkedés szerintem tipikus öreg dolog,na de a nyúzás...
Én vissza nyúznám.
Vagy ha nagyobb lesz a gyerkőc,mondd el neki mit csinált vele az illető,aztán rúgja bokán:)
Ki kell venni a kezéből a gyereket és kész. Én megtettem, anyós megsértődött, de nem érdekelt. Mindennek van határa. Neki az volt a mániája, hogy az arcát piszkálta a lányomnak...hadd ne mondjam, hogy rögtön cicizhetnékje támadt...szóltam többször is, hogy ezt ne csinálja, nem értette meg, kivettem a kezéből. Következő mánia: a síró csecsemőt majd ő megnyugtatja, mindegy miért sír. Kivettem a kezéből, megsértődött. Persze elötte szóltam, hogy éhes csecsemőt cici nélkül a büdös életben nem fog ő megnyugtatni, de azt hitte ő az okosabb....tévedett. Aztán a szeparációs szorongás kellős közepén, mikor hozzám akart jönni a lányom, nem engedte...megint kivettem a kezéből, hogy hagyja abba, megint megsértődött. Most négy éves a kislány, és még mindíg ezt játszuk :D Én szólok, ő hülyének néz, aztán többet nem szólok, hanem nem hagyom, ő meg megsértődik, de nem tud meghatni. Mostanában az étkezések elött adagolt édességen megy a harc, de nem érdekel, ha nem akarok neki ebéd elött csokit adni, akkor nem kap, akkor sem ha ránkszakad az ég :D Ebéd után felőlem egy szatyorral is ehet, de elötte nem, és kész. Most ez sem tetszik a mamáknak, de nem is kell hogy tetszen...amúgy sem az én anyukám, sem a férjem anyukája nem adott soha főétkezés elött cukorkákat, meg csokit egyikünknek sem...ezt a szokást csak most vették fel, a mi gyerekünknél. Nem tudom mi ez náluk, de kár volt ennyi idősen már ezt elkezdeni :DD
Nyugodtan szóljatok, ha a szép szó nem ér semmit, akkor meg egyszerűen kiveszitek a kezéből, vagy nem hagyjátok. Ennyi, ti gyereketek.
Off bocsi
De amúgy érdekelne, hogy ki vadászik rám. Ugyanazt írtam, mint a többiek hogy ne hagyd. Nem is voltam bunkó, mint jópáran a gyk-n.
Az én válaszom mégis le van húzva, míg a többieké magasan van...hát szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!