Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyukák: Benneteket nem...

Anyukák: Benneteket nem zavar, ha valaki a családból nem a nevén emlegeti a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom (direkt nem írom, hogy ki) mindig azt mondja a 3 éves kislányra, hogy a "leány". Ennek a "leánynak" amúgy a nagynénje vagyok. Engem egy idő után idegesít, mikor már egy nap százszor mondja, hogy "hun a "leány?", "mit csinál a leány?", "ezt a leánynak vettem" "nézz rá a leányra". stb. Gyönyörű neve van, miért nem lehet a nevén szólítani? Nekem olyan alpári egy idő után. Ha néha mondaná nem zavarna, de amikor már zsinórban ezt hallom idegesít egy idő után. Vagy ez csak az én hülyeségem?
2014. nov. 13. 15:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%
A férjem és a volt felesége beszélnek folyton úgy a lányukról, hogy "a gyerek". Engem is zavar, olyan lekezelőnek érzem. Meg is kértem a férjemet, hogy ha tavasszal megszületik a közös gyerekünk, akkor őt onnantól kezdve a nevén emlegesse majd.
2014. nov. 13. 16:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez engem is zavar, "lány" "leány" "gyerek" sok van, de épp azért ad az ember nevet a gyerekének, hogy legyen, ami megkülönbözteti a többi "gyerek"től. Vagy neki mindegy, hogy Zsuzsika, vagy Katika?
2014. nov. 13. 16:53
 13/17 anonim ***** válasza:

Az en anyukam is sokszor fiamnak hiv lany lettemre.. vagy a teljes nevemet mondja GYULOLOM.. Pelda: Bettina gyulolom ha bettina-nak szolitanak igy csak betti.. ha anyu azt mondja hogy bettina akkor mar merges :D

De amugy leanyom olyan ciganyos....... meg kislany.. jo neha mondja rendbe de lehet ezt szokta meg mar meg :)

2014. nov. 13. 17:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Mekkora problémák...

Én meg a gyerekeket csak apróléknak hívom, így ni:

"Hun van az aprólék?"

2014. nov. 13. 17:17
 15/17 A kérdező kommentje:
14. néha belefér a viccelődés. De a kicsi épp úgy ember, a felnőtteket is a nevükön szólítják, főleg ha a szerettedet emlegeted. Nem mondod a feleségedre, hogy a "csaj", vagy a férje, hogy Az ipse". Néhányan mondják, hogy "Az asszony", vagy a "az ember", de ezeket is személytelennek és tiszteletlennek tartom, általában azok használják, akik már nem tisztelik eléggé, szóval eléggé primitív megnyilvánulás. Tetszik, ha egy férj a nevén emlegeti a feleségét, kiváltképp ha amúgy nem ismerem, mert ez tiszteletet bizonyít. Ugyanez szerintem fokozottan elvárható egy kisgyerekről. Néha olyan, érzés, mintha csak egy darab lenne, amíg nincs "tudatánál" a kicsi.
2014. nov. 13. 17:54
 16/17 anonim ***** válasza:
32%
Rohadjatok meg, hogy még itt is lepontoztok. Erre élveztek vagy mi?
2014. nov. 14. 15:56
 17/17 A kérdező kommentje:
16. Ne akadj ki, sajnos ez itt már megszokott. Részemről mindenkinek ment a zöld kéz.
2014. nov. 14. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!