Emberek, akik kiváltak a szülői családból: hogyan tettétek, nem bánjátok?
Hogy kérdésem kicsit érthetőbb legyen: az érdekel, akik már kiváltak a szülői családból, testvértől. Szóval kicsit elhatárolódva, a saját életeteket élitek. Milyen érzés? Nehéz volt ,,kiválni,, úgymond? Esetleg kisebb testvérrel rendelkezőknél nem volt olyan érzés, hogy nem kéne elhatárolódni?
Illetve hogyan csináltátátok? Mármint szépen lassan nem jártatok ,,családi eseményekre,,? (Szülinap, névnap, akármi) vagy egyik napról a másikra kiköltözés és néha hazalátogatás? Vagy abszolút nem is jártok ,,haza,,?
(Érdekel más emberek tapasztalata, hogy elmélkedni tudjak, miként tegyek a saját életemben... Kicsit úgy érzem, hogy visszatart, szétszakít az itthoni családi életem a most kezdődő önállóbb életemtől. A dologban plusz bonyodalom, hogy patchwork családom van, azaz elvált szülők, az egyikük új családot alapított és kisebb testvér is van, itt is eddig aktívan részt vettem a családi életben, plusz a másik szülőnél is jelen vagyok.)
Nem tudom mire gondolsz pontosan: hogyha a családod elviselhetetlen, ártanak neked akkor szakítsd meg velük a kapcsolatot hamar, ha csak pár ember árt neked akkor csak azzal a pár emberrel.
Ha meg a kérdés az önállósodásról, fészekből kirepülésről szól akkor lehetsz önálló úgy is, hogy tartod a rokonokkal a kapcsolatot - ez is az élet része.
Én csak 25 évesen tudtam költözni, de akkor azonnal mentem, nem bántam meg, tartom a kapcsolatot a családommal.
01:41
Igen, a kirepülésről szól. Mivel én vagyok a legnagyobb ,,gyerek,, a családban, nem tudom hogy álljak neki. Főleg így, hogy úgy érzem vissza akarnak húzni, emellett két oldalon is. Köszönöm a válaszodat. (Nincs szó bántalmazásról.)
Bocsássatok meg 01:05 és 01:07, de nem igazán értem a mondandótokat... Épp ezzel küszködök, hogy miként tegyek, szeretnék informálódni, hogy másoknál hogy zajott ez az egész, hogy legalább egy halvány lila gőzöm legyen, hogy menjek el, repüljek ki, váljak le, stb. Plusz miből feltételezitek, hogy én hányiger/szánalom/gáz lennék? Egy anonim oldalon megfogalmaztam egy kérdést, informálódás céljából...
Most akkor mi a kérdés? Elköltözés otthonról, de hazajárás, kapcsolattartás oké, vagy soha többé szóba se állsz velük? Nem egyértelmű...
Előbbi teljesen normális dolog, a tesóim és anyukám is örült a boldogságomnak, mikor összeköltöztünk a férjemmel.
Utóbbinak ha igazi oka van, akkor nem elítélendő, ha csak játszani akarod a felnőttet, akkor nem.
Ha visszatartanak és te menni szeretnél, ne érdekeljen, menj, majd hozzászoknak.
Teljesen megszakítani önállósodás céljából a kapcsolatot velük, viszont butaság.
Talán lehet, hogy nem véletlenül tartanak vissza, nagyon éretlennek tűnik a gondolkodásod.
Mert nagyon nem vagy attol vonzo szemely hogy ez a kerdes felmerul.. azert lehet szanalmas es kellemetlen. Miert akadaly miert kerdes ez egyaltalan? Es mi koze ennek a fel"testvereidnek"? Mi? Nem logikus nincs is ertelme.
Ha no vagy meg megertem minimalisan mert az elejen ereztem en is h fura lesz es idegen de fel kellett noni. Ha ferfi vagy akkor borzasztoan elkeserito hogy (gondolom 22 elmultal) es ilyenen agyalsz hogy hogy valj ki a csaladbol.
Nem kell kivalni. Felveheted nekik a telefont :D talalkozhatsz is veluk.. De ott elni orok eletedre=halal es sose lenne kapcsolatod sajat csaladod. Nem is ertem a kerdest.
Mi a kerdes???
Ertelmetlen. Hogy hogyan koltozz el? Elobb tervezd el es utana cuccolj. Hogy hogy mondd meg nekik: sziasztok elkoltozom majd tartjuk a kapcsolatot hivjuk egymast es talalkozunk.
Nem???!?
most nem igazán értem, az, hogy elköltözöl, mért vonja maga után, hogy nem látogatod őket többet?
ha elviselhetetlenek, akkor otthagyod őket és nem nézel többé feléjük, ha nincs velük semmi bajod, akkor meg minek kapcsolatmegszakítós hisztit játszani?
amúgy meg: bankszámlát csinálsz, munkát keresel, fizetést kapsz, albérletet szerzel, költöztetődobozt veszel, belepakolsz, hívsz pár havert segíteni cipekedni, a másik helyen bútorokat veszel, rárakod a cuccokat a dobozból és kész. meg asszem elmész a hivatalba bejelenteni az új lakcímet, de nem ott élek, nem tudom ez hogy néz ki mo.n
(két éve élek külön a szüleimtől, de nem tart vissza a munkában és a magamról és háztartásról gondoskodásban, hogy hazalátogatok a szülinapokra meg néha random hétvégékre is)
"Mármint szépen lassan nem jártatok ,,családi eseményekre,,? (Szülinap, névnap, akármi)"
Már miért ne járnék? Te szüleidnél az volt a szokás, hogy költözéskor a kapcsolatot is megszakították az ő szüleikkel, vagy mi? Nemértem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!