Mit lehet tenni, ha úgy felzaklattam magam egy családi balhé miatt, hogy nem tudok azóta aludni?
Hosszú lesz.
Van egy nagynéném, Bori, aki idegbeteg, és nem normális. Úgy beszél a 7 éves gyerekével, mint a kutyával, üti-vágja azt a szerencsétlen gyereket, olyanokat vág a fejéhez, hogy "Minek kellett megszületned?" meg hogy "Akkor rohadt volna le a méhem, amikor magamból kinyomtalak!" meg ilyenek. Van egy anyám, aki mindig minent ráhagy a húgára, Borira, és nem tudja és nem is akarja megvédeni magát. Bori anyámat lábtörlőnek használja. Folyamatosan bántsa, lelkileg zsarolja (pl.: mint most is, hogy ha nem megyübk haza hozzá őszi szünetbe, ő megöli magát meg a gyerekét) (480 km-re lakunk egymástól).
Amíg ott voltunk, egyszer nem főzött, reggelre, délre, uzsira, vacsorára csak péksütit ettünk. (És ez nem vicc) Anyám már nem bírta a péksütit, (mert anyám már hétfőn eljött, én csak szerdán jöttem, mert nekünk keddig volt csak tanítás, mert megadták azt a két napot), és mondta, hogy nem kér. Erre megfogta a péksütit, kidobta a kukába, és ami volt a zacskóba, azt is kidobta, és amit én ettem, azt is megfogta, elvette tőlem és kidobta. Majd megint mint egy idegbeteg, elkezdett remegni. Anyám szokásához híven nem szólt semmit, én csak annyit kérdeztem tőle, hogy: "Mi a r.knak kell idegeskedni? Meg mi van akkor, ha nem kér? Majd eszik később?" Erre elkezdett engem izélni, hogy en egy sz.r takony pulya vagyok, én ne pattogjak neki, meg ilyenek. Tudni kell rólam, hogy én anyámért mindig is kiálltam, és sose hagytam, hogy bárki is megbántsa, meg megalázza. Tudtam magamról, hogy nem fogok sokáig bírni idegekkel, és ezért el akartam menni, sétálni egyet, hogy lenyugodjak, mert olyan szinten felidegesített. Csak mondta meg mondta meg mondta a magáét, és én erre mondtam neki, hogy: "Anyád". (Ami két okból gáz az én számból: 1. Mert nagyanyám már meghalt, 2. Mert én vedem anyámat, de közben más anyját szidom, és ez valamilyen szinten ellentétes). Erre nekem jött, megtépedt meg idevágott, elkapta a torkom, én meg hirtelenben hozzávágtam a fejéhez a telefont. Anyám állt közénk. Én eljöttem, anyám jött utánam. Ami mégjobban fájt, hogy anyám még ekkor is a drága tesókáját védte. Anyám egyedül visszament a cuccainkért, folyamatosan Bori beszólogatott neki, meg teli torokból ordibált vele, meg néha-néha anyam odaszólt neki, de nagyrészt tűrte. Összepakolt és eljött. A péntek estét egy másik nagynénémnél töltöttük, szombat reggel jöttünk haza.
Ez pénteken volt ez a balhé. Se péntek este, se ma este (bár már vasárnap van) nem tudtam aludni, mert olyan szinten felzaklat engem ez. Haragszom magamra, amiért rosszul csináltam és rosszul mondtam dolgokat, és ezért anyámat mégtöbb alázás érte. Főleg amikor egyedül visszament a házba. En nem mentem vissza, csak anyám ment fel egyedül, és lehallatszott, hogy ordibál vele Bori. Mit tegyek?
Én is nekimennék anyámnak, ha kezet emelne a gyerekemre!
Kérdező!
Nyugodj le!
Akkor ezt most vegyük komolyan.
1. Elmész látleletet vetetni, ha van nyoma.
2. Elmész feljelentést tenni a rendőrségre.
3. Beszélsz a helyi (ahol a nő lakik) csaladgondozóval, hogy mi folyik ott, ugyanis az unokatesód életveszélyben van.
4. Most neked kell anyád beszabályozni, ha ő ilyen gyenge. Közlöd, hogy ha még egyszer a te testi és lelki egészséged azzal veszélyezteti, hogy oda elvisz, akkor személyesen fogsz jelentkezni a gyámügynél, ugyanis ez is fiatalkorú veszélyeztetése.
Ezek túl anyád kiérdemelte, hogy kapjon egy lebas2ást, amiért kitett ennek téged évekig, végignézi, ahogy téged megtámadnak, és nem áll ki melletted, nem téged véd meg. Milyen anya az ilyen? Kicsit se csodálkozzon, ha két év múlva egyedül marad, és a drágalátos húga lesz az egyetlen, aki ajtót nyit rá.
A hugicával pedig nem vagy köteles egy percet sem együtt tölteni, erőszakkal még anyád se vihet oda.
Muszáj lesz neked a sarkadra állni, ha ép ésszel akarsz kikerülni ebből a családból.
13, nem cigányok, csak egy újabb kamukérdés meghintve pár sztereotípiával a cigányokról, hogy lehessen egy jó hosszú cigányozós kommentekből álló válaszáradatot létrehozni.
Mondjuk, legalább ügyesebben kamuzik, mint a szokásos.
Anyáddal nem fogsz előrehaladni, nem is érdemes vele ilyen szempontból fogllakozni. Viszont amit leírtál, hogy hogyan bánik a gyerekkel és öngyilkossági-gyilkossági ötletei vannak (még ha csak beszéd szintjén is!!) kötelességed jelenteni a gyámügy felé. Sajnos a gyeremkotthon sem egy leányálom, de ilyen környezetben nem maradhat egy gyermek! Vagy belepusztul vagy annyira sérül, hogy belőle is ilyen felnőtt lesz.
An külföldön élek. Itt tilos még csak kiabálni is a gyerekkel. Barátnőm (diplomás, intelligens ember)csak rászólt a gyeremekére, hogy ne bántsa a kistesót és azonnal lekapcsolták. Nagy ügy volt belőle.
Azonnal szolj a gyamugynek!!!! Szegeny gyerek! Ti eljottetek onnan, de az a kicsi ott maradt. Ra nem gondoltok????
Szolnek a gyamugyeseknek es tobbet az eletbe nem mennek hozza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!