Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tőletek is folyton szivességek...

Tőletek is folyton szivességeket kérnek a rokonok?

Figyelt kérdés

Még a szülői házamban lakunk a párommal. Ide kötött a suli, egyetem és kis ideje itthonról dolgozom. Amint találok jobb munkát, költözni fogunk, vagy lehetőség szerint külföldre megyünk.

De addig úgy érzem megfojt ez a helyzet.

Anyukám keveset van itthon, de amikor itt van, olyan mintha nem lenne életem. Programot csinál nekem, beleszól abba, amit épp csinálok, vagy leszólja "semmiskedés" jelzővel. "csináld meg ezt, aztán azt, utána ide megyünk" s ha nemet mondok én vagyok a rossz, lusta.

Nagyszüleim pár házzal arrébb laknak, ők nagyon sokat adtak és segítettek nekem, kötelességemnek érzem, hogy néha besegítek nekik. De elég sokszor tőle is megkapom, hogy hát ma mit csinálsz, ha nem dolgozol? Mintha nem kéne háztartást vezetnem, tanulnom vagy csak úgy kikapcsolódnom ha épp nincs feladatom.

Nagybátyám felesége kb 2 éve rászokott arra, hogy engem hív hajat festeni. Vagy úgy bármilyen problémával: nem tud csatlakozni a wifire, nem tudja használni az új telefont, új laptopot, tvt, stb-38 évesen. De hogy szinte havonta hivogat a 10 centis haját megfesteni, engem megőrjít. Utoljára fel sem vettem a telefont.

Másik rokon mintha taxiként használna. Többször kellett mennem a lányáért az állomásra. Holott neki is van jogsija, csak fél ott hagyni az autót. Vagy ha nincs itthon a lány, én kellene elvinnem ügyeket intézni az asszonyt. Nem csak elvinni, hanem megvárni és hazahozni.

Mindezt azért mert azt hiszik itthon vagyok és ráérek mindenkit kiszolgálni.

Persze ez utóbbira nemet mondtam, mert már kivagyok az egésszel.

Elgondolkodtam azon, hogy rossz vagyok? Segitenem kéne ott ahol tudok? Valamiért úgy érzem csak annak segítenék, akitől viszonzást is kapok...pl előbb tennék szivességet a barátaimnak, mert tudom hogy én is számithatok rájuk.

Szerintetek ez kihasználás, vagy így megy ez a rokonok közt?

Szívem szerint messze menekülnék innen...

2020. okt. 7. 19:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Úgy látom kicsit félre értelmeztetek pár dolgot.

Nincs ki mosson, főzzön rám, mert nagyrészt csak én és a párom lakunk itt. Természetesen mi veszünk magunknak ami kell és fizetjük a számlákat.

Anyum úgymond az élettársától jön ide hetente, amikor is úgy kezel mint egy 5 évest és teljesen kizökkent az addigi ritmusomból.

Az öröklés dolgot csak azért említettem meg, mert valaki belekötött abba, hogy mamahotelben vagyok. Elhiszem, hogy más szülő tudja finanszírozni a gyereke lakhatását meg tanulmányait, de az én anyukám így tudott támogatni: 'engedi' hogy lakhassak a házamban amíg szükség van rá.:))

Gondolom, kedves utolsó, hogy amíg megvolt a ház, te is élhettél volna benne ha épp rászorulsz, vagy úgy látod gazdaságosnak. Szó sincs arról, hogy ne értékelném a szüleim keze munkáját vagy kisajátitanám...Csak egyszerűen próbálok élni itt, amíg szükséges.

2020. okt. 7. 21:25
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
nem, mi nem használunk ki másokat és magunkat se hagyjuk kihasználni. meg kell tanulni nemet mondani. és rászoktatni a kedves családtagokat hogy nem vagy se taxi, se fodrász, se málhás szamár.
2020. okt. 7. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagy rossz csak hülye. Már bocs..

Nem kellene ugranod minden szavukra. Akkor is lehet jó valakivel a kap solatod, ha nem teszel szivességeket. Nem kell segítened.

2020. okt. 8. 06:24
 14/15 anonim ***** válasza:
85%
csak azt használják ki, aki hagyja .. ha nem etszik a kialakult redszer, hát NE HAGYD !! itt nem a rokonokkal van a probléma, hanem veled..
2020. okt. 8. 09:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert pontosan tudják, hogy bűntudat nélkül nemet fogok mondani és le fogom szarni ha megsértődnek. Neked kell meghúznod a saját határaid, nem fog sértődés nélkül menni, de ennyit megér a nyugalmad.
2020. okt. 8. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!