Tőletek is folyton szivességeket kérnek a rokonok?
Még a szülői házamban lakunk a párommal. Ide kötött a suli, egyetem és kis ideje itthonról dolgozom. Amint találok jobb munkát, költözni fogunk, vagy lehetőség szerint külföldre megyünk.
De addig úgy érzem megfojt ez a helyzet.
Anyukám keveset van itthon, de amikor itt van, olyan mintha nem lenne életem. Programot csinál nekem, beleszól abba, amit épp csinálok, vagy leszólja "semmiskedés" jelzővel. "csináld meg ezt, aztán azt, utána ide megyünk" s ha nemet mondok én vagyok a rossz, lusta.
Nagyszüleim pár házzal arrébb laknak, ők nagyon sokat adtak és segítettek nekem, kötelességemnek érzem, hogy néha besegítek nekik. De elég sokszor tőle is megkapom, hogy hát ma mit csinálsz, ha nem dolgozol? Mintha nem kéne háztartást vezetnem, tanulnom vagy csak úgy kikapcsolódnom ha épp nincs feladatom.
Nagybátyám felesége kb 2 éve rászokott arra, hogy engem hív hajat festeni. Vagy úgy bármilyen problémával: nem tud csatlakozni a wifire, nem tudja használni az új telefont, új laptopot, tvt, stb-38 évesen. De hogy szinte havonta hivogat a 10 centis haját megfesteni, engem megőrjít. Utoljára fel sem vettem a telefont.
Másik rokon mintha taxiként használna. Többször kellett mennem a lányáért az állomásra. Holott neki is van jogsija, csak fél ott hagyni az autót. Vagy ha nincs itthon a lány, én kellene elvinnem ügyeket intézni az asszonyt. Nem csak elvinni, hanem megvárni és hazahozni.
Mindezt azért mert azt hiszik itthon vagyok és ráérek mindenkit kiszolgálni.
Persze ez utóbbira nemet mondtam, mert már kivagyok az egésszel.
Elgondolkodtam azon, hogy rossz vagyok? Segitenem kéne ott ahol tudok? Valamiért úgy érzem csak annak segítenék, akitől viszonzást is kapok...pl előbb tennék szivességet a barátaimnak, mert tudom hogy én is számithatok rájuk.
Szerintetek ez kihasználás, vagy így megy ez a rokonok közt?
Szívem szerint messze menekülnék innen...
Nem, mert nem hagytam sose hogy fejemen táncoljanak vérségi kötelékre hivatkozva,kettő tudok nemet mondani,és balek se vagyok.
70F
Mivel otthon laksz a mama hotelbe es meg a parodat is elturik, igy alap, hogy ugy ugralsz, ahogy a szuleid futyulnek. Ha nem tetszik, koltozzetek el! Ennyi.
Amiket leirtal, tok normalis csaladon beluli keresek/szivessegek.
El is fogok, csak legyen egy jó lehetőségem.
Ennek a háznak felét én örököltem apukám után, szóval miért fizettem volna másnak bért, amíg tanulok és nincs stabil munkám, s anyum nem tudott volna támogatni?! Nem is kéne magyarázkodnom, nem kioktatást kértem arról, hogy hol lakjak.
Igen, sajnos!
Nemet kell mondani mert túl rászoknak!
4 es nem nem normális kihasználni a másikat családon belül se, hiába ez a trendi ma,mert könnyebb más f ával verni a csalánt mint csinálni valamit önállóan,mert semmi nem csinálódik meg magától sajnos és senkinek nem dolga életképtelen parazita rokonokat fuvarozni eltartani stb vérségi kötelek miatt sem.. És ma így vállalnak sokan gyereket is hogy majd a rokonok össze dobják a gyerekre valót is sőt fel is nevelik őket le passzolják 0 24 be. Én ennek a típusnak szoktam meg mutatni hamar hol az ajtó ha nem érti h nem bank teher taxi sorolhatnám mi nem vagyok.
70F
Ha nem adsz bele a rezsibe, nem vásárolsz be néha stb., akkor érhető. Pláne ha főznek, mosnak is rád.
Ha erről szó sincs, és kiveszed a részed mindenből otthon, mégis meg a b.szakodás, akkor nem nálad a hiba. Akkor menekülj!
Az öröklés dolgot nem érzem fernek. Attól hogy örökölted, nem te építetted/vetted/szépítgetted azt a házad, a szüleid keze munkája van benne.
Én is örököltem volna a családi ház felét, ellenben odaadtam anyukámnak a teljes összeget mikor eladta, hogy ő ki tudjon jönni a hitelekből. Pedig nekem sem volt semmilyen tartalékom.
Nem szép, hogy kihasználnak, én sem tűrném, de én ahogy látom te is kicsit elgondolkozhatnál a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!