Az a nagyszülő, aki az unokájával tölt időt minden esetben a szülőnek tesz szívességet ezzel?
Komolyan hány éves, és milyen családban felnövő/élő emberek mondanak ilyeneket ezen az oldalon?
Szinte minden gyerek-nagyszülős kérdésnél megjelennek, akik szerint a nagyszülő szívességet tesz, ha az unokával van. Csak én élek kivételesen jó családban, ahol nem másnak tett szívességként éljük meg, ha a szeretteinkkel töltjük az időt, történetesen akkor is, ha az egy gyerek?
Nem csak te élsz jó családban. Nálunk is öröm a nagyszülőnek az unokával lenni, nem feladat. Mint ahogy a mi nagyszüleink is örültek nekünk.
De mi egyébként is összejárós család vagyunk, nem csak ünnepekkor találkozunk, vagy ha kéne valami. A segítség meg oda-vissza működik.
Szerintem azok mondanak ilyeneket, akiknél eleve nem jó a viszony.
Elsőnek meg üzenem, hogy anyukám 49 évesen lett nagymama. Hát az öreg jelzőt azt az ő nevében kikérem :)
Azért a legtöbben nem 70-80 évesen lesznek nagyik :D
Ha 45-50 éves akkor viszont még dolgozik, hétvégén pihenne.
Ha nyugdíjas akkor ráér.
6: Mert az ember élete csak abból áll, hogy dolgozik és pihen? Hát a mi életünk egy kicsit tartalmasabb.
Most akkor, aki még 70 alatt van, az sose láthatja az unokáját, mert dolgozik? És a nyugdíjasok sem, mert ők meg túl öregek :D
Tiszta lükék vagytok.
Számomra is hihetlen, hogy leidősözöl egy 40-50 éves embert.. Egyébként mióta rendszeres GYK olvasó lettem, azóta megdöbbenve olvasom, hogy a többségnek egy 40-50 éves ember már bőven öregnek számít. Azért ez elég durva. Akkor a 90 évest minek nevezi? Vagy pl. ott van Nagy Feró, már majdnem 70 éves, és abszolút nem nevezném öregnek. Augusztus 20-án az István a király rockoperában olyat alakított, hogy a nyomába se ért a több más 30 éves szereplő...
Kérdésre válaszolva: ezen az oldalon szokás másokat szapulni, irigykedni, mert nem mindenkinek van jó viszonya a nagyszülővel, vagy abszolút nem lehet rábízni a csemetét, vagy egyáltalán nem is élnek már. És ritkaság (pedig az lenne a követendő példa, és a normális is) a jól műkődő család!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!