Nagymamám kikészít, folyton kikapja a 4 hónapos unokatesómat a kezemből. Mit tegyek? 15l
Anya húgának (keresztanyám) a gyerekéről van szó. Nagyon gyakran ott van nagyszüleimnél keresztanyám a picivel. Olykor jó lenne babázni, de nagymamám folyton beleavatkozik mindenbe, ami a gyerekkel kapcsolatos. Keresztanyámat nem nagyon izgatja a dolog, örül, ha más átveszi tőle a picit. Viszont nagymamámmal ellenben tudja, hogy 1000 szemem rajta van. Azt is tudja keresztanyám, hogy kb egy szinten vagyunk a gyereknevelésben (neki sem sok dolga volt benne, csak kb annyi, hogy kicsi koromban gyakran jött éjszakára 'babázni velem', hogy anya tudjon aludni). Nem bánja, ha besegítek, sőt.
Ha elkámpicsorodik a pici, vagy 1 percnél tovább van nálam, akkor nagymamám megjelenik, kikapja a kezemből, hogy 'jaaaaaaaaj kisfiaaaaaaam, seeeeeemmii baaaaaj, iiiittt vaaaagyook één, ne síírrjj'. Egyből felmegy a pumpa bennem, már alig van kedvem bármit is csinálni a picivel.
Oké, hogy nagymamám 2gyereket felnevelt, meg az, hogy 15 éves vagyok, de nem lehet neki szólni, mert puffogna, megsértődne.
Mit tegyek?
15l
Mondd meg neki hogy nem vagy béna és te is tudsz figyelni a kicsire.
Mikor tesóm megszült akkor nálunk is ez volt csak anya csinálta ezt. Ha megfogtam a babát már egyből ott volt hogy jaj ne így fogd, hanem amúgy, és a cumisüveget se így fogd hanem amúgy... ez ment hetekig, aztán nagyon felmérgelt és megmondtam neki hogy nálam is jó helyen van a pici hisz szereti ha fogom, nem kell okoskodni. Azóta nem is csinálja.
#2 Részben egyetértek. Én se vagyok babázós, viszont a háromból kettő unokatesóm bírom. A harmadikról ne kérdezzetek.
Amúgy meg, mondd meg neki, hogy tudsz vigyázni rá! Mutasd meg neki! XD De amúgy... Szerintem most hasonló helyzetbe kerültél, mint amikor a kicsit mindig favorizálják.
Nem tudtad, hogy a nagyik mindig, mindent jobban tudnak? :D :D ezen ne idegeld fel magad. Amúgy meg jól el lesz kapatva az a baba, lesz elegük majd a szülőknek :)
Egyszer én is jól odamondtam a mamának, puffogott is rendesen, de kellett neki.
olyan aranyos vagy, hogy így mérgelődsz:-D
Ha az életben mindig azt nézed, hogy ki az, aki megsértődik, ha megmondod a véleményed, jobb, ha némasági fogadalmat teszel.
Ha nem lekezelően/gúnyosan/pattogva/szemtelenül stb. mondod a nagyinak, hogy nálad is biztonságban van a baba, akkor semmi rosszat nem teszel, nincs oka megsértődni.
Szóval én biztatnálak, hogy beszéld meg vele, csak tudod, nem mindegy, hogyan. 39/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!