Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Az a nagyszülő, aki az unokájá...

Az a nagyszülő, aki az unokájával tölt időt minden esetben a szülőnek tesz szívességet ezzel?

Figyelt kérdés

Komolyan hány éves, és milyen családban felnövő/élő emberek mondanak ilyeneket ezen az oldalon?

Szinte minden gyerek-nagyszülős kérdésnél megjelennek, akik szerint a nagyszülő szívességet tesz, ha az unokával van. Csak én élek kivételesen jó családban, ahol nem másnak tett szívességként éljük meg, ha a szeretteinkkel töltjük az időt, történetesen akkor is, ha az egy gyerek?

2015. szept. 16. 13:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
3%

Kérdező!

Úgy letiltanám az internet előfizetésed, mint a huzat. Már most sajnálom a gyerekedet, hogy egy ilyen barom anyja van, aki értetlen.

Az egyik tv adón megy egy a "világ legrosszabb anyukája" sorozat.

Minap láttam egy részt, nagyjából ilyen "embernek" képzellek. Szörnyűnek.

Minek teszel fel kérdést, ha nem tetszik a válasz?

Igen, b+, idős, aki 50 éves az idős, ha tetszik ha nem, és pont te mondod, hogy 40 évesen szülnek a nők újabban, tehát akkor 65+ a nagyszülő!

Hahó! 65 évesen már - teszik-nem tetszik IDŐS az EMBER!

Majd meg tudod, ha a gyerekednek születik gyereke, hogy igenis terhes dolog lesz 65 éves korodban a bömbölést hallgatni.

Nem rég volt a Szelfi c. műsor az RTL II-őn, ahol a Unique együttes énekesnője a Völgyesi Gabriella életét mutatták be.

Szintén hozzá tudnálak hasonlítani, aki egész nap azon agyalt, hogy hogyan tudná RÁSÓZNI a gyerekeit a nagyszülőkre, mert neki büdös volt a saját gyereke / gyerekei.

Egyszerűen érthetetlen, hogy lehet ennyire szívtelen egy anya. Remélem a gyámügy ilyenkor felkapja a fejét.

Szegény gyerek!!!

2015. szept. 16. 15:34
 22/43 anonim ***** válasza:
74%
Enyhén túlzol 21-es. Attól, mert neked az 50 idős, vagy 65 fölöttiként annak érzed magad, nem mindenki az - szóval másnak is lehet más véleménye, mint neked. Tudod, zavar, hogy mást gondolnak, mint te...
2015. szept. 16. 15:50
 23/43 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 21.

Azért egy 50 feletti ember nem feltétlen idős.

Mint írtam anyósom 52, apósom 55 éves, mindketten dolgoznak, és imádnak az unokával lenni, lovacskáznak vele, tornáznak, a nyakukban viszik, ugrabugrálnak, sokat sétálnak vele.

Tehát azért még nem kell mindenkit leírni, mert 50 felett van.

És egy gyerek nem abból áll, hogy bömböl. Sőt. Anyósom elmondása szerint csak akkor cirkuszol a fiam, ha a közelben vagyok. Amikor messze vannak, jó fiú, és mindig le tudja foglalni.

2015. szept. 16. 16:11
 24/43 anonim ***** válasza:
27%

Most nem értem miért lett szitokszó az "idős" kifejezés?

TI akadtatok ki ezen a magyar szavon. Nem is értem, hogy mit problémáztok. Mi lenne a megfelelő kifejezés?

Innentől kezdve helyettesítsétek be az idős = ???

helyére ami nektek megfelelő szó.

Akkor sem arra való a 3. generáció, hogy a nyakába varrják az unokákat.

Lehet a Völgyesi Gabriella félékből indulok ki, amikor ilyeneket hallok, látok, de kiakasztó.

Mi az hogy szülsz egy gyereket, aztán a car részét meg lepasszolod a nagyszülőknek. Ők is végigszívták veled az első pár éveket.

A kérdező megerősítést akar, hogy igenis márpedig a nagyszülő minden vágya, hogy ott nyüszítsen a gyerek órákon át.

Egész más játszani vele egy fél délutánt, mint egész nap átpasszolni a nagyszülőkre.

Az meg hogy egy családban udvariasak egymással, már más kérdés, de nem feltétlen fedi az őszinte valóságot.

Ez is csak egy vélemény.

2015. szept. 16. 16:19
 25/43 anonim ***** válasza:

Hahó! 65 évesen már - teszik-nem tetszik IDŐS az EMBER!

Majd meg tudod, ha a gyerekednek születik gyereke, hogy igenis terhes dolog lesz 65 éves korodban a bömbölést hallgatni.

Nyilván nem olyan az ember már 65 évesen mint 20 évesen, de azért "temetni" talán nem kéne őket. Nagyon sok fitt 60 feletti ember van.

A gyerek bömbölés se idegesít mindenkit (bár nem tudom miért gondolod, hogy egy gyerek mást se csinál mint ordít), akit viszont igen azt már fiatalon is (én a 30-as éveim közepén járok, de idegesít a gyerek sírás, anyukám meg pl. 50 felett is elolvad egy kisgyerektől és rögtön nyugtatgatja, egyáltalán nem idegesíti).

És lehet neked furcsa, de sok "idősebb" embert pont egy kisgyerek mozdít ki a punnyadós mindennapokból, és teljesen "megfiatalodik" mikor ott a kisunokája.

2015. szept. 16. 16:26
 26/43 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 50es ember inkább még középkorú, mint idős.
2015. szept. 16. 16:45
 27/43 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon őszinte leszek, nálunk vegyesben megy a dolog. Ez azt jelenti, hogy mindkét nagyszülőpár a gyerekek születésétől aktívan részt vett az életükben, pedig nem egy településen élünk. Alig várták a találkozásokat, és már egészen pici kortól ajánlkoztak, hogy jönnek, és vigyáznak rájuk, menjünk el egy kicsit kikapcsolódni apával. Aztán minden gyereknél nagyon várták, hogy mikor vihetik el őket először magukhoz, mikor alhatnak ott náluk. A lelkesedés töretlen. 5 gyerekünk van, a legnagyobb már fiatal felnőtt, a legkisebb 4 éves, mindegyiküket a mai napig hívják, várják. Még csak pár éve mentek nyugdíjba, de a melós évek alatt is önszántukból jelentkeztek a srácokért.

Ez az önként vállalt része.

Azért akad olyan is, hogy lepattintom őket, főleg a kicsiket. Mert lakásfelújítunk, mert el akarunk utazni 3 napra, mert tanulnom kell egy vizsgára. És megesik, hogy ilyenkor anyámnak, vagy anyósomnak át kell szervezni a programjait. Ritkán van ilyen, nem haragszanak érte.

Amúgy ez az én gyerekkoromban is így volt, nagyszüleim kivették a részüket a nevelésemből, és soha nem éreztem, hogy a terhükre lettem volna. Még élő mamám még a nagyobb gyerekeimre is aktívan vigyázott pici korukban.

Ami szerintem nagyon fontos, hogy teret kell engedni nekik. Mi csak a muszáj dolgokat tartatjuk be, pl. csokitilalom orvosi utasításra, de mindkét nagyszülőpár felnevelte a maga gyerekeit, józan eszüknél vannak, az meg nem baj, hogy máshogy csinálják, mint mi, a gyerekek eligazodnak benne.

A kor kérdése: anyám 17 évesen szült engem, én 23 évesen szültem az elsőt, azaz anyu 40 évesen lett nagymama. Most 61 éves, fittebb, mint sok 40-es. Tornát tart, futni, túrázni, biciklizni jár, totál lefárasztja a gyerekeket.

2015. szept. 16. 19:01
 28/43 A kérdező kommentje:
21, nem baj, majd kinövöd!
2015. szept. 16. 19:51
 29/43 anonim ***** válasza:
60%
Akkor elmondanám,mint nagymama,hogy szerintem sokkal nehezebb a változókor nyűgjei és munka mellett unokázni,mint már 60 felett nyugdíjasként!És most nem a gyereksírásra gondolok!Egy kisgyerekre folyamatosan figyelni kell,foglalkozni kell vele,tanítgatni türelmesen,szórakoztatni és persze ellátni!Ez napi 8-10 órában,öregen (igen képzeljétek az öregkor eleje is öregség és még xarabb mert nem szoktunk hozzá) baromi megterhelő ha az embernek ott vannak a saját nyűgjei is!Az más amikor megyünk érte bölcsibe,oviba,elvisszük játszótérre ilyesmi--ez az örömmel vállalt dolog! De amikor a beteg gyerekre kell vigyázni,mert anyu meg apu annyira félti az állását,hogy nem mer táppénzre menni és már hajnalban kelni és unokázni estig egy beteg,épp ezért nyűgösebb gyerekkel--na az a szívesség!
2015. szept. 16. 20:09
 30/43 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem is az a probléma, hogy kedves kérdező és egyes válaszolók nem értitek a szívesség szó definícióját. Ez nem egy negatív dolog, most hirtelen ezt találtam "valaki valaki számára ingyen tesz valamit, kedves és segítő cselekedet". Amikor én azt írom egy válaszban hogy szívességet tesz, akkor ezt értem alatta, semmi többet. A szívességet magától értetődően szeretetből teszi az ember, a kényszer nem is jöhet szóba. Szóval a nagyszülő nyilván élvezi az unokával töltött időt. Ettől ez még szívesség.
2015. szept. 16. 20:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!