Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez erkölcsileg mennyire...

Ez erkölcsileg mennyire elítélendő? És törvényileg?

Figyelt kérdés

Ha valaki ingyen használhatja az egyik általad előfizetett szolgáltatást szívességből, de nem elégedett, ezért drágább csomagra vált a nevedben, a te adataidat használva, de az engedélyed és megkérdezésed nélkül, a te nevedben előfizetve a drágább szolgáltatásra( tehát a te számládról vonják a több pénzt), de olyan, mintha te akartad volna, hisz a te adataid használja) az bűncselekmény e? Mennyire elítélendő?

Te hogy reagálnál? Mekkora feneket kerítenél a dolognak? Csak kis értékű módosítás, nem is a pénz a lényeg, hanem az elv, a nulla megbánás(szerinte nincs mit megbánni), és az őt támogató rokonaid véleménye, velük mit kezdenél?

Egy héttel később tudod meg, tehát nem rögtön szól.

Úgy érzem megloptak és megint jogtalanul baleknak vagyok feltüntetve, akit az anyja is szid. Amint megtudta elkezdett engem szapulni, hogy lehetek ilyen, mennyire vigyázok én a pénzemre jobban, ha nem vigyázok ez nekem úgyis semmi.

Olyan dühös vagyok, nem tudok aludni sem, és megint nem tudom, reális e a felháborodásom mértéke, mert tényleg csak egy ezres, de akkor is, az én pénzem..

2020. szept. 4. 22:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%

" az bűncselekmény e? Mennyire elítélendő?"

Igen!

AZ!

Adattal való visszaélés.

A szolgáltató megtévesztése.

Nem kívánt költségekbe kényszerítés.

Azt nem értem, hogy tudta megoldani, ugyanis a nevedben

kellett aláírnia a is.

Az meg sima okirathamisítás.

2020. szept. 4. 23:06
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

" Van pénze, nem a kényszer vitte rá, hanem valami más."

Mi az a "más"?

2020. szept. 4. 23:07
 13/25 A kérdező kommentje:

Passz, hogy egy kretén.

Az előfizetéshez tartozik egy fiók, amit ha megosztasz mással(belépsz vele másik készüléken is), tudja használni a szolgáltatást több készüléken egyidőben.

Ebben a fiókban vannak elmentve az adataim, bankkártya, személyes adatok, csak simán körülnézett, nyomkodott és meg is volt a drágább csomagra váltás, ez online, nem kell aláírnia semmit, ezért voltam bizonytalan abban, hogy ez rendben van e, vagy sem, mert az én fiókomba belépve állított át olyat, amire nem kapott engedélyt, de olyan, mintha én csináltam volna, hisz az én nevem, regisztrációm alatt fut.

2020. szept. 4. 23:15
 14/25 anonim ***** válasza:
94%
Na, most már övé a PIN_kódod is.
2020. szept. 4. 23:19
 15/25 anonim ***** válasza:
92%
hallod, ha megosztod valakivel a személyes adataidat, akkor a jog nem áll melletted. mert nem tettél meg mindent, hogy elkerüld ezt az ocsmányságot. ne érts félre, mert bűncselekmény. de nagyobb disznóság az, hogy ha a lelakatolt bringádról levágják a láncot és úgy viszik el, mint ha a bicajt felügyelet nélkül nekitámasztod a falnak, és úgy..
2020. szept. 4. 23:24
 16/25 anonim ***** válasza:
45%

Jaaa hát így már egész más, ha te adtad ki neki a belépési adatokat, akkor ennyi.

Persze akkor is pofátlanság tőlük, csak azt nem értem miért nem baszt.l ki velük, én megszüntettem volna az egész hóbelebancot, és oldják meg ahogy akarják.

2020. szept. 4. 23:37
 17/25 A kérdező kommentje:

Ez volt, bezártam.

Ez netflix, úgy tudod csak használni, hogy belépsz x készüléken.

Attól, hogy engedélyt adok x dologra, nem következik belőle, hogy yt is csinálhatják.

2020. szept. 4. 23:52
 18/25 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól tudom akkor van 14 napos elállási jogod. Felhívod a netflixet, vagy az internetszolgáltatót és megmondod, hogy állítsák vissza a régi csomagodat.

Javaslom a költözést.

2020. szept. 5. 06:37
 19/25 anonim ***** válasza:
56%
Ha olyan hulye vagyok, hogy megadom neki az adatokat, amik egy előfizetés megváltoztatásához szükségesek, akkor meg is érdemlem. Nincs itt bűncselekmény, te voltál a hülye
2020. szept. 5. 07:37
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Öt profilt tudsz létrehozni. Nem kell megadd a sajátot.
2020. szept. 5. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!