Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg rossz ember vagyok,...

Tényleg rossz ember vagyok, ha nem építek ingyen egy kertet sógoroméknak?

Figyelt kérdés
Díszkertépítő vagyok és sógorom megkért, hogy csináljam meg a kertet. Fizetni nem tud, de lesz enni- innivaló, kávé, stb. Amit kért (kis tó, csobogó, pázsit, növénysor, stb) barátok között is 150 ezer ft. Mivel nemet mondtam, azt üzente tesómon keresztül, hogy többet ne nagyon menjek hozzájuk.
2020. aug. 22. 12:05
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
55%
Egyébként ez a sógor gazdag? Mert még az lehet hogy azért kért meg téged mert akkor nem kell szakember után nézni, ebédelni kávézni pedig amúgy is “kell” mindenképpen de a nagyon gazdagoknál ez úgy megy ilyen tételnél is mintha rágóval/zsebkendővel nem szolgálná ki valaki... tehát anyagiak terén más polcon van ezért vél sértésnek ilyen visszautasítást. Persze én is pártodon állok kérdező
2020. aug. 22. 19:31
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem én vagyok a kérdező, de szerintem nem állnak túl jól anyagilag, persze más pénztárcájában nem illik, és nem is akarok turkálni.

De a kérdező azt írta, hogy nem tud fizetni, ha lenne rá pénze, akkor biztos azt írta volna, hogy nem akar.

Csak nem tudom. Szerintem az még mindig érvényes, hogy "addig nyújtózkodj, amit a takaród ér", meg "ne más fas.z.ával verd a csalánt"...

2020. aug. 22. 19:52
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Legalább az anyagot állnák ők, hisz a mai világban semmi sincs ingyen. Pont úgy, ahogy még dolgozni sem dolgoznék ingyen, még családtagnak sem feltétlen. A munka az idő, az idő pedig drága.
2020. aug. 22. 19:56
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

azt még el tudnám képzelni, hogy kidőlt a fal (ajtó, ablak,..), ki-be jár a huzat, nincs pénz sógor, lécci, segíts

na de kertecske tavacskával, csobogóval, növényekkel,..?

2020. aug. 22. 20:03
 35/51 A kérdező kommentje:
Nem gazdagok, olyan átlagos középosztály. Mindketten dolgoznak, de nem vezetők. Ha nagyon akarnák, azért ki tudnák fizetni az anyagokat, de szívesebben teszik félre azt a pénzt, minthogy ideadják.
2020. aug. 22. 20:04
 36/51 anonim ***** válasza:
100%
Az azért tök jó, nem? Sóginak éppen lenne rá pénze, de ezek alapján, inkább fizetni nem akarna. Kedves. De azért gondolom te is szívesen félreraknád azt a pénzt, amit ő elvárna, hogy csak úgy költs rá...
2020. aug. 22. 20:11
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
Én a testvérem miatt felajánlanám, hogy beszerzési áron odaadom, mivel hiába van készleten, azt pótolni kell. Illetve munkadíjat sem számolnék fel, de közösen csináljuk. Gondolom, a munkának van olyan része is, ami nem igényel szakértelmet.
2020. aug. 22. 20:12
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
36-os vagyok, és a testvérem miatt én is hajlanék a kompromisszumra. De i tudja, hogy alapból milyen a tesóval a kapcsolat. De egyébként ez is lenne normális szerintem. Elég kényes téma egyébként, tudok olyanokat is, akik családon belül direkt nem vállalnak el ilyesmi munkákat, nehogy meghozza a bajt.
2020. aug. 22. 20:15
 39/51 anonim ***** válasza:
20%

Béküljetek ki. Itt nem csak pénzről van szó, hanem fizikai munkáról is. Ezt csak úgy átadni nem lehet, ezt csak kemény munkával tudod elérni. Ne vesszetek össze emiatt.

Egy kertet meg kell tervezni, megvenni az alapanyagot, ez nem pár órás munka. Idővel meg fogja ő is érteni. Emiatt ne vesszetek össze.

2020. aug. 22. 20:21
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

Attól senki nem lesz rossz ember, ha nem engedi, hogy kihasználják. Téged ki akartak használni. Mert az, hogy egy sima ebéddel, meg kávéval akartak megvendégelni, miközben te építs nekik kerti tavat a saját szabadidődben, és még költs is rá 150 ezret? Azért ez nem semmi.

Azért megnézném a sogórod képét, ha elkezd panaszkodni, és esetleg olyan embernek teszi, aki bele meri mondani az arcába, hogy jó vastag bőr van a képén.

2020. aug. 23. 00:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!