Hogy kell családfát kutatni? Lehet ingyenesen? Csináltatok már ilyet? Nehéz? ötletek?
Ezen az oldalon el tudsz indulni. Az amerikai mormon egyház készítette, a hetvenes években voltak Magyarországon, és az összes fellelhető polgári és katolikus anyakönyvet (születési, házassági, halálozási) lefényképezték, feldolgozták.
Én úgy kezdtem el, hogy a nagyszüleimtől megkérdeztem a rokonok nevét, adatait, amennyire messzire vissza tudtak emlékezni. Továbbá voltak otthon még a második világháborúból származó anyakönyvek (a zsidó üldöztetéskor bizonyítaniuk kellett katolikus származásukat), és nekem az 1800-as évek közepéig sikerült visszavezetni a családom.
Nem egyszerű, mert bizonyos helységnevek már változtak, és nem is feltétlenül a mostani ország területén vannak.
Itt segítenek, ha elakadsz.
Ezt nézted? Itt a magyar születési, házassági és halotti anyakönyvek vannak megyére, majd településre lebontva. Arra figyelj, hogy némely település ma nem abba a megyébe tartozik, ahová a 20. század fordulóján. Maguk az anyakönyvek vannak lefényképezve, szóval kicsit munkás keresgélni bennük, de megéri. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!