Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Felnőttként mennyire segítenek...

Felnőttként mennyire segítenek/támogatnak a keresztszüleid?

Figyelt kérdés
2020. aug. 21. 17:11
1 2 3 4
 31/36 Juliusz48 ***** válasza:
100%
Ahogy látom az a gond, hogy sem a keresztszőlők, sem a gyerekek ma már nem tudják mire jött létre a keresztszülőség. Amikor ezt komolyan gondolták, a keresztszülő vállalta, hogy a szülők gyerekként elvesztése esetén, gondoskodni fognak róla a felnőtté válásig. Miért kéne felnőttként támogatni az önmaga ellátására képest. A koruk előrehaladott állapota miatt nem is biztos, hogy nekik kéne segíteni.
2020. aug. 22. 09:04
 32/36 anonim ***** válasza:
53%

Mikor az exemmel szakítottam (náluk laktam míg együtt voltunk), keresztanyámék felajanlották, költözzek hozzájuk (anyámmal 14éves korom óta katasztrófa a viszony, csak akkor keres ha pénz kell). Csak aludni jártam "haza", egész nap dolgoztam. Cserébe a fizetésem felét letettem (a rezsit takarta), illetve az azon felül megmaradó részt egy fa ládába tettem, keresztanyám tudott róla, mondtam is neki, ha kell, vehet belőle. 2 évig laktam ott, addig az egesz lakásuk villamoshálózatát felujítottam (villanyszerelő vagyok), az autójukat rendbetettem (autoszerelő is), ezt mind a köszönömért.

2 éve laktam ott, mikor keresztapám kijelentette, mostmár elég felnőtt vagyok (24 voltam) oldjam meg az életemet, költözzek el (az ő 26 és 30éves fiai munkanélkül otthon laktak). Nyúltam a fa ládámhoz, abból elmegyek albérletbe. Persze, hogy üres volt, pedig közel 300ezernek kellett volna lennie benne.

Nembaj, megoldottam, elköltöztem.

Utána is tartottuk a kapcsolatot, jóban is maradtunk, nekem úgymond ők voltak a szüleim.

Párommal összeköltöztem egy idő után, vettünk egy csaladi házat.

Keresztanyámék adtak kandallót, tüzelőt, körfűrészt, 1-2 bútort. Ez tavasszal volt. Majd mire eljött az ősz, megjelentek utánfutóval, és visszakérték, mert a pici lányuk 17évesen felcsináltatta magát, azt elköltözött otthonról, kell nekik télre a fűtés... na ez egy nagy veszekedés volt, azóta nem beszéltem velük. Ennek 2 éve.

Egy temetésen találkoztam velük 2 hónapja, köszönni nem méltattak...

2020. aug. 22. 11:17
 33/36 anonim ***** válasza:
Ezek a válaszok sok mindent elmondanak. Az a legjobb mikor egy olyan embert kérnek fel keresztszulonek akinek még nincs gyereke és még kicsi a gyerek addig nagy sláger, elhalmozza mindennel, utána mikor neki is lesz akkor ez történik mint amit itt a válaszolok többsége leirt. Szóval kb semmi értelme az egésznek. Pláne hogy a vallást meg már egyre kevesebben gyakorolják (szerencsére).
2020. aug. 22. 21:14
 34/36 Metionin ***** válasza:
Életemben nem láttam őket, kivéve a napot amikor megkereszteltek. csak akkor 3 hónapos voltam és nyilván nem emlékszem rá. Szülői nyomásra a gimis szalagavatóm előtt írnom kellett nekik egy lapot amin meghívtam őket. Válaszként egy képeslap jött, amin írták hogy nincs kedvük ezért utazni de gratulálnak és a végén a következő szöveg: "Katikához gratulálunk, nagyon szép kislány lett!" - amúgy nem ez a nevem és nem volt fényképük rólam, ergo nem tudták, hogy nézek ki. Ami az anyagi segítséget illeti, a saját szüleim sem támogattak érettségi után, nemhogy ilyen sohasem látott rokonok. Mondjuk nem is vártam el, nálunk ez nem szokás.
2020. aug. 22. 22:41
 35/36 anonim ***** válasza:

Csak családi elvárások miatt lettek ők a keresztszülők, soha nem törődtek velem.

Jópár éve megszakítottam velük minden kapcsolatot

2020. aug. 23. 06:29
 36/36 anonim ***** válasza:
Semennyire, de nem is várom el. Szerintem (normális esetben) a szülők sem várnak el semmilyen anyagi támogatást a keresztszülőktől, mert elvileg nem erre lettek kitalálva. Mondjuk én 20 éve nem láttam a keresztanyámat, de kölcsönösen nem hiányoljuk egymást.
2020. aug. 23. 12:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!