Felnőttként mennyire segítenek/támogatnak a keresztszüleid?
Mikor az exemmel szakítottam (náluk laktam míg együtt voltunk), keresztanyámék felajanlották, költözzek hozzájuk (anyámmal 14éves korom óta katasztrófa a viszony, csak akkor keres ha pénz kell). Csak aludni jártam "haza", egész nap dolgoztam. Cserébe a fizetésem felét letettem (a rezsit takarta), illetve az azon felül megmaradó részt egy fa ládába tettem, keresztanyám tudott róla, mondtam is neki, ha kell, vehet belőle. 2 évig laktam ott, addig az egesz lakásuk villamoshálózatát felujítottam (villanyszerelő vagyok), az autójukat rendbetettem (autoszerelő is), ezt mind a köszönömért.
2 éve laktam ott, mikor keresztapám kijelentette, mostmár elég felnőtt vagyok (24 voltam) oldjam meg az életemet, költözzek el (az ő 26 és 30éves fiai munkanélkül otthon laktak). Nyúltam a fa ládámhoz, abból elmegyek albérletbe. Persze, hogy üres volt, pedig közel 300ezernek kellett volna lennie benne.
Nembaj, megoldottam, elköltöztem.
Utána is tartottuk a kapcsolatot, jóban is maradtunk, nekem úgymond ők voltak a szüleim.
Párommal összeköltöztem egy idő után, vettünk egy csaladi házat.
Keresztanyámék adtak kandallót, tüzelőt, körfűrészt, 1-2 bútort. Ez tavasszal volt. Majd mire eljött az ősz, megjelentek utánfutóval, és visszakérték, mert a pici lányuk 17évesen felcsináltatta magát, azt elköltözött otthonról, kell nekik télre a fűtés... na ez egy nagy veszekedés volt, azóta nem beszéltem velük. Ennek 2 éve.
Egy temetésen találkoztam velük 2 hónapja, köszönni nem méltattak...
Csak családi elvárások miatt lettek ők a keresztszülők, soha nem törődtek velem.
Jópár éve megszakítottam velük minden kapcsolatot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!