Mit tegyek, ha az unokatesóm folyton rám ír és nem hagy békén?
Van egy 8 éves unokatesóm, aki folyton rám ír. Ha nem írok neki vissza, vagy nem válaszolok neki azonnal, akkor az a kis hulye szól az anyjának, aki szól az én anyámnak, és én vagyok lekiabálva, mert nem beszélgetek vele. Meg folyton felhív telefonon is, 70 perceket "beszélünk", nincs közös témánk, és ennek a 70 percnek a 3/4-e néma csenddel telik, vagy 30x megkérdezi közbe, hogy mit csinálok. Unalmas már.
De ha nem veszem fel neki vagy nem írok vissza neki azonnal, akkor anyám balhézik itthon.
Unatkozik. Az anyukájának kellene szólni neki hogy ne zaklasson téged ilyen hülyeségekkel.
Menned kell mert megy a hasad, mert tanulnod kell, mert éppen eszel és evés közben nem illik beszélni, csámcsogni. Köszönj el és rakd le. Szeretem a gyerekeket , de nehogy már egy 8 éves irányítson.
Miért kellene vele játszanom?
#többiek
Hát amikor balhézik, akkor nem szokott elengedni sehová se barátaimmal, mert ha kunszt a dedós unokatesóm, akkor legyen kunszt a barátok.
Tartsál ki, az anyád csak erőből cselekszik, tehetetlenségből és butaságból. Ezt ő is tudja. Szegezd neki a kérdést, hogy az unokatestvéred fontosabb neki, mint te? Ettől zavarba fog jönni. (egyébként tényleg: a testvére fontosabb neki, mint te.) Ha következetes vagy és kibírod, ha nem enged el valahova, előbb-utóbb abba fogja hagyni, mert tudja, hogy nincs igaza, és a lelkiismerete nem fogja békén hagyni.
Azt is megteheted néha, bár én azt mondtam, hogy egyáltalán ne vedd fel, hogy mikor telefonál, szó nélkül átadod anyukádnak: "Anyu, telefon." Ettől mindketten meglepődnek. És ha anyukád közli, hogy nem neki dolga a 8 évest szórakoztatni, rákontrázol, hogy neked sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!