Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Meddig tűrjem még a sógornőm...

Meddig tűrjem még a sógornőm viselkedését?

Figyelt kérdés

A sógornőm imád mindenbe beleszólni, okoskodni. Ő mindent jobban tud, jobban csinál, tippeket osztogat kéretlenül, beleszól és okoskodik mindenbe. Már kezdem unni, hiszen több mint 1 éve nyelem ezeket a dolgokat.

Egy helyen lakunk, így akaratlanul is jön és beleszól mindenbe. Mindezek apróságoknak tűnnek, de ha gyűlnek, gyűlnek, akkor éppen elég.

Példák:

1. Függönyt mostam és mivel még csöpögött belőle a víz, így a napra terítettem szikkadni, hogy ne áztassam el a lakást. Ő sétálgatott céltalanul majd tippet adott, hogy nyugodtan tegyem fel a függönyt és akkor nem kell vasalni, majd megszárad.Igen, így terveztem, hogy nedvesen majd felrakom, de szikkadni raktam ki 10 percre.

2. Vártam valakire az udvaron, közben feltűnt néhány gaz a térkőből kinőve, így lehajoltam és párat kitéptem. Erre már jött és adta a tippet, hogy azt késsel kellene, hozzak hozzá kést. Én meg mondtam, hogy jó, csak megláttam, gondoltam kitépem ha már várakozom. Azt már nem mondtam, hogyha ennyire tudja osztogatni a tippet és ráér, akkor nyugodtan megcsinálhatja ő is.

3. Párommal kiköltöztünk egy lakásból, mivel sógornőm jött a helyünkre, ám nem várta meg míg kiköltözünk, hanem 1 hétvége alatt gyorsan el kellett hagynunk a lakást, mert ő már cuccolt odafele, így nagy takarításra már nem volt időm. Másnap indította a körlevelet a családban a hátunk mögött, hogy mi milyen piszkosak vagyunk, a rizs kiszóródott a fiókba stb...stb... Megjegyezném, hogy nem vagyunk piszkosak, normálisan és rendszeresen takarítok csak a gyors pakolás közben szekrényről, ágy alól igenis néhány porcica előbújt. Nem értem miért nem nekünk szól, hogy menjünk vissza takarítani, miért a hátunk mögött kell leírni minket az egész család előtt. Innentől kezdve mi elvagyunk könyvelve piszkosnak meg igénytelennek.

Csupán csak magára van gondja, és azzal foglakozik, hogy más hogy néz ki, mit csinál... A ház körül mindent mi csinálunk, nem veszi ki a részét csak a kifogásokkal jön és az ész osztással, hogy mit hogy kellene.

Nagyon sok sztorit tudnék még írni, de azt hiszem átjött a lényeg.

Mindenbe beleszólós, rosszindulatú, okoskodó és kötekedős egy ember. A saját háza táján is lenne mit seperni, én is tudnék mibe belekötni csak nem teszem, mert a saját dolgommal törődöm.

Persze utólag ő nem úgy gondolta, nem úgy értette, csak elmondta.

Ti mit gondoltok hogy kezeljem? Kezd betelni az a bizonyos pohár.

Ha úgy viselkedek vele, ahogyan ő velem, akkor világháború törne ki, menne a körlevél a családban, hogy én milyen bunkó vagyok vele és én lennék rossznak beállítva.

Ha tűröm, akkor csak telik a pohár és emésztem magamat.

Beszélni nem nagyon lehet vele, hiszen az egója nem igazán engedi és az értelmes kommunikáció is kivitelezhetetlen.

Azért bánt a dolog, mert én többnyire a saját életemmel foglalkozom és sosem szólok bele máséba, így ezt elvárnám mástól is, de úgy látszik nem lehet, mert egyeseket ez éltet, ez boldogít.

2020. júl. 7. 13:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Mit jelent az, hogy egy helyen laktok? Kinek a házában?

Ha nem a tiétek, akkor vagy költöztök, vagy vállalod a konfliktust vagy tűrsz. Én egyébként költöznék.

Amikor kéretlen tanácsokat oszt, mond meg neki, hogy köszönöd, de nincs rá szükséged, meoldod egyedül is.

Ha körlevelet indít, indíts egyet te is, mond el a te nézőpontod és őt is cc-zd. Én valószínűleg azt is beleírnám, hogy aki, annyira nem ismer, hogy elhisz rólam bármit, az most sem az életem része és a jövőben sem fog hiányozni...

2020. júl. 7. 13:29
 2/12 anonim ***** válasza:
57%
Együttérzek veled, kb mintha az én sógornőmről írtál volna. Én sem tudom hogy kezelni a dolgait, nálunk viszont az a szerencse hogy viszonylag távol lakunk egymástól és kb 2-3 havonta találkozunk. Egyébként lehet, már agyoncsaptam volna...
2020. júl. 7. 13:33
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Ha valamibe beleüti az orrát, nyugodtan mondd meg neki amit gondolsz. Engem nagyon kimerítene, ha egy ilyen emberrel kellene együtt élnem. Egyáltalán miért laktok egy helyen? Költözés nem opció? Tudom, hogy egy ilyen ember nagyon meg tudja keseríteni az ember életét, ezért azt javaslom, hogy mihamarabb állj a sarkadra, vagy költözzetek.

Nem értem, hogy miért foglalkozol azzal, hogy a családnak milyen körüzeneteket ír. Senkinek semmi köze hozzá. Ha esetleg a férjed ülne le vele beszélni, az hatásos lehet.

"Mucika, törődj a saját életeddel, ne szólj bele a mi dolgainkba. Mi sem szólunk bele, hogy te hogyan éled az életed, te se tedd." Ha a szép szavakból nem ért, egész egyszerűen megszakítanám vele a kapcsolatot.. Semmi szükség olyan emberekre, akik semmi pozitivitást nem hoznak az életembe.

2020. júl. 7. 13:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a korrekt válaszokat!

Én is a költözés mellett állnék, viszont párom visszatart.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább élek egy "lyukban", de nyugalomban, mintsem ilyen légkörben.

Mostanság már nem hagyom szó nélkül, de figyelek, hogy finom legyek és találó, csak félek, hogy egyszer idegből elszólom magamat és abban nem lesz köszönet. Lehet ez kellene, addig nem nyugszik míg nem robban a bomba.

A családban azért nem mondok róla semmit, mert nem vagyok ilyen és ha mégis megtenném, én lennék a rossz mindenki szemében ,ellenem fordulnának a dolgok, ahogy ez lenni szokott.

2-3 havonta én is kibírnám egy-egy összejövetelen, de ez így már sok. Nagyon hajlok a költözés felé, igyekszem puhítani a páromat, mert már vele is kezd kötekedni, de még nem olyan szinten, mint velem. Persze mindezeket akkor tette, mikor párom nem hallotta/látta és hiába meséltem el páromnak, ő azt mondta túlreagálom. Aztán néhány esetnek tanúja volt, így már kezd megérteni szerencsére, de eddig még majdnem én voltam a hárpia, aki túlreagálja. Végre kezdi érteni...(hurrá, sikerült...csak 1 évbe telt)

2020. júl. 7. 13:44
 5/12 anonim ***** válasza:
93%
El Kell költözni és nem lesz iylen probléma.
2020. júl. 7. 14:03
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

"Egy helyen lakunk,"

Ez pontosan mit jelent? Ikerházba laktok,vagy mi?

2020. júl. 7. 15:10
 7/12 A kérdező kommentje:
Egy telken, de nem egy lakásban.
2020. júl. 7. 15:15
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

Az nem opció,hogy "elfelezitek" a telket. Én csak a sógornő miatt biztos nem költöznék el. Meg kell tanulnod ignorálni.

DE nekem valahogy ez sztory nem stimmel.

"Párommal kiköltöztünk egy lakásból, mivel sógornőm jött a helyünkre,"

Akkor a sógornő nem abban a lakásban lakik?

2020. júl. 7. 15:21
 9/12 A kérdező kommentje:

Egy telek, egy udvar, mégis hogy nézne ki, ha egy csíkot húznánk az udvar közepére?

A sztori stimmel, csak nem érted. A lényegen nem változtat, hogy részletes leírást adok a lakhelyről. A lényeg, hogy egy a telek, külön lakás, de közel van hozzánk és állandóan cseszeget. Ennyi a lényeg az egészben.Ha nem gond, akkor képet nem csatolnék, mert nem ez a lényeg!

Magát a jelenséget és ezt a szituációt szeretném valahogy kezelni, már amennyire lehet, ebben kértem segítséget.

2020. júl. 7. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

"Egy telek, egy udvar, mégis hogy nézne ki, ha egy csíkot húznánk az udvar közepére?"

Én egy kerítésre gondoltam,de tökmindegy.

Egyébként meg,tanuld meg ignorálni a sógit.Ennyi.

2020. júl. 7. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!