Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Muszáj csak azért megbocsátani...

Muszáj csak azért megbocsátani valakinek, mert az családtag?

Figyelt kérdés
Folyamatosan azt hallom mindenhonnan, hogy nem szabad haragudnom, mert rokon, sőt közelebbi rokon. Az anyukám testvéréről van szó. A családomban már szinte mindenkibe belekötött. Először az apukámat kezdte el bántani, majd az anyukámról kezdett el csúnyán beszélni, és a legvégén pedig bennem talált olyan dolgot, amibe bele tudott kötni. Telefonon felhívott, kiabált velem elmondott mindenféle sz@r alaknak. Ezek után én úgy döntöttam, hogy meg szeretnék szakítani vele minden kapcsolatot. Anyukám ebbe teljesen bele van betegedve, és folyamatosan azt mondja, hogy meg kell bocsátanom neki, mert családtag. Viszont annyi rosszat kaptunk már tőle, hogy szeretném kizárni az életemből. Tényleg én vagyok a szemét emiatt? Tényleg csak azért muszáj elnéznem neki a sok rosszindulatot, mert rokon?
2020. jún. 8. 23:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy klasszikust idézzek: A lónak a f....szát.
2020. jún. 9. 11:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem ugyanaz a nagynénénk? Te jó ég, mintha én írtam volna. Kötekedő, intrikus, először apámat utálta, aztán a hugomat (mert ő apu "fajta"). Amikor megtaláltam az életem párját és férjhez mentem, akkor már velem is szemétkedett.

Én leszarom, rábaxtam a telefont valamikor 15 éve, azóta nem beszéltem vele (az érdekes az lesz, ha anyám meghal, és én leszek az egyetlen még élő rokona, de az sem érdekel, majd a lakásáért valaki gondozza.)

2020. jún. 9. 11:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem. Az még nem egyenlő azzal, hogy mindent nézzünk el!

Ha durva sertéseket tett, igen is meg lehet szakítani a kapcsolatot!

Sajnos férjemnek kellene még erre rájönnie! Mert ő aztán mindenre ad felmentést a családjának! Valószínűleg azért, mert akkor konkrétan szinte egy családtagjával sem volna kb sehogy. Olyan sértően viselkedtek vele (is), de mindig ezt hallgattam: de mégis csak az anyám! De mégis csak a testvérem... Szóval bármit megtehettek és még most is büntetlenül vannak. De még csak nem is mondott sosem olyat nekik, hogy: ez rosszul esett! Soha! Engem is bántottak az anyjáék, persze akkor sem szólt mert mégis csak a család és nekik nem lehet, mert akkor az volt a taktika, hogy bevetette az anyja a csak én törődtem veled szöveget, én kell az első legyek ezért neked stb előadást... De akkor én mi vagyok a feleségeként, ha velük nem lehet össze veszni mert család? Velem gond nélkül össze veszik ha úgy van...

2020. jún. 9. 18:27
 14/14 anonim ***** válasza:

Sajnos tény, hogy az emberekben él egyfajta "mégis csak az anyád/apád/családod" gondolkodásmód és elvárás. Másik halálom a "jóba kell lenni a rokonokkal, mert kellenek a kapcsolatok"

Azzal egyet értek, hogy fontosak a kapcsolatok. Csak nem mindegy, hogy azok amiket magadnak felépítesz, ismerősi kör, közös érdeklődés, barátságok. Vagy az ilyen semmirekellő rokonok...

2020. jún. 9. 18:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!