Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Figyelt kérdés
A történet röviden: testvéremék engem kértek meg, hogy legyek a fiuk keresztapja, amit én nem akartam, de hogy ne legyen cirkusz belementem. Keresztelőre vettem neki egy nevetségesen drága nyakláncot, meg borítékoltam 170 ezer forintot. Keresztelő óta nem voltam otthon, mert külföldön élek és dologozom. Testvéremmel telefonáltam valamelyik nap és említette, hogy a felesége meg van sértõdve, hogy se karácsonyra, se névnapra nem küldtem ajándékot a gyereknek.
2020. jún. 3. 09:59
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
75%
Nem, nem jogosan. Nem értem az emberek miért ragaszkodnak olyan formalitásokhoz mint a következő ajándék alkalmakra. Vannak helyzetek mikor kimarad, ilyen az élet. Ha nagybácsi vagy amúgy se a keresztapaságon kellene lovagolni. Úgy értem hogy ha a testvéred gyerekéről van szó akkor más a helyzet mert ígyis úgyis nagybácsi vagy, és ettől lehet egy jó kapcsolatod az unokaöcséddel ha akarjátok. Függetlenül a keresztszülőségtől. Ha nem akkor úgyse fog kialakulni. Ezt nem lehet erőltetni ajándékokkal.
2020. jún. 6. 22:40
 32/37 anonim ***** válasza:
66%

Egész őszintén, kapják be!

Te meg ne adogass semmiféle borítékot nekik.

Nyissanak egy számlát a gyerek nevére és max oda utalj, azt legalább a gyerek fogja megkapni!

2020. jún. 7. 13:12
 33/37 anonim ***** válasza:
86%

Nyilvan benne van a pakliban,hogy a sogorno arra szamitott, hogy a kulfoldi fizeteseddel tejben vajban furosztod a gyerkocot.

Tultoltad a keresztelos ajandekot, de szerintem egy ekkora ajandek utan, kisse pofatlansag lesni a kovetkezot.

Ha mesz haza, akkor vigyel neki valami korahoz illo holmit. Nyugodtan kozold veluk, hogy anno elmondtad, hogy mire szamitsanak.

En egy kis aranykeresztet kaptam anno es azota se semmit. Igaz, kulfoldre koltoztem es mar nem nagyon latjuk egymast, de mig otthon voltam, akkor sem halmoztak el ajandejokkal. Ezen mi nem sertodtunk meg, sot, hogy abszolut oszinte legyek, en nem is vartam. A mi csaladunk sosem volt az az anyagias fajta. Jobban orultem a kozos kirandulasoknak, mint valami csecsebecsenek..

Egy 1 eves kicsinek pedig nem tunik fel, hogy a keresztapa nem kuldott neki ajandekot. Szoval itt a sogorno az, aki hianyolta. Es nyilvan nem valami targyra gondolt, hanem penzre. Vannak emberek akik ugyesen titkoljak, de nagukban csak azt lesik, hogy honnan csurran cseppen valami..

Nem veletlenul lettel te a "kivalasztott'. Ha ez az egesz nem a penzrol szolna, akkor egy vallasos szemelyt valasztottak volna, olyat aki mondjuk szereti is a gyerekeket. A keresztszuloseg manapsag sajnos egyre inkabb a penzrol szol...

2020. jún. 7. 13:47
 34/37 anonim ***** válasza:
52%
Ebben a történetben az a legjobb, hogy a végén mondtad el a lényeget. Te otthon sem voltál a keresztelő idején, tehát nem vagy keresztszülő. Sok papot láttam, sok dologra képesek a pénzért, de hogy a keresztszülő ne legyen ott a keresztelésen, olyat még nem. Nem vagy keresztszülő. Nagybácsi vagy, akit egyáltalán nem érdekel a gyerek, amihez persze jogod van. De lehet a szüleit ugyanúgy bántja az érdeklődés hiánya, mint a pénz elmaradása....
2020. jún. 8. 08:40
 35/37 anonim ***** válasza:
86%
Jaj, elnézést, rosszul olvastam, ott voltál a keresztelőn, elnézést. Visszavonom az előző hozzászólást.
2020. jún. 8. 08:41
 36/37 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem már eleve ott hibádzik az egész, hogy az ajándékozást elvárni, alkalomtól függetlenül, bunkóság. Gondolom ha küldtél volna mondjuk egy játékautót (és semmi mást), akkor meg azért puffogna a sógornőd, hogy "külföldön él, sokkal többet keres mint mi és mégis ilyen fukar".

A sógornőd reakciójából már egyből kiderült, hogy csak a pénz miatt erőltették ennyire a keresztapaságot. Feltételezem ha itthon dolgoznál, átlagos fizetéssel, eszükbe sem jutottál volna.

Abszolút nem jogos, és ezt meg is említheted nekik, hogy te megmondtad, hogy ne számítsanak semmire, amit a keresztelővel el is fogadtak, akkor most mi a probléma?

Nem vagyok gyerekellenes, meg persze, hogy nem a gyerek tehet róla, de én már csak azért sem vennék semmit a helyedben, akkor sem, ha Mo.n vagy. De még azt elvárni, hogy te majd a postára vagy valami futárszolgálathoz rohangálsz azért, mert te vagy az ügyeletes télapó....pofátlanság.

2020. jún. 9. 08:25
 37/37 anonim ***** válasza:
Na... A mi sztorink: az én sógornőm egy álomvilágba élő, anyagias szuka. Tőlünk 200 km-re élnek (szerencsére). Van három gyerek, a harmadik már csak a férje miatt lett,hátha fiú lesz (az lett). Mióta a gyerekei megvannak, rendre elvárta mindenkitől a szűk családban hogy az Ő gyerekei névnapjára, szülinapjára állandóan ajándékokat kapjanak, fel legyenek köszöntve, miegymás + karácsony, mikulás. Na most eme igényét a férjem az exével kiekegítette rendre, bár állandó konfliktusok közepette. Nem értettek ezzel egyet, de mert a sógornő "elvárta", ezért hát persze egész évben másból se álltak, csak a három gyerekre költeni. Karácsony anyagi csőddel volt egyenlő. Férjem az exel szétmentek. Mikor mi megismerkedtünk, döbbenten néztem, mikor jött a karácsony és a sógornő adta le mindenkinek a listát, melyik gyerek mit kér karácsonyra, kisnyugdíjas nagyinak is írt listát. Plusz hogy aztán jön majd nevnap és arra mit vár az xy gyerek. Nem hittem a szememnek. Én ezzel egyáltalán nem ertettem egyet, még egy-két evig ez így ment, aztán elkezdtuk ezt a szokást szépen kikoptatni. Az elvel magával sem értünk egyet, és ezt anyagilag se lehet bírni. Vegyen a, gyerekeinek amit akar, ha neki ennyire fontos akkor otthon családilag majd azt és úgy ünnepelnek amit akarnak, de másoktól ezt ne várja el. Minden xarral el vannak halmozva a gyerekek, a lakás, a szobájuk egy feldúlt játékraktár. A gyerekek ehhez lettek szoktatva és "elvárják" az ajándékot... Nekünk most születik babánk, nagyon hosszú volt és küzdelmes volt az út idáig, végül külföldön jártunk sikerrel. Anyagilag igen megterhelő volt, volt hova költeni egyébként is a pénzünket és pont nem az ő gyerekei meg a hulye nevnap volt a prioritás. Most meg hogy végre kisbabánk lesz, mondanom nem kell, hogy a saját kis családunk a prioritás és oda pakoljuk a pénzt hogy ami kell, az meglegyen mire jön a picúr. Pont beültetés után jött rgy telefon kedves sógornőtől (miután elvertunk 1 milliót a lombikra), amiben férjemnek sérelmezte, hogy nem veszünk mostanában a gyerekeknek semmit és hogy ez miért van, mert a gyerekek várják! WTF? Na ez már a pofátlanság teteje volt. Aztán a férjem elmagyarázta neki úgy ahogy, vagy felfogta, vagy nem. Azt szeretném hozzá tenni, hogy ők még egyszer sem jártak nálunk, mert nekik messze vagyunk... Csak mi voltunk náluk. Anyósom azt mondta azért, mert sógornőmnek meghívótt kell küldeni, addig ő nem megy sehova. Na mondtam area aztán várhat! Egy családban evidens és magától értetődő hogy megyek és meglatogatom alkalmanként a családtagokat, felhivom otthon vagytok e, elmennénk, stb. Nehogy már bárónét is játszon mert a fene megeszi. A férjem báttya egyébként egyáltalán nem keresi a ferjem társaságát, ha a párom nem hívja fel, sógorom nem keresi a ferjem. Ide nem jönnek, 30 km-re lévő mamáig jön a kocsijuk, de mar hozzánk nem tudnak tovább gurulni sógornőm azt mondta mikor szóvá tettem neki, hogy az már túl messze van. Mondtam pont olyan messze mint ti nekünk ide, khm... Még egyszer nem hívott fel, hogy egyébként hogy vagyunk, hogy van a oici, minden rendben van e, garantálom a Mi gyerekünkkel nem fog vergődni (mondjuk nem is kell, nálunk ez nem elvárt). A mi nevelési elveink nem egyeznek azzal az övékével, mi még véletlen se akarjuk a gyereket arra nevelni hogy egy tárgyias világban nőjön fel és bunkó hulye gyerek módjára mindenkitől várja el majd hogy ajándékokkal halmozza el. Nálunk is van gyerek a családban, és ő sincs mindennel el halmozva, van is értékrendje a gyereknek. Most húsvétkor arra nem volt képes a sógorom, hogy elhozza a fiát locsolkodni. Elvittük a mamához a locsoló ajándékot, de megköszönni nem sikerült. A tavalyit megettük, már mint a csokit, mert akkor se jöttek. Ennyire se képesek, de amúgy meg a kölyköknek mindent elvárnának a másik oldalról. Na hát van az hogy NEM.
2024. ápr. 2. 06:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!