Jogosan sértődött meg a sógornőm?
Egész őszintén, kapják be!
Te meg ne adogass semmiféle borítékot nekik.
Nyissanak egy számlát a gyerek nevére és max oda utalj, azt legalább a gyerek fogja megkapni!
Nyilvan benne van a pakliban,hogy a sogorno arra szamitott, hogy a kulfoldi fizeteseddel tejben vajban furosztod a gyerkocot.
Tultoltad a keresztelos ajandekot, de szerintem egy ekkora ajandek utan, kisse pofatlansag lesni a kovetkezot.
Ha mesz haza, akkor vigyel neki valami korahoz illo holmit. Nyugodtan kozold veluk, hogy anno elmondtad, hogy mire szamitsanak.
En egy kis aranykeresztet kaptam anno es azota se semmit. Igaz, kulfoldre koltoztem es mar nem nagyon latjuk egymast, de mig otthon voltam, akkor sem halmoztak el ajandejokkal. Ezen mi nem sertodtunk meg, sot, hogy abszolut oszinte legyek, en nem is vartam. A mi csaladunk sosem volt az az anyagias fajta. Jobban orultem a kozos kirandulasoknak, mint valami csecsebecsenek..
Egy 1 eves kicsinek pedig nem tunik fel, hogy a keresztapa nem kuldott neki ajandekot. Szoval itt a sogorno az, aki hianyolta. Es nyilvan nem valami targyra gondolt, hanem penzre. Vannak emberek akik ugyesen titkoljak, de nagukban csak azt lesik, hogy honnan csurran cseppen valami..
Nem veletlenul lettel te a "kivalasztott'. Ha ez az egesz nem a penzrol szolna, akkor egy vallasos szemelyt valasztottak volna, olyat aki mondjuk szereti is a gyerekeket. A keresztszuloseg manapsag sajnos egyre inkabb a penzrol szol...
Szerintem már eleve ott hibádzik az egész, hogy az ajándékozást elvárni, alkalomtól függetlenül, bunkóság. Gondolom ha küldtél volna mondjuk egy játékautót (és semmi mást), akkor meg azért puffogna a sógornőd, hogy "külföldön él, sokkal többet keres mint mi és mégis ilyen fukar".
A sógornőd reakciójából már egyből kiderült, hogy csak a pénz miatt erőltették ennyire a keresztapaságot. Feltételezem ha itthon dolgoznál, átlagos fizetéssel, eszükbe sem jutottál volna.
Abszolút nem jogos, és ezt meg is említheted nekik, hogy te megmondtad, hogy ne számítsanak semmire, amit a keresztelővel el is fogadtak, akkor most mi a probléma?
Nem vagyok gyerekellenes, meg persze, hogy nem a gyerek tehet róla, de én már csak azért sem vennék semmit a helyedben, akkor sem, ha Mo.n vagy. De még azt elvárni, hogy te majd a postára vagy valami futárszolgálathoz rohangálsz azért, mert te vagy az ügyeletes télapó....pofátlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!