Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Figyelt kérdés
A történet röviden: testvéremék engem kértek meg, hogy legyek a fiuk keresztapja, amit én nem akartam, de hogy ne legyen cirkusz belementem. Keresztelőre vettem neki egy nevetségesen drága nyakláncot, meg borítékoltam 170 ezer forintot. Keresztelő óta nem voltam otthon, mert külföldön élek és dologozom. Testvéremmel telefonáltam valamelyik nap és említette, hogy a felesége meg van sértõdve, hogy se karácsonyra, se névnapra nem küldtem ajándékot a gyereknek.
2020. jún. 3. 09:59
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
95%
Nem jogos. Eleve, ha komolyan gondolta a keresztszülőséget, akkor nem olyat választ, aki mégcsak az országban sem él, és nincs is kapcsolata a gyerekkel. Nagyon közeli kapcsolatban nem lehettek, ha annyit nem tud rólad, hogy nem az a fajta vagy, aki majd a nagy távolból is csöpögsz a gyereknek. Neki egy fejőstehén kellett, amit a keresztelőre meg is kapott, és most koppant, hogy nem távolsági csomagküldő vagy. Csak az ajándékok hiánya zavarja, az nem hogy pl. nem érdeklődsz a gyerek felől, nem kérsz képeket, nem keresed vele a "kapcsolatot", hogy kamera előtt mutogassák neked?
2020. jún. 3. 11:32
 12/37 anonim ***** válasza:
92%
Eleve nem értem minek ez a hiszti alapon is a nyagybátyja vagy, ha semmi egyéb, elvben az eredeti elképzelés szerinti "keresztapai" teendőt nem fogsz ellátni, mert külföldön élsz, akkor úgyis felesleges volt az egész. A rokoni kapcsolat megvan, ezek szerint az elképzelésük az volt, hogy a külföldre szakadt nagybácsi majd talicskával tolja a kölöknek a pénzt, ezért is a felkérés. Amúgy sem értem miért bohóckodik ezzel bárki, aki nem vallásos és nem a hitéletre való nevelés és egyéb lózungok(jómagam nem hiszek, de tisztelem más meggyőződését)miatt választ keresztszülőt, hanem azért, hogy legyen akit pumpolhat. Hogy ezen megsértődött az alapon nagyon gáz, ahogy az is, hogy a tesód nem kiosztotta a nejét, hogy vegyen vissza és ne cirkuszoljon, pláne ilyen gavallér keresztelős ajándék után, hovatovább én el sem meséltem volna, mert szégyelltem volna a feleségem hisztijét, de ezek szerint Ő is csak a pénzcsapot látja benned. Nővérem 97 óta külföldön él, igaz nem keresztszülője a gyerekeimnek (nincs nekik olyan), de ez idő alatt tán ha kétszer küldött random csomagot, ha személyesen jön, mindig hoz nekik valamit természetesen, nem csak akkor, ha valami ünnep lenne. Az egy évesnek is bizonyára hatalmas trauma volt, hogy nem kapott semmit, a szüleinek szánja ilyenkor jelzésértékkel az ember, de ha külföldön élsz, mi a búbánatnak apróságok küldözgetésével bajlódni, ha majd itthon leszel, gondolsz rájuk. Én visszavennék a helyedben ebből a fene nagy "rongyrázásból", mert ha gimis ballagásra ezek után nem egy Ferrarit kap a gyerek, kitör a harmadik világháború családi változata és nézhetsz.
2020. jún. 3. 11:42
 13/37 anonim ***** válasza:
86%
Tisztázni kellett volna, hogy mi az elvárásuk, és Te ennek meg tudsz -e/akarsz-e felelni, amikor felkértek, mert nagyon vallásosak nem lehettek a leírtak alapján, így nem a klasszikus keresztszülő-gyerek kapcsolat érdekében történt a keresztelés. Keresztszülőt vagy szponzort akartak a gyereknek? Ha már panaszkodni tud a sógornőd, és a testvéred se érzi cikinek ezt elmondani, akkor legyen ahhoz is vér a pucájukban, hogy a szemedbe mondják, hogy a pénztárcád kell, nem a társaságod és a gyerekkel való kapcsolatod!
2020. jún. 3. 11:43
 14/37 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mit gondoljak a dologról. Anyám is mondta, hogy túltoltam a keresztelős ajándékozást, viszont a sógornõm nem az a pénzmániás. Szerintem. Én a legelején megmondtam nekik, hogy nem akarok keresztszülõ lenni, mert nem vagyok vallásos, nem szeretem a gyerekeket meg eleve nem is vagyunk kitudja milyen jóban testvéremmel. Mindenki elkezdett hisztizni emiatt, addig idegesítettek vele, amíg belementem. De ennyi. Ne várják el már, hogy minden szirszar ünnepre postázzak valami ajándékot. Majd ha hazamegyek nyilván kap vagy valami apróságot, vagy borítékot. De most tutira csak 50 ezer lesz benne.
2020. jún. 3. 11:53
 15/37 anonim ***** válasza:
94%

A keresztszülőség a vallásos nevelésről kellene, hogy szóljon, nem a borítékokról meg az ajándékokról. Itt is elég egyértelműen látszik, hogy mire volt jó nekik a keresztelő: egy sima puccparádé és még egy rokon bevonása a gyerek pénzelésébe.

Ha találkoztok, gondolom, úgysem mész üres kézzel, de mire fel várja el, hogy te folyton küldözgesd nekik postán az ajándékot? Mellesleg tényleg elég bőkezű voltál a keresztelőkor is, hihetetlen, hogy ezek után még így tartja a markát.

2020. jún. 3. 12:59
 16/37 anonim ***** válasza:
2%

A bátyám és én keresztszulei vagyunk a nővérem gyerekének. Én is, a bátyám is (aki külföldön él) mindenre adunk ajándékot. Ez a minimum. Persze elvarni nem jogos, és nem is a keresztszulosegen van a hangsúly, hanem alapból pl szeretem a testvérem gyerekét...

persze neked nem kell ajándékot küldened, de mint testvér biztos rosszul esne, hogy szarsz a gyerekre...

2020. jún. 3. 14:15
 17/37 anonim ***** válasza:
86%

"de mint testvér biztos rosszul esne, hogy szarsz a gyerekre..." - már miért szarna, mert nem küld neki folyton ajándékot? Az a gyerek valószínűleg olyan kicsi még, hogy fel sem fogja, mi van.

Anyámék négyen vannak testvérek, összesen 14-en vagyunk unokatestvérek. Most akkor pl. anyámnak minden testvérének az összes gyerekének állandóan vennie kell az ajándékokat? Az azt jelentené, hogy 12 gyereknek kellene egész évben vennie a szülinapi, névnapi, karácsonyi stb. ajándékokat. Jól is néznénk ki...

Szerintem vásároljon mindenki a saját gyerekének és ne a családtagoknak nyitogassuk a markunkat.

2020. jún. 3. 16:21
 18/37 anonim ***** válasza:
40%

kap vagy valami apróságot, vagy borítékot. De most tutira csak 50 ezer lesz benne.

Itt nem a család gondolatai forognak csak a pénz körül, hanem a tiédek. Biztos nagyon jól fog játszani vele.

2020. jún. 3. 17:29
 19/37 anonim ***** válasza:
35%

17!

Előttem leirta a kérdező a dolgokat.... Szarik a gyerekre nyilván. Érzelmileg is.

És én se azért adok, karácsony, szülinap nevnap minden "szír sza.rt", hanem mert jól esik látni, hogy örül neki. Az meg nem érdekel a te anyad mit csinál a tizen akár hány akarkijevel.... a kérdező kérdezett, én leirtam az én véleményem, ő is reagált, nekem az jött le le se tojja akkor miről beszélünk? Vannak, akik szeretik egymást..

2020. jún. 3. 18:32
 20/37 anonim ***** válasza:
82%

19: "Szarik a gyerekre nyilván" - neked meg abban nyilvánul meg a le nem szarás, hogy miután kiperkált egy rohadt drága nyakláncot, meg 170000 ft(!) készpénzt a keresztelőre, még küldözgesse az ajándékokat külföldről a gyereknek, aki annyira kicsi lehet, hogy fel sem fogja mi van. Mert ha ez nincs meg, akkor nyilván szarik rá. Értem.

"jól esik látni, hogy örül neki" - na, a kérdező nem láthatja, hogy örül neki, mert ő nincs jelen. Ezért írtam, hogy gondolom, biztosan nem megy üres kézzel, ha találkoznak.

"Az meg nem érdekel a te anyad mit csinál a tizen akár hány akarkijevel" - mert szerinted az érdekel valakit, hogy te meg a bátyád mit vesz az "akárki akárkijének"?

2020. jún. 3. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!