Jogosan sértődött meg a sógornőm?
A keresztszülőség a vallásos nevelésről kellene, hogy szóljon, nem a borítékokról meg az ajándékokról. Itt is elég egyértelműen látszik, hogy mire volt jó nekik a keresztelő: egy sima puccparádé és még egy rokon bevonása a gyerek pénzelésébe.
Ha találkoztok, gondolom, úgysem mész üres kézzel, de mire fel várja el, hogy te folyton küldözgesd nekik postán az ajándékot? Mellesleg tényleg elég bőkezű voltál a keresztelőkor is, hihetetlen, hogy ezek után még így tartja a markát.
A bátyám és én keresztszulei vagyunk a nővérem gyerekének. Én is, a bátyám is (aki külföldön él) mindenre adunk ajándékot. Ez a minimum. Persze elvarni nem jogos, és nem is a keresztszulosegen van a hangsúly, hanem alapból pl szeretem a testvérem gyerekét...
persze neked nem kell ajándékot küldened, de mint testvér biztos rosszul esne, hogy szarsz a gyerekre...
"de mint testvér biztos rosszul esne, hogy szarsz a gyerekre..." - már miért szarna, mert nem küld neki folyton ajándékot? Az a gyerek valószínűleg olyan kicsi még, hogy fel sem fogja, mi van.
Anyámék négyen vannak testvérek, összesen 14-en vagyunk unokatestvérek. Most akkor pl. anyámnak minden testvérének az összes gyerekének állandóan vennie kell az ajándékokat? Az azt jelentené, hogy 12 gyereknek kellene egész évben vennie a szülinapi, névnapi, karácsonyi stb. ajándékokat. Jól is néznénk ki...
Szerintem vásároljon mindenki a saját gyerekének és ne a családtagoknak nyitogassuk a markunkat.
kap vagy valami apróságot, vagy borítékot. De most tutira csak 50 ezer lesz benne.
Itt nem a család gondolatai forognak csak a pénz körül, hanem a tiédek. Biztos nagyon jól fog játszani vele.
17!
Előttem leirta a kérdező a dolgokat.... Szarik a gyerekre nyilván. Érzelmileg is.
És én se azért adok, karácsony, szülinap nevnap minden "szír sza.rt", hanem mert jól esik látni, hogy örül neki. Az meg nem érdekel a te anyad mit csinál a tizen akár hány akarkijevel.... a kérdező kérdezett, én leirtam az én véleményem, ő is reagált, nekem az jött le le se tojja akkor miről beszélünk? Vannak, akik szeretik egymást..
19: "Szarik a gyerekre nyilván" - neked meg abban nyilvánul meg a le nem szarás, hogy miután kiperkált egy rohadt drága nyakláncot, meg 170000 ft(!) készpénzt a keresztelőre, még küldözgesse az ajándékokat külföldről a gyereknek, aki annyira kicsi lehet, hogy fel sem fogja mi van. Mert ha ez nincs meg, akkor nyilván szarik rá. Értem.
"jól esik látni, hogy örül neki" - na, a kérdező nem láthatja, hogy örül neki, mert ő nincs jelen. Ezért írtam, hogy gondolom, biztosan nem megy üres kézzel, ha találkoznak.
"Az meg nem érdekel a te anyad mit csinál a tizen akár hány akarkijevel" - mert szerinted az érdekel valakit, hogy te meg a bátyád mit vesz az "akárki akárkijének"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!