Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy oldjam meg, hogy ne...

Hogy oldjam meg, hogy ne mondhassák, hogy telhetetlen és sértődött vagyok?

Figyelt kérdés

Az anyukám rákos és sokszor kell kórházba vinnünk, az autónk összetört és most egy régi autót használunk ami elég sokszor megy tönkre.

Az apai ági rokonok tehetősek, és mint kiderült már nagyon sok pénzt (százezreket) adtak apámnak, anyukám kezeltetése céljából, de apám egy utolsó alkoholista és mindet elitta, mi pedig nem is tudtunk arról,hogy ő kért, nem is velünk lakik.

A problémámmal apukám rokonaihoz fordultam és így derült ki,hogy ők már adtak, azt mondták,hogy adnak nekem 100 ezer forintot a gyógyszerekre, most az autóra kéne 50 ezer forint, mondták,hogy ebből vegyem meg az alkatrészt is.

Aztán teltek a napok, a pénzt nem adták, majd hívtak,hogy arra jutottak,hogy adnak, de csak annyit amennyi kell, az utolsó forintig kiszámolva, és minden egyes számlát kérnek, mind az autóra költött pénzről a számlát és a gyógyszereket is, ezen felül csak és kizárólag az ő ügyvédjük jelenlétében.

Tehát ha viszem az autót a szerelőhöz hívjam fel az ügyvédjüket mert ő is odajön, a gyógyszer vásárlásakor szintén.(egy ráérős,fontoskodó nyugdíjas ember ez az ügyvéd, a rokonaimon kívül nincs is más ügyfele)

Mindezt apám miatt, de nekem ahhoz semmi közöm, nem értem bennem miért nem bíznak, de feldühít és így azt mondom,hogy tartsák meg szépen a pénzüket, de utálom a filléreskedést, eddig nem volt eszük számlát kérni apámtól, én nem fogom másra költeni csak arra amire kell, de nem vagyok egy taknyos kölyök akinek felügyelet kell, inkább megoldjuk családon belül,eddig is megvoltunk a pénzük nélkül.

Viszont anyukám rokonai szerint el kéne fogadni mert így is rendes dolog tőlük,hogy segítenek, ami igaz is, de számomra ez megalázó, tudom hogy nem rólam szól a történet, de én fogom megteremteni a pénzt és bár nehéz lesz de megfogom mert anyukámnak kell.

Az én életem lenne könnyebb ha annyival kevesebbet kéne dolgoznom mint amennyivel kisegítenének, de így nem fogadom el.

2015. jan. 11. 18:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.. figyelj, én nem játszanám a büszkét.. vagy pénz nem lesz, vagy nem tölthetsz elég időt anyukáddal.. Ha esetleg mégis rossz vége lesz, és te végig csak güriztél érte, de nem volt rá sok időd, szerintem nagyon rosszul fogod érezni magad..
2015. jan. 11. 18:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell döntened.

Vagy lenyeled a büszkeségedet, sértődésedet, és elfogadod a pénzt az ő szabályaik szerint. Ezáltal kevesebbet kell dolgoznod, és több időt tölthetsz anyukáddal, VAGY nem fogadod el a pénzt, sőt meg is mondod a magad véleményét, hogy tudják miért nem kell a pénzük, viszont rengeteget kell dolgoznod, és alig lesz időd édesanyádra.

Neked melyik a fontosabb??

2015. jan. 11. 18:40
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Magyarul fontosabb a büszkeséged anyukád életénél?
2015. jan. 11. 18:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mint mondtad ez nem rólad szól. Apád már átverte őket, így mégegyszer nem akarnak pofára esni. Én is 1x adtam kölcsön könyvet, és azt sem kaptam vissza, azóta a saját öcsémnek sem adok kölcsön könyvet, mert nekem az drága kincs.

Szóval ha tényleg kell a pénz, akkor tedd félre azt fene nagy önérzeted és fogad el.

Esetleg kölcsönbe is kérheted tőlük, meghatározott összegként, hogy szép apránként visszafizeted. A pénz most jól jön, nem később.

Én a te helyedben ennyire nem lennék kiborulva. Igenis jogos a rokonok feltétele is, mert át lettek vágva. Ők rólatok nem tudnak semmit, mégis miből tudják, hogy nem az apád kijátszani ellenük, hogy pénzt szerezen?

Szerintem a tisztes alázattal nem leszel kevesebb... és pl ha kölcsönbe kéred a pénzt, akkor bizonyíthatsz is, hogy nem lenyúlásról van szó, meg a vagyon elherdálásáról... és ha látják, hogy jóravaló nő vagy aki tényleg az anyja miatt kér pénzt, és becsületes, akkor később lehet sokkal pozitívabbak lesznek irányodban.

Az önérzetesség is tud jó tulajdonság lenni, de itt mindenképp magad ellen játszasz, úgyhogy most menj fürödj le, és gondold át reálisan a dolgokat. Itt most nem a világ az ellenséged, de te saját magadnak annál inkább!

2015. jan. 11. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:
en elfogadnam! Sot minden lehetoseget megragadnek hogy megmentsem Edesanyamat! Neked kel tudnod, de lehet, hogy pont ez az osszeg fog mindent eldonteni, kozbe jon egy izmos csekk egy kezelesrol....
2015. jan. 11. 18:49
 6/13 anonim ***** válasza:

többet ér a büszkeséged, mint az anyád élete?

Én leszarnám az ügyvédet, ha tényleg arra költenéd a zsét, akkor nem tökmindegy?

2015. jan. 11. 19:07
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem tedd félre a büszkeségedet anyukád miatt. Apukád átverte őket, ezért bizalmatlanok, ez nem rólad szól.

Viszont ha most visszautasítod a segítségüket, lehet, legközelebb már hiába mész hozzájuk pénzt kérni, és lehet, hogy akkor konkrétan az életmentő gyógyszerre kellene.

Ilyen helyzetben a segítséget el kellene fogadni. Szerintem.

2015. jan. 11. 19:08
 8/13 A kérdező kommentje:
Még az,hogy számlát kérnek meg filléreskednek, azt letudom nyelni, de az,hogy ott álljon felettem az ügyvédúr, ez már a legalja, mintha egy cselekvésképtelen ember lennék, ez nagyon nem fér bele nekem.
2015. jan. 11. 19:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor kölcsön szerződés: 100 000 Ft. Úgy osztod be ahogy akarod, és visszafizeted majd. Így neked sem kell kiborulnod, és nekik is lesz biztosíték a kezükbe.
2015. jan. 11. 19:22
 10/13 A kérdező kommentje:
De nem akarok adósa lenni senkinek, annyira nem vészes a helyzet meg csak 1-2 órával kell többet dolgoznom és előteremtem a pénzt, ezért is nehéz eldöntenem...
2015. jan. 11. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!