Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy oldjam meg, hogy ne...

Hogy oldjam meg, hogy ne mondhassák, hogy telhetetlen és sértődött vagyok?

Figyelt kérdés

Az anyukám rákos és sokszor kell kórházba vinnünk, az autónk összetört és most egy régi autót használunk ami elég sokszor megy tönkre.

Az apai ági rokonok tehetősek, és mint kiderült már nagyon sok pénzt (százezreket) adtak apámnak, anyukám kezeltetése céljából, de apám egy utolsó alkoholista és mindet elitta, mi pedig nem is tudtunk arról,hogy ő kért, nem is velünk lakik.

A problémámmal apukám rokonaihoz fordultam és így derült ki,hogy ők már adtak, azt mondták,hogy adnak nekem 100 ezer forintot a gyógyszerekre, most az autóra kéne 50 ezer forint, mondták,hogy ebből vegyem meg az alkatrészt is.

Aztán teltek a napok, a pénzt nem adták, majd hívtak,hogy arra jutottak,hogy adnak, de csak annyit amennyi kell, az utolsó forintig kiszámolva, és minden egyes számlát kérnek, mind az autóra költött pénzről a számlát és a gyógyszereket is, ezen felül csak és kizárólag az ő ügyvédjük jelenlétében.

Tehát ha viszem az autót a szerelőhöz hívjam fel az ügyvédjüket mert ő is odajön, a gyógyszer vásárlásakor szintén.(egy ráérős,fontoskodó nyugdíjas ember ez az ügyvéd, a rokonaimon kívül nincs is más ügyfele)

Mindezt apám miatt, de nekem ahhoz semmi közöm, nem értem bennem miért nem bíznak, de feldühít és így azt mondom,hogy tartsák meg szépen a pénzüket, de utálom a filléreskedést, eddig nem volt eszük számlát kérni apámtól, én nem fogom másra költeni csak arra amire kell, de nem vagyok egy taknyos kölyök akinek felügyelet kell, inkább megoldjuk családon belül,eddig is megvoltunk a pénzük nélkül.

Viszont anyukám rokonai szerint el kéne fogadni mert így is rendes dolog tőlük,hogy segítenek, ami igaz is, de számomra ez megalázó, tudom hogy nem rólam szól a történet, de én fogom megteremteni a pénzt és bár nehéz lesz de megfogom mert anyukámnak kell.

Az én életem lenne könnyebb ha annyival kevesebbet kéne dolgoznom mint amennyivel kisegítenének, de így nem fogadom el.

2015. jan. 11. 18:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nézd, bármennyire is jogos a magad szemszögéből a kiakadásod, gondolj bele az övékébe. Segítettek önzetlenül, és nem kevés pénzt dobtak egy feneketlen kútba: az apád alkoholizmusába. Nem csoda, ha kétszer is meggondolják, hogyan segítenek a továbbiakban. De segítenek, nézd ezt a felét. Talán attól tartanak, hogy az apád, ha nem jut pénzhez, hogy igyon, akár erőszakkal is elveszi tőled, amit adnak.
2015. jan. 11. 20:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Apádra kellene haragudnod, nem a rokonokra. Miért kellene elhinniük, hogy tőled pl. nem fogja ellopni az apád a pénzt, hogy eligya?
2015. jan. 11. 20:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Amit nem értek hogy ha apukád alkoholista nem és veletek él, akkor a rokonai mért adnak pénzt? Mindenkitudja, hogy egy alkoholista csak italra költi, ez nekem alapból fura, Főleg ha elváltak esetleg a szüleid. Na mindegy, ha már adnak fogadd csak el, kérj mindenről számlát. A számlákat fénymásold le és aztán tértivevényesen juttasd el az ügyvédjüknek. Nehogy már a szervízbe oda kelljen hívni az ügyvédet! Ha így nem jó nekik, nem is akarnak igazán segíteni és akkor úgysem adnak pénzt.
2015. jan. 14. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!