Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Figyelt kérdés
A történet röviden: testvéremék engem kértek meg, hogy legyek a fiuk keresztapja, amit én nem akartam, de hogy ne legyen cirkusz belementem. Keresztelőre vettem neki egy nevetségesen drága nyakláncot, meg borítékoltam 170 ezer forintot. Keresztelő óta nem voltam otthon, mert külföldön élek és dologozom. Testvéremmel telefonáltam valamelyik nap és említette, hogy a felesége meg van sértõdve, hogy se karácsonyra, se névnapra nem küldtem ajándékot a gyereknek.
2020. jún. 3. 09:59
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
88%

"Vannak, akik szeretik egymást.." - micsoda érzelmi felsőbbrendűség, nahát. A kérdező nem is szeretheti a testvére gyerekét, mert miután kb. 300 ezres ajándékot adott a keresztelőre, még nem küldözgetett neki külön ajándékokat.

Bezzeg szegény szülei csupa jó szándékból kérték fel keresztszülőnek, még véletlenül sem a pénzt nézték. Most is csak azt hiányolták, hogy nem lehetnek együtt, még véletlenül sem a pénzét. Igen, itt a szeretettel lesz a probléma, már látom én is!

2020. jún. 3. 23:23
 22/37 anonim ***** válasza:
70%
A 300ezres ajándék azt jelenti, szereti??? Ugyan. Csak azt, hogy futja rá, de a gyerek nem érdekli. Ha érdekelné, vett volna neki egy ezresért egy plüsst.
2020. jún. 4. 05:43
 23/37 anonim ***** válasza:
31%
Ja, pont ez az, kívülről úgy tűnik odaadta azt a nagy összeget is. Le van tudva, azt kész....
2020. jún. 4. 06:21
 24/37 A kérdező kommentje:
Hisz éppen az, hogy a gyerek alig egy éves, azt se fogja fel, hogy mi van. Szeptemberben volt a keresztelő, én azóta otthon se voltam és csak képen meg videón láttam a kisfiút. Mikor volt a keresztelő én mondtam hogy leszek a keresztapja, de ennyi. Semmi mást ne várjanak el. Asszem ezt az elõzõ válaszomban is írtam. Szerintem pofátlanság ajándékot elvárni, és nem fogok postázni semmit sem x ezer kilométerrõl. Ha akarok adok, amikor majd hazamegyek pár napra. És igen, aki itt írta válaszoló: nem különösebben érdekel a gyerek. Nem szeretem a gyerekeket
2020. jún. 4. 07:12
 25/37 anonim ***** válasza:
10%

Nem csak a gyerek, de a tesód sem érdekel.˝Én se tudok mit kezdeni a kicsikkel, de ember, a testvérem gyereke. Csak akarom látni, hogy örül.

Egyre inkább azt érzem, nem velük van a baj.

2020. jún. 4. 07:17
 26/37 anonim ***** válasza:
95%
A kérdező elmondta, hogy nem akar keresztapa lenni, de ragaszkodtak hozzá. Ismerik, milyen, pláne , ha meg is mondta, hogy semmi mást ne várjanak, de nyilván a pénz szaga erősebb volt, mint bármi más érv. Akkor itt, akárhogy is nézzük, nem a kérdező készülékében van a hiba.
2020. jún. 4. 07:48
 27/37 anonim ***** válasza:
92%

Nem jogos. Sógornőd pénzéhes, és csak azért ragaszkodtak ahhoz, hogy te legyél a keresztszülő, mert a pénzcsapot látták benned.

Ha ki is jelentetted, hogy nem is akarsz keresztszülő lenni, akkor egyáltalán nem jogos, hogy most haragszanak rád egy olyan dolog miatt, amibe kb belekényszerítettek, bár én a helyedben tényleg nem vállaltam volna el.

Megoldás: ha hazalátogatsz, vegyél valami játékot a gyereknek vagy csokit. De pénzt semmiképp sem adnék a kezükbe ezek után. Ha ennyire problémázik a sógornőd, akkor szinte biztos, hogy az a 170ezer FT nem a gyereknek lett félretéve.

2020. jún. 4. 15:01
 28/37 anonim ***** válasza:
87%

"Mikor volt a keresztelő én mondtam hogy leszek a keresztapja, de ennyi. Semmi mást ne várjanak el."

Én ezt elmondanám nekik mégegyszer, úgy a miheztartás végett. Ha ezt akkor kijelentetted, ők meg elfogadták (ergó nem kértek fel mást keresztszülőnek), akkor abszolút nem jogos a sógornőd sértődöttsége. Eleve nem is értem, minek bohóckodik valaki a megkereszteléssel, ha abszolút nem vallásos senki. De amúgy ezek után neked lenne jogod megsértődni, hogy még tőled várják el az ajándék-postázgatást azok után, hogy kijelentetted, hogy ilyenre ne is számítsanak.

Egyetértek abban, hogy ha hazalátogatsz, akkor ha adni akarsz valamit, max a gyereknek (játék, csoki, kifestő stb.), pénzt semmiképpen nem nyomnék megint a kezükbe, mert akkor azt fogják hinni, hogy "megenyhültél" és majd jön a vaskos boríték minden alkalomkor.

2020. jún. 4. 15:08
 29/37 anonim ***** válasza:
90%

Én nem értem itt a lepontozókat.

Bár nem értek azzal egyet kérdező, hogy akaratod ellenére elvállaltad a keresztszülőséget, de szerintem az becsületes, hogy legalább őszinte voltál, és kerek-perec megmondtad nekik, hogy ne számítsanak semmire. Mivel továbbra is azt akarták, hogy te legyél a keresztapa, így ezzel tulajdonképpen teljes mértékben elfogadták azt, amit te kijelentettél. Ráadásul eléggé "túlteljesítetted" magad a 170ezer FT-tal meg egy méregdrága nyaklánccal, főleg, hogy a gyerek a pénzzel semmit sem fog tudni kezdeni jelenleg.

Miért a kérdező a hibás, hogy nem törődik a gyerekkel? A sogornő meg a kérdező testvére TUDTÁK, hogy a kérdező külföldön él, az év legnagyobb részében nincs itthon, TUDTÁK, hogy mi a kérdező véleménye, és TUDTÁK a kérdező által, hogy mire NE számítsanak. Ezek után bármit is elvárni pofátlanság. Ha tetszik, ha nem, itt egyértelmű, hogy csak azért akarták, hogy mindenképpen a kérdező legyen a keresztapa, mert van neki mit a tejbe aprítani. Aztán most rájött a sógornő meg a férje, hogy a kérdező tényleg úgy viszonyul az egészhez, ahogy ő azt kijelentette, és megy a bűntudatkeltés, hogy "nem törődsz a gyerekkel".

Én tudatosítanám bennük, hogy te mit jelentettél ki, hogy mire ne számítsanak, és azt is, hogy ennek ellenére továbbra is azt akarták, hogy te legyél a keresztapa, úgyhogy csak ne kezdjék el a számlát benyújtani. Pont. Ha megsértődnek, ez van, nem foglalkoznék innentől velük. Ha pedig hazamész és mégis adni akarsz valamit a gyereknek, akkor olyan dolgot vegyél, aminek a gyerek is örül, mert a pénznek szemmel láthatóan csak a sógornőd örült nagyon.

2020. jún. 4. 18:38
 30/37 anonim ***** válasza:
89%

A keresztelő itt nyilván arra volt csak jó, hogy befogjanak még egy embert a gyerek pénzelésébe, ezért ragaszkodtak ennyire hozzád még azután is, hogy kijelentetted, hogy nem szereted a gyerekeket meg ne várjanak semmit. Az ilyen szülők azok, akik minden alkalmat felhasználnak ürügyként arra, hogy jól lehúzzák a rokonságot.

Itt is volt ilyen kérdés, hogy anyuci a gyerek ovis ballagása alkalmából minimum 40-50ezer FT-ot akart, mert hát új bútor kell, persze "szigorúan csak a gyereknek". Mellesleg manapság a keresztszülőség az esetek 99%-ban csak jelképes, max a nagyon vallásos családoknál nem az, de hát a leírtak alapján a kérdező családja ettől elég messze áll. A gyerekről meg gondoskodjanak a szülei. Ők vállalták, a saját zsebükben kotorásszanak ne a rokonságéban.

2020. jún. 4. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!