Jogosan sértődött meg a sógornőm?
"Vannak, akik szeretik egymást.." - micsoda érzelmi felsőbbrendűség, nahát. A kérdező nem is szeretheti a testvére gyerekét, mert miután kb. 300 ezres ajándékot adott a keresztelőre, még nem küldözgetett neki külön ajándékokat.
Bezzeg szegény szülei csupa jó szándékból kérték fel keresztszülőnek, még véletlenül sem a pénzt nézték. Most is csak azt hiányolták, hogy nem lehetnek együtt, még véletlenül sem a pénzét. Igen, itt a szeretettel lesz a probléma, már látom én is!
Nem csak a gyerek, de a tesód sem érdekel.˝Én se tudok mit kezdeni a kicsikkel, de ember, a testvérem gyereke. Csak akarom látni, hogy örül.
Egyre inkább azt érzem, nem velük van a baj.
Nem jogos. Sógornőd pénzéhes, és csak azért ragaszkodtak ahhoz, hogy te legyél a keresztszülő, mert a pénzcsapot látták benned.
Ha ki is jelentetted, hogy nem is akarsz keresztszülő lenni, akkor egyáltalán nem jogos, hogy most haragszanak rád egy olyan dolog miatt, amibe kb belekényszerítettek, bár én a helyedben tényleg nem vállaltam volna el.
Megoldás: ha hazalátogatsz, vegyél valami játékot a gyereknek vagy csokit. De pénzt semmiképp sem adnék a kezükbe ezek után. Ha ennyire problémázik a sógornőd, akkor szinte biztos, hogy az a 170ezer FT nem a gyereknek lett félretéve.
"Mikor volt a keresztelő én mondtam hogy leszek a keresztapja, de ennyi. Semmi mást ne várjanak el."
Én ezt elmondanám nekik mégegyszer, úgy a miheztartás végett. Ha ezt akkor kijelentetted, ők meg elfogadták (ergó nem kértek fel mást keresztszülőnek), akkor abszolút nem jogos a sógornőd sértődöttsége. Eleve nem is értem, minek bohóckodik valaki a megkereszteléssel, ha abszolút nem vallásos senki. De amúgy ezek után neked lenne jogod megsértődni, hogy még tőled várják el az ajándék-postázgatást azok után, hogy kijelentetted, hogy ilyenre ne is számítsanak.
Egyetértek abban, hogy ha hazalátogatsz, akkor ha adni akarsz valamit, max a gyereknek (játék, csoki, kifestő stb.), pénzt semmiképpen nem nyomnék megint a kezükbe, mert akkor azt fogják hinni, hogy "megenyhültél" és majd jön a vaskos boríték minden alkalomkor.
Én nem értem itt a lepontozókat.
Bár nem értek azzal egyet kérdező, hogy akaratod ellenére elvállaltad a keresztszülőséget, de szerintem az becsületes, hogy legalább őszinte voltál, és kerek-perec megmondtad nekik, hogy ne számítsanak semmire. Mivel továbbra is azt akarták, hogy te legyél a keresztapa, így ezzel tulajdonképpen teljes mértékben elfogadták azt, amit te kijelentettél. Ráadásul eléggé "túlteljesítetted" magad a 170ezer FT-tal meg egy méregdrága nyaklánccal, főleg, hogy a gyerek a pénzzel semmit sem fog tudni kezdeni jelenleg.
Miért a kérdező a hibás, hogy nem törődik a gyerekkel? A sogornő meg a kérdező testvére TUDTÁK, hogy a kérdező külföldön él, az év legnagyobb részében nincs itthon, TUDTÁK, hogy mi a kérdező véleménye, és TUDTÁK a kérdező által, hogy mire NE számítsanak. Ezek után bármit is elvárni pofátlanság. Ha tetszik, ha nem, itt egyértelmű, hogy csak azért akarták, hogy mindenképpen a kérdező legyen a keresztapa, mert van neki mit a tejbe aprítani. Aztán most rájött a sógornő meg a férje, hogy a kérdező tényleg úgy viszonyul az egészhez, ahogy ő azt kijelentette, és megy a bűntudatkeltés, hogy "nem törődsz a gyerekkel".
Én tudatosítanám bennük, hogy te mit jelentettél ki, hogy mire ne számítsanak, és azt is, hogy ennek ellenére továbbra is azt akarták, hogy te legyél a keresztapa, úgyhogy csak ne kezdjék el a számlát benyújtani. Pont. Ha megsértődnek, ez van, nem foglalkoznék innentől velük. Ha pedig hazamész és mégis adni akarsz valamit a gyereknek, akkor olyan dolgot vegyél, aminek a gyerek is örül, mert a pénznek szemmel láthatóan csak a sógornőd örült nagyon.
A keresztelő itt nyilván arra volt csak jó, hogy befogjanak még egy embert a gyerek pénzelésébe, ezért ragaszkodtak ennyire hozzád még azután is, hogy kijelentetted, hogy nem szereted a gyerekeket meg ne várjanak semmit. Az ilyen szülők azok, akik minden alkalmat felhasználnak ürügyként arra, hogy jól lehúzzák a rokonságot.
Itt is volt ilyen kérdés, hogy anyuci a gyerek ovis ballagása alkalmából minimum 40-50ezer FT-ot akart, mert hát új bútor kell, persze "szigorúan csak a gyereknek". Mellesleg manapság a keresztszülőség az esetek 99%-ban csak jelképes, max a nagyon vallásos családoknál nem az, de hát a leírtak alapján a kérdező családja ettől elég messze áll. A gyerekről meg gondoskodjanak a szülei. Ők vállalták, a saját zsebükben kotorásszanak ne a rokonságéban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!