Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Jogosan sértődött meg a sógornőm?

Figyelt kérdés
A történet röviden: testvéremék engem kértek meg, hogy legyek a fiuk keresztapja, amit én nem akartam, de hogy ne legyen cirkusz belementem. Keresztelőre vettem neki egy nevetségesen drága nyakláncot, meg borítékoltam 170 ezer forintot. Keresztelő óta nem voltam otthon, mert külföldön élek és dologozom. Testvéremmel telefonáltam valamelyik nap és említette, hogy a felesége meg van sértõdve, hogy se karácsonyra, se névnapra nem küldtem ajándékot a gyereknek.
2020. jún. 3. 09:59
A kérdező szavazást indított:
Jogosan
Nem jogosan
102 szavazat
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
67%

Nyakláncot? Egy babának? Na mindegy.

Nem jogos. Mondd meg a testvérednek, hogy egy postán küldött ajándékban, semmi szeretetteljes nincsen, hiszen nem személyesen adod át. Ha már veszel a gyereknek valamit, akkor szeretnél ott lenni, látni az arcát, stb. Amikor ki bontja.

Ha mész haza, természetesen viszel neki valamit, de ajándékot postázni csak sima pénz szórás, mert egy kicsi gyerek még nem érti meg, hogy ezt a keresztapja küldte neki Kínából.

2020. jún. 3. 10:14
 2/37 anonim ***** válasza:
33%

Na, jól beleválasztottak.

Ki kötelezett arra, hogy ennyit adj? Senki.

De elásnám magam, ha a testvérem gyereke annyira érdekelne, hogy egy kirakót ne küldjek neki alkalomra. Pláne keresztszülőként.

2020. jún. 3. 10:14
 3/37 anonim ***** válasza:
62%
Ha keresztelőre nevetségesen drága nyakláncot + nem kevés pénzt tudtál adni akkor karácsonykor miért nem tudtál legalább egy kis apróságot küldeni? Nem rosszból kérdem, csak érdekel. Amúgy megsértődni azért nem kellene.
2020. jún. 3. 10:15
 4/37 anonim ***** válasza:
80%

Is is. Ha elvállal az ember ilyesmit, akkor törődnie is illő a gyerekkel. Valami apróságot lehetett volna küldeni a keresztgyerekednek ezekre az alkalmakra. Másrészről viszont az ajándék nem elvárható és nem kötelező.

Nem kelett volna elvállalnod a keresztszulossget.

2020. jún. 3. 10:17
 5/37 A kérdező kommentje:
Senki nem kötelezett rá, és nem is ez a lényeg. Jól keresek, megengedhetem magamnak ezt. Lemaradt, hogy a gyerek csak most volt egy éves.
2020. jún. 3. 10:17
 6/37 anonim ***** válasza:
89%

Első: keresztelőre általában olyan dolgot vesznek, ami egy életre szól, nem egy rugdalózót, mit pár hónap múlva kinől a gyerek.

Kérdező, nyilván nem jogosan sértődött meg, de én nem is törődnék vele, hogy sértődött vagy sem. Tesódat annyiban nem értem, hogy ő most egyetért a feleségével? Úgy tűnik, mivel akkor nem mondta volna neked, hogy Juci haragszik, hanem helyretette volna már a nőt. Így olyan, hogy tesód is igazat ad neki, de előtted nem meri felvállalni.

2020. jún. 3. 10:21
 7/37 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként nálunk sem divat a "postás ajándékozás"

A gyerek 1-3 éves kora között külföldön éltünk anyósoméktól jó pár ezer km-re.

Mikor 1 évben 1x hazamentünk oda adtak neki mindent egybe, karácsonyra, szülinapra, névnapra, addig gyűjtögették, de eszük ágában nem volt postázni.

Megértettem a miértjét, és nem sértődtem meg.

A kicsigyerek úgysem tudja mi az a névnap, szülinap stb, mikor volt az alkalom, kapott tőlünk ajándékot, mikor meg hazamentünk, kapott a rokonoktól. Ez így teljesen jó volt, hiszen teljesen felesleges lett volna egy 2 éves gyereket egyszerre el halmozni 20 játékkal, amit 2 nap alatt megunni, így legalább mindig kapott valakitől valami újdonságot.

2020. jún. 3. 10:24
 8/37 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem nagyon sokat költöttél. Biztosan azt hitte, hogy majd minden ünnepre ilyen szépen fogsz tejelni.

Egyébként, ha nem is itt élsz, így nem is voltál ott a szülinapon, névnapon, akkor én eleve nem várnék ajándékot. De gondolom, ha itthon lennél, és mentél volna, akkor vittél volna valamit, nem? De nem kell ilyen nagy értékben venni, adni.

2020. jún. 3. 10:24
 9/37 anonim ***** válasza:
58%
És akkor mi van ha megsértődött? Ha? Majd ha haza mész viszel ajándékot, és úgy teszel mintha nem tudnál semmiről, hogy ő mit panaszkodott. Problema megoldva. Vagy ha nem mesz haza mostanában, majd veszel neki valamit szülinapra, ha a közeljövőben lesz és postázod. Véletlenül se küldj most, mert lebaxtak, mert akkor fejős tehénnek fog nézni a csajszi. Esetleg felhívhatod őt személyesen hogy mit várt, hogy te majd külföldről postazgatsz mikor nem is latod a gyereket? Majd megkapja kamatostul ha haza mész. De ne hogy pénzt adj vagy drága ajándékokat, mert ugyse a gyereknek lesz elrakva. Veszel majd ruhákat, játékokat és kész.
2020. jún. 3. 10:46
 10/37 anonim ***** válasza:
93%

A keresztszülőséget nem azért vállaljuk, hogy ne legyen cirkusz.

Én a helyedben mondtam volna, mikor odaadta az ajándékot a keresztelőn, hogy a láncot erre az alkalomra vetted, a pénzt pedig azért adod, ha bármilyen ünnep lesz, abból vegyenek a kicsinek valamit. Ilyen rokonunk nekünk is volt. Egy évben egyszer láttuk, olyankor a szülőknek adott pénzt. Ők pedig még vették a nevében.

2020. jún. 3. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!