Jogosan sértődött meg a sógornőm?
Nyakláncot? Egy babának? Na mindegy.
Nem jogos. Mondd meg a testvérednek, hogy egy postán küldött ajándékban, semmi szeretetteljes nincsen, hiszen nem személyesen adod át. Ha már veszel a gyereknek valamit, akkor szeretnél ott lenni, látni az arcát, stb. Amikor ki bontja.
Ha mész haza, természetesen viszel neki valamit, de ajándékot postázni csak sima pénz szórás, mert egy kicsi gyerek még nem érti meg, hogy ezt a keresztapja küldte neki Kínából.
Na, jól beleválasztottak.
Ki kötelezett arra, hogy ennyit adj? Senki.
De elásnám magam, ha a testvérem gyereke annyira érdekelne, hogy egy kirakót ne küldjek neki alkalomra. Pláne keresztszülőként.
Is is. Ha elvállal az ember ilyesmit, akkor törődnie is illő a gyerekkel. Valami apróságot lehetett volna küldeni a keresztgyerekednek ezekre az alkalmakra. Másrészről viszont az ajándék nem elvárható és nem kötelező.
Nem kelett volna elvállalnod a keresztszulossget.
Első: keresztelőre általában olyan dolgot vesznek, ami egy életre szól, nem egy rugdalózót, mit pár hónap múlva kinől a gyerek.
Kérdező, nyilván nem jogosan sértődött meg, de én nem is törődnék vele, hogy sértődött vagy sem. Tesódat annyiban nem értem, hogy ő most egyetért a feleségével? Úgy tűnik, mivel akkor nem mondta volna neked, hogy Juci haragszik, hanem helyretette volna már a nőt. Így olyan, hogy tesód is igazat ad neki, de előtted nem meri felvállalni.
Egyébként nálunk sem divat a "postás ajándékozás"
A gyerek 1-3 éves kora között külföldön éltünk anyósoméktól jó pár ezer km-re.
Mikor 1 évben 1x hazamentünk oda adtak neki mindent egybe, karácsonyra, szülinapra, névnapra, addig gyűjtögették, de eszük ágában nem volt postázni.
Megértettem a miértjét, és nem sértődtem meg.
A kicsigyerek úgysem tudja mi az a névnap, szülinap stb, mikor volt az alkalom, kapott tőlünk ajándékot, mikor meg hazamentünk, kapott a rokonoktól. Ez így teljesen jó volt, hiszen teljesen felesleges lett volna egy 2 éves gyereket egyszerre el halmozni 20 játékkal, amit 2 nap alatt megunni, így legalább mindig kapott valakitől valami újdonságot.
Szerintem nagyon sokat költöttél. Biztosan azt hitte, hogy majd minden ünnepre ilyen szépen fogsz tejelni.
Egyébként, ha nem is itt élsz, így nem is voltál ott a szülinapon, névnapon, akkor én eleve nem várnék ajándékot. De gondolom, ha itthon lennél, és mentél volna, akkor vittél volna valamit, nem? De nem kell ilyen nagy értékben venni, adni.
A keresztszülőséget nem azért vállaljuk, hogy ne legyen cirkusz.
Én a helyedben mondtam volna, mikor odaadta az ajándékot a keresztelőn, hogy a láncot erre az alkalomra vetted, a pénzt pedig azért adod, ha bármilyen ünnep lesz, abból vegyenek a kicsinek valamit. Ilyen rokonunk nekünk is volt. Egy évben egyszer láttuk, olyankor a szülőknek adott pénzt. Ők pedig még vették a nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!