Maradjon a közös kassza?
Együtt lakom rokonokkal és a párommal.
Nagybátyámmal és a 14 éves fiával. Eddig a kaja kassza egyben volt,és együtt főztünk. Viszont nagybátyám elvesztette a munkahelyét,így elég keveset dob be a közösbe. Én szívesen segítek neki,de kezdenek átlépni egy határt. Pl amit a mi pénzünkből vettünk,azt is a saját gyerekének teszi el. Vagy mindig azt főz,amit az ő gyereke akar enni. Az nem érdekli,hogy mi mit akarunk,pedig az a mi pénzünkből van.
Korábban azt beszéltük meg,hogy ez a kaja kassza se lesz egyben,mert ő többet akar spórolni,viszont amint nem lett melója,rögtön ragaszkodott,hogy maradjon egyben.
Hát sajnos, már érzelmi zsarolás áldozata vagy. :(
Szóval vagy most döntesz, vagy nyakadon maradnak. Szépen ne utalj a közös bankszámla számra, vagypedig kérd külön a fizetésed, és akkor nem tudnak mit csinálni. Ha meg megkeserítik az életetek ezáltal, az csak magukat minősíti :)
1. A ház a nagyapáé, a kérdezö senki másnak nem tartozik anyagilag semmivel.
2. A nagybácsi a kérezön akar élösködni, minden ok nélkül.
3. A nagybácsinak kellene ellátnia magát meg a gyerekeét, ehhez a kérdezönek semmi köze.
4. A kérdezö vásárolja a kaját, eddig részben öket is ellátása, most azonban csak ö veszi, a nagybácsiék meg megeszik!
Nem csak megcsinálni kell tudni a gyereket, tartsa is el. Nem várható el senkitől, hogy eltartsa más gyerekét. Vegyen meg neki mindent, a SAJÁT FIZETÉSÉBŐL.
Pontosan hol írtam, hogy nekik kellene eltartani a nagybacsi gyerekét? A kommentem arra vonatkozott, hogy a kérdező szerint van penz: a családi és a 20e az anyától.
Írtam fentebb, hogy le kell ülni beszelni vele.
Utolsó,itt nem egy szimpla párizsi a kérdés. Az ilyen-olyan nasitól kezdve a felesleges vackokon át minden hülyeséget megvesz neki.
De ha már párizsi, a szalámiból is megveszi a 3 legdrágábbat,mert azok a gyerek kedvencei. Mi NE NYÚLJUNK HOZZÁ,mert a gyereké,de azért 2 hét után mind ott rohad meg a hűtőben.
Csak egy kis példa.
Ja,és akkor a gyerek erre még kemènyen rá is játszik,mert az ő kajájához nem lehet nyúlni,de a miénkből bármikor kérhet és kapnia is kell,mert ő gyerek.
És ne haragudj,én nem fogok más gyerekének a kedvéért nélkülözni. Ha ő úgy dönt,hát a te szavaiddal élve éljen "kenyéren és vízen". Az ő dolga lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!