Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Maradjon a közös kassza?

Maradjon a közös kassza?

Figyelt kérdés

Együtt lakom rokonokkal és a párommal.

Nagybátyámmal és a 14 éves fiával. Eddig a kaja kassza egyben volt,és együtt főztünk. Viszont nagybátyám elvesztette a munkahelyét,így elég keveset dob be a közösbe. Én szívesen segítek neki,de kezdenek átlépni egy határt. Pl amit a mi pénzünkből vettünk,azt is a saját gyerekének teszi el. Vagy mindig azt főz,amit az ő gyereke akar enni. Az nem érdekli,hogy mi mit akarunk,pedig az a mi pénzünkből van.

Korábban azt beszéltük meg,hogy ez a kaja kassza se lesz egyben,mert ő többet akar spórolni,viszont amint nem lett melója,rögtön ragaszkodott,hogy maradjon egyben.

2020. ápr. 17. 17:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
10-es, de ettől ugye még nem köteles a kérdező eltartani a nagybátyja kölykét?
2020. ápr. 17. 19:14
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Hát sajnos, már érzelmi zsarolás áldozata vagy. :(

Szóval vagy most döntesz, vagy nyakadon maradnak. Szépen ne utalj a közös bankszámla számra, vagypedig kérd külön a fizetésed, és akkor nem tudnak mit csinálni. Ha meg megkeserítik az életetek ezáltal, az csak magukat minősíti :)

2020. ápr. 17. 19:19
 13/23 anonim ***** válasza:
92%

1. A ház a nagyapáé, a kérdezö senki másnak nem tartozik anyagilag semmivel.

2. A nagybácsi a kérezön akar élösködni, minden ok nélkül.

3. A nagybácsinak kellene ellátnia magát meg a gyerekeét, ehhez a kérdezönek semmi köze.

4. A kérdezö vásárolja a kaját, eddig részben öket is ellátása, most azonban csak ö veszi, a nagybácsiék meg megeszik!

2020. ápr. 17. 19:21
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

Nem csak megcsinálni kell tudni a gyereket, tartsa is el. Nem várható el senkitől, hogy eltartsa más gyerekét. Vegyen meg neki mindent, a SAJÁT FIZETÉSÉBŐL.

2020. ápr. 17. 19:33
 15/23 anonim ***** válasza:
13%

Pontosan hol írtam, hogy nekik kellene eltartani a nagybacsi gyerekét? A kommentem arra vonatkozott, hogy a kérdező szerint van penz: a családi és a 20e az anyától.

Írtam fentebb, hogy le kell ülni beszelni vele.

2020. ápr. 17. 19:46
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Valóban konkrétan nem írtad, hogy a kérdező tartsa el, valahol viszont az jött le nekem az írásodból. Hogy ugyan sajnálja már meg őt hiszen gyerekkel van. Van egy határ szerintem, mert úgy látom nem az a baja a kérdezőnek, hogy esznek valamennyit az általuk vásárolt kajából. Leginkább az, hogy őket nem veszik figyelembe és mindent megesznek előlük, illetve ha már ők vették illene megkérdezni, hogy ők mit ennek, és úgy főzni. Nem mindig csak azt amit a gyerek akár, szerintem ez igazán nem olyan nagy dolog, ha már segítségre szorulnak.
2020. ápr. 17. 20:29
 17/23 anonim ***** válasza:
18%
Ebből nem értem hogy jött ilyen le. Max az előzőből, ott írtam, hogy én nem -bírnám elnézni, hogy valaki aki velem lakik, éhezik. Ott azt is írtam, hogy beszelni kell vele. A kommentem amire reagáltál kimondottan azért született, mert a Kérdező hozzászólása azt sugallja, hogy 30x ezer az rengeteg pénz, és mi az, hogy a gyerek az első. Minden szülőnek a gyerek az első. Volt olyan időszakom, amikor kenyéren és vízen éltem, mert anyagilag mélyponton voltam, de a gyereknek bizony megvettem, amit kellett. És nem, nem vettem neki pl párizsit, amit utál, hanem vettem neki mondjuk sonkát, amit szeret.
2020. ápr. 17. 20:41
 18/23 A kérdező kommentje:

Utolsó,itt nem egy szimpla párizsi a kérdés. Az ilyen-olyan nasitól kezdve a felesleges vackokon át minden hülyeséget megvesz neki.

De ha már párizsi, a szalámiból is megveszi a 3 legdrágábbat,mert azok a gyerek kedvencei. Mi NE NYÚLJUNK HOZZÁ,mert a gyereké,de azért 2 hét után mind ott rohad meg a hűtőben.

Csak egy kis példa.

Ja,és akkor a gyerek erre még kemènyen rá is játszik,mert az ő kajájához nem lehet nyúlni,de a miénkből bármikor kérhet és kapnia is kell,mert ő gyerek.

És ne haragudj,én nem fogok más gyerekének a kedvéért nélkülözni. Ha ő úgy dönt,hát a te szavaiddal élve éljen "kenyéren és vízen". Az ő dolga lesz.

2020. ápr. 17. 21:04
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
De most a te pénzedből veszi a kaját, és rádszól, hogy ne egyél belőle?!?! Hát nem azért de lesz@rnám hogy megsértődik, tuti nem tűrném ezt!
2020. ápr. 17. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Pedig csak a külön kassza a jó megoldás erre. Főzz te is magatokra, amit ti szerették, de csak annyit amit megesztek. Vagy fizess be egy olyan helyre, ahol menüt adnak. Ő meg arra költő a pénzét, amire akarja. Pont.
2020. ápr. 18. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!