Ha a jelenlétedben szidják egy rokonodat, te helyreteszed az illetőt akkor is, ha amúgy nem kedveled ezt a rokont?
Attól függ közeli rokon-e, meg hogy igen, kedvelem-e. Ha nem, akkor nem adok csakazértis igazat, mert a vér kötelez.
Egyedül a szüleimet, testvéreimet és páromat tudom úgy megvédeni, hogy nem érdekel, hogy igazság szerint nem az ők pártját kéne álljak. Persze érdekel, hogy milyen vádak vannak ellenük, de ilyenkor nekem annyira beborul az elmém, a józan gondolkodásom, hogy egyszerűen az érzelmeim mindent visznek.
Kedves utolsó: szerintem felfogtad a kérdést, az most nem is annyira lényeges feltétel, hogy kedveled-e vagy sem. Igazából arra lettem volna kíváncsi, amire a 2-es válaszoló máris utalt, hogy a "vér kötelez" felfogás hogy érvényesül ennek a kérdésnek a megítélésében. Elfogadom, ha valaki mindenek felett állónak gondolja a rokonságot és kiáll valaki mellett csak azért mert rokon (még akkor is, ha ez a rokon bűncselekményt követett el), de én nem alkalmazom ezt az elméletet, és nem kapom fel a vizet pusztán azért, mert a rokonomat nem tüntetik fel kedvező színben. Persze más az, ha valótlanságokat állít valaki, akkor közbe kell lépni, de szerintem akkor is, ha mondjuk egy barátról, ismerősről mondanak ilyeneket. Szóval nálam pusztán a rokonság nem alapoz meg ilyen plusz dolgot, hogy akkor most azért én "harapok", mert én is úgy tartom, hogy a rokont azt kapod és nem válogatod, ugyanakkor a velük való kapcsolattartás sem kötelező.
De szívesen várom a véleményeket továbbra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!