Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek is vannak irigy rokonai...

Nektek is vannak irigy rokonaitok?

Figyelt kérdés
Az enyéim azok. Mindenkire gyűlőlködnek akinek jobban megy a szekér. Legyen az tanulmányi, karrier,párkapcsolati, avagy csak jobban nézel ki. Engem azóta utált több rokon miután egyetemre mentem. Sose vágtam fel vele. Mégis csesztettek. 4 ember ugrott nekem a rokonságból egyetem alatt. Mindenáron megpróbálták meggyőzni anyámékat, hogy küldjenek el inkább gyárba suli helyett. Folyton megpróbálták velem elhitetni mekkora semmi vok. Leminősítgetni az iskolámat. Végülis Szegedi Jogi Kar abszolút fikázásra méltó...hm..amikor meg végeztem és magasabb végzettségem lett mint nekik meg majdnem stroke-ot kapott a legjobban fikázódó nagynéném hogy az ő pici lányánál magasabb végzettségem lett. Utána meg Pál fordulásba kezdett azt elkezdett nyalizni nekem. Mind a csesztetést,mind a nyalizást kőzömbösen kezeltem. Mára meg azt látom, hogy úgy van vele hogy bárcsak ne is kéne találkoznunk. Most volt családi ősszejövetel nahát ezek a kis irigykedők látszott hogy próbálják kerülni a tekintetet amíg lehet hogy ne is kelljen köszönni. Pfff...szánalmasak. Nem én tehetek róla, hogy ők inkább az én életemmel foglalkoznak ahelyett hogy a sajátjukat építették volna. Ja hogy irigykedni könnyebb mint tenni magukért....de másoktól is hallok hasonlóakat. Hogy milyenek vele ha jobban nézel ki meg hasonlók. Nektek milyen sztoriaitok vannak?
2019. szept. 24. 21:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
87%
Ez, amit leírsz, a tipikus magyar mentalitás. Mindenhol megtalálható. Rosszindulatnak hívják. Én csak szűk családdal tartom a kapcsolatot, nincs ilyen gondom már hála Istennek! Teleírhatnám ezt az oldalt a rokonaim szemétségeivel, de nem akarom felidegesíteni magam. Az ilyen közeg csak lehúz, le kell építeni az ilyen kapcsolatokat, amilyen gyorsan csak lehet. Nem szabad, hogy lelkifurdalást érezz, egyszerűen többet nem kell találkozni az ilyen emberekkel!
2019. szept. 25. 00:39
 12/33 anonim ***** válasza:
60%
Vannak,de nem foglalkozok velük.Élem a saját életemet.
2019. szept. 25. 04:20
 13/33 anonim ***** válasza:
72%
Nekem már csak anyukám van akivel tartom kapcsolatot hugomal nem nincs több rokonom ,de pár ismerösöm viszont nem kicsit irigy .de megpróbálok nem foglalkozni velük.
2019. szept. 25. 06:10
 14/33 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem egy jogásznak illene tudni központozni.
2019. szept. 25. 10:04
 15/33 anonim ***** válasza:
86%

Nem keresném velük a kapcsolatot.

Viszont számíts arra, hogy az első jogi problémájuknál majd hozzád fognak szaladni véleményért, segítségért.

A prolikról Mensáros László színművész írt tömör, velős, ütős véleményt, és igaza is van. Nem a gyári munkás a proli, lehet diplomás is a proli, mert a proliság egyféle mentalitás:

" "A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", amivel neki örökké védekezni kell az "okos" világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb).

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!"

2019. szept. 25. 12:17
 16/33 A kérdező kommentje:
Hát látom másoknak is vannak durva sztorijaik. Akkor azt kell mondjam utolsó a rokonságom 90%-a proli.Ez tuti valami kisebbségi komplexusból fakad. Csak tudjátok korábban még sajnáltam is az olyanokat akik engem csesztettek azt beszóltak.Mert láttam rajtuk,hogy azért ilyenek mert korábban bántották őket. Hát mára ez változott. Simán akkorát rugok belé hogy még a maradék önbizalmát is széttöröm. Amugy már én sem tartom velük a kapcsolatot. Egy évben egyszer vágom rájuk az ajtót. De volt már akkor sem. Egyikükkel még szoktam beszélni de időnként még abban is felfedezem a jóindulatot. Amikor azt hitte nem látom, hogy pofákat vág rám akkor vágott egy fintort amikor az anyjának azt mondtam, hogy éppen diétázok. Ja mert ő nem képes megerőltetni magát. Szemből meg másik oldalát mutatja. Vagy évekig nem tudtunk menni kirándulni,nyaralni anyagi okok miatt. Erre most megint tudunk. Erre látszik rajta hogy féltékeny. Én sose féltékenykedtem rájuk. Meg semmiben sem kívántam nekik rosszat. De mégis látja az ember hogy a még maradék egy rokonod akiről azt hiszed, hogy ő normális is valójában ugyanolyan irigy mint a többi. Csak neki nem a tanulmányaiddal volt gondja. Hanem más területeden. Nem értem az ilyen embereket, hogy juthatnak el idáig. Ne irigykedjenek. Pláne ne a saját vérükre, hanem fogllalkoznának a maguk életével. Ülnének le tanulni ahelyett hogy arra fecsérlik az időt,hogy a másikra irigykednek akkor nekik is menne úgy ahogy a másiknak. Meg ha alakodra irigyek, akkor emeljék meg a feneküket és irány a taposógép. Ezek azért amelett, hogy maguknak ártanak leginkább igenis ártanak neked is. Mindegyikünknek akiket ért ilyen igenis rosszul esett, hogy nem hagytak 5 percig örülni a diplomádnak. Nagyapám közölte velem a diplomaosztó után hogy rendes diplomát kesztyűben vesznek át. Bocs olyan sokan járnak a Szegedi Tudományegyetemre, hogy bérelt talár van. És a dékánon van a kesztyű. De ja biztos van rendetlen diploma is. Pláne az SZTE-n. Köszi nagyapa. Semmi gond nővérem meg másnap közölte velem, hogy gratulálni nem fog. De kitörölhetem a diplomámmal a s.ggemet. Tuti kis családom van nem? Ugyhogy azért ezzel nem csak maguknak ártanak. Mert nincs az az ember akiben ilyen és ehhez hasonló szavak ne csengenének a füledben még 10-20 év múlva is emlékszel rá. Ja diplomáért csak 5 évig küzdöttem kőkeményen. De 5 percig nem hagytak neki örülni mert nem bírták elviselni, hogy magasabb végzettséged van mint nekik. És aztán szépen lassan ugye felnőtt leszel. És rájössz, hogy mindez a torkodnak ugrás érdekes módon addig nem ment amíg gyerek voltál, kiskorú. Mert nem voltál vetélytárs számukra. Ahogy meg felnőlsz és egyre több sikert érsz el meg rádöbbensz az ilyen nekedtámadásokból, hogy valójában nincs is családod. Mert szépen lassan mind kimutatja a foga fehérjét. És rájössz az ilyen olyan kisebb beszólásokból, hogy az egyik nagynénéd azt kívánja, hogy ne találjál munkát. A másik nagynénéd azt, hogy ne tudd leadni a plusz 10 kg-ot amit betegség miatt felszedtél. Leadtam ugyhogy pápá.A testvéred mindkettőt kívánja meg még mellé lehetőleg, hogy sose legyen senkid. Hogy a saját anyád azért nem tanított főzni mert azon kívűl semmihez nem ért és nem akarja, hogy te is tudjál.És irigy rád. De már azért is utálkozott mert én képes vagyok rendet tartani ő meg nem. De ő is ugyanúgy azon volt, hogy keresztbetegyen a diétámnak. Folyamatosan. Hogy 4 ember van az egész rokonságomban aki normális. A többi mind az ellenségem. Mert mindnek meg van az életében az olyan terület ami nagyon nem megy nekik. És ha nekem sikerül akkor mindjárt fenik a késüket rád. Pedig még tanácsot is adok nekik hogy hogyan csinálják. De mégis egy gyűlöletet látsz rajtuk csak mert neked sikerül. Ők meg lusták tenni magukért. És ez a rossz benne ,hogy szépen lassan rájössz, hogy nincs is családod. Ezek mind gyűlölnek mert neked jobban megy. És hiába vagy szerény meg hiába tanusítasz még segítő kezet is feléjük akkor is ilyenek. Még annak ellenére is hogy láttam hogy utálatoskodnak igyekeztem jóindulatú lenni. Mert tudtam, hogy irigyek és azért ilyenek. Mondom segítek nekik elöbbre jutni. Ezek tanácsok voltak. De akkor is....áhhh. Mára feladtam én is. Ezek gyűlőlni fognak mindig is lehetek én jóindulattal feléjük, meg szerény akkor is. Mert ezek ilyenek. Gyűlölnek mert gyűlölni akarnak. Csak mert az ő sikertelenségükkel szembesülnek akkor amikor csak rám néznek. Mint az állatok akik marakodnak egy falkán belül a koncért. Undorító. Persze hivatalosan jóban vagyunk. De fű alatt. 1 évben egyszer. Az is csak míg élnek a nagyszülők. Utána pá. Ugyhogy ja az olyan, hogy nem foglalkozol velük lehetetlen. Mert olyanokat szólnak be, hogy az tövig megy. Csak annyit tehettem, hogy leépítettem a találkozásokat. Csak azért rossz volt ráébredni, hogy akikről azt hitted, hogy akik a szerető nagybácsikáid meg nagynénijeid meg nagyapád. azoknak mindnek meg van a te életeddel kapcsolatban a maga rosszindulata. Persze nemcsak felém ilyenek. De felém különösen. Mert erős, ambíciózus ember vagyok. Hát lassan rájöttem, hogy nekem csak egy-két kivétellel csakis rosszakaróim vannak. Szimplán mert velejéig irigyek. Nem tudom, hogy ez tényleg magyar mentalitás-e( bár látok benne realitást) vagy csak az én családom ilyen durva,hogy alig van normális. De azért durva
2019. szept. 25. 18:03
 17/33 anonim ***** válasza:
34%
SZTE jog és nem tudsz helyesen írni?
2019. szept. 25. 18:04
 18/33 A kérdező kommentje:
Utolsó neked is szimplán az irigység a bajod. Irigy vagy, hogy nekem egy SZTE-s diplomám van. Neked meg nincs. Ezért ugrasz ilyenre, hogy egy fórumon ki hogyan figyel a helyesírásra. Ja okostelefonról biztos mással se foglalkozok. Te pontosan példáztad az ilyen lelkinyomorék irigyeket akiket kifejtettem. Megfigyeltem már, hogy sokan ugranak már arra is, hogyha csak meghallják az egyetem szót. Az ilyenek akadnak fent helyesíráson mert másba nem tudnak belekötni. Hát húzás a rokonaimmal karöltve pszichológushoz. Kezeltetni a kisebbségi komplexust. Danke schön und auf wiedersehen!Gyengébbek kedvéért köszönöm szépen és viszlát!
2019. szept. 25. 18:26
 19/33 Metionin ***** válasza:
82%
Kb. mind. Engem is utálnak, mióta kijártam az általánost és jó gimibe kerültem. Később azzal próbálkoztak, hogy random hazugságokat terjesztettek rólam, pl. meglátták hogy otthon vagyok vizsgaidőszakban és szétkürtölték hogy biztos azért mert kirúgtak az egyetemről. Akkor lennének boldogok, ha valami rosszat hallanának róla, ha meg meghalnék, valószínűleg táncot is ropnának. Úgy hogy én sohasem bántottam őket, már gyerekkorom óta csinálják.
2019. szept. 25. 20:08
 20/33 A kérdező kommentje:
Nahát utolsó akkor te tökéletesen megérted a gondomat. Nekem pontosan tudom, hogy a saját testvérem örülne annak, hogyha meghalnék. Az utcára is megpróbált kirakatni. 3 éve kiraktam az életemből. Teljesen megtagadom
2019. szept. 25. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!