Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek is vannak irigy rokonai...

Nektek is vannak irigy rokonaitok?

Figyelt kérdés
Az enyéim azok. Mindenkire gyűlőlködnek akinek jobban megy a szekér. Legyen az tanulmányi, karrier,párkapcsolati, avagy csak jobban nézel ki. Engem azóta utált több rokon miután egyetemre mentem. Sose vágtam fel vele. Mégis csesztettek. 4 ember ugrott nekem a rokonságból egyetem alatt. Mindenáron megpróbálták meggyőzni anyámékat, hogy küldjenek el inkább gyárba suli helyett. Folyton megpróbálták velem elhitetni mekkora semmi vok. Leminősítgetni az iskolámat. Végülis Szegedi Jogi Kar abszolút fikázásra méltó...hm..amikor meg végeztem és magasabb végzettségem lett mint nekik meg majdnem stroke-ot kapott a legjobban fikázódó nagynéném hogy az ő pici lányánál magasabb végzettségem lett. Utána meg Pál fordulásba kezdett azt elkezdett nyalizni nekem. Mind a csesztetést,mind a nyalizást kőzömbösen kezeltem. Mára meg azt látom, hogy úgy van vele hogy bárcsak ne is kéne találkoznunk. Most volt családi ősszejövetel nahát ezek a kis irigykedők látszott hogy próbálják kerülni a tekintetet amíg lehet hogy ne is kelljen köszönni. Pfff...szánalmasak. Nem én tehetek róla, hogy ők inkább az én életemmel foglalkoznak ahelyett hogy a sajátjukat építették volna. Ja hogy irigykedni könnyebb mint tenni magukért....de másoktól is hallok hasonlóakat. Hogy milyenek vele ha jobban nézel ki meg hasonlók. Nektek milyen sztoriaitok vannak?
2019. szept. 24. 21:02
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%
Jah
2019. szept. 24. 21:28
 2/33 Savlekotő ***** válasza:
78%
A vokban én sütők.. Jogi kar és a vok hogy illik össze? Ciki mikor azt hiszi valaki hogy valaki,mert egyetemen mereszti a fenekét,ha egyáltalán igaz,a vok után én kételkedem a jogi karban,de közben ugyan olyan mint a többi aki irigykedik rá...
 3/33 anonim ***** válasza:
92%

Biztosan vannak, de én nem figyeltem rájuk ilyen téren...

Vannak szép dolgok is a világban, azokra koncentrálok.

4/33 anonim ***** válasza:
80%

Akad ilyen.

Sajnos saját anyámon is mindig azt látom, hogy a rossz oldalát nézi a dolgoknak. Megmagyarázza, hogy "ő így akarta" örök minimálbéresként egy alkoholista mellett. A rokonokra meg mindig mond valami rosszat.

Van egy rokonunk, aki most vállalkozásba fogott, dolgozik is, beindult a szekér. Arra is azzal jött, hogy "jajj de előtte az anyjáéknál laktak" mintha az kicsinyítené a jelenlegi sikereket. Vagy másik rokon is le volt tudva azzal, hogy "mindig ott volt a tűz közelében", mintha attól nem magának kellett volna felépíteni az életét.

A South Park egyik jelenete írja le legjobban a helyzetet, mikor a Kenny csóró apja kifejti a monológját az egyik részben, hogy "Te kidolgozod a beled, közben körülötted mindenki meggazdagodik". A téves önigazolás, hogy mindenki köcsög csak ő a dolgozó ember.

2019. szept. 24. 21:33
 5/33 anonim ***** válasza:
59%
Kinek nincsenek?
2019. szept. 24. 21:40
 6/33 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy a rokonokat sem kell félteni. Nem is az, hogy irigyek, csak szimplán okoskodóak akik értelmetlen elvárásokat állítanak amivel feleslegesen igyekeznek rombolni az ember önbizalmát.

Régen megkaptam, hogy mikor fejezem már be az egyetemet, mikor kezdek dolgozni, mikor lesz csajom, mikor leszek önálló. (Mintha addig nem az lettem volna). Aztán elkezdtem dolgozni, egy ideig csend volt.

Mostanában meg ilyenek vannak:

Rokon: Mennyit keresel Pesten?

Én: 400 körül.

Rokon:Csaaaaak? Hát 500 alatt nem is éri meg fent lenni, miért vagy még ott, meg sem éri ott lenni...)Mintha az élet csak a keresetről szólna).

5 perc múva rokon: Halltottátok, hogy a helyi XY gyárban 160-at is lehet keresni?

Többi rokon: Húúú olyan sokat? Az tök jó.

Magyarul az én 400+ fizetésem nem jó de a helyi gyárban a 160 az hú de jó 3 múszakban...

Vagy kedvenc példám a céges autós beszélgetés:

Rokon: Szép autó, nem tudnád olcsón megvenni?

Én: Minek?

Rokon: Hát mert hátha odaadják olcsóbban.

Én: De minek?

Rokon: Hát mert akkor mégis csak a tiéd lenne.

Én: Ja jó. (Mintha bármi előnyöm lenne belőle, igaz magamnak szervízelném, tankolnám, javíttatnám, de hát az enyém lenne)

Összességében úgy vagyok, ha tehetem messze elkerülöm a rokonságomat.

2019. szept. 24. 21:54
 7/33 anonim ***** válasza:
88%
Igen vannak, de az õ lelkük betegszik nem az enyém, pedig nekem jóval kevesebb van,mint nekik.Ebbõl is látszik,hogy nem az "anyagiak" mindig a mérvadóak.
2019. szept. 24. 22:02
 8/33 anonim ***** válasza:
88%
2esnek adom. De en erre nem is gondoltam, most hogy mondod, vilagossa valt, hogy ez tokra nalunk is igaz lehet pedig eszembe nem jutott volna, hogy nekem emiatt is vannak nehezsegeim. Pedig en a szuk csaladra ertem. Ugy hogy tulajdonkeppen nincs is valodi okuk ra, meg is van irigyseg a levegoben.
2019. szept. 24. 22:55
 9/33 anonim ***** válasza:
67%
Ja, nem, bocsi 3as, 2essel nem ertek teljesen egyet.
2019. szept. 24. 22:56
 10/33 anonim ***** válasza:
30%
És mi a kérdés? Panaszkodni jöttél, vagy minek?
2019. szept. 24. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!