Nektek is vannak irigy rokonaitok?
Biztosan vannak, de én nem figyeltem rájuk ilyen téren...
Vannak szép dolgok is a világban, azokra koncentrálok.
Akad ilyen.
Sajnos saját anyámon is mindig azt látom, hogy a rossz oldalát nézi a dolgoknak. Megmagyarázza, hogy "ő így akarta" örök minimálbéresként egy alkoholista mellett. A rokonokra meg mindig mond valami rosszat.
Van egy rokonunk, aki most vállalkozásba fogott, dolgozik is, beindult a szekér. Arra is azzal jött, hogy "jajj de előtte az anyjáéknál laktak" mintha az kicsinyítené a jelenlegi sikereket. Vagy másik rokon is le volt tudva azzal, hogy "mindig ott volt a tűz közelében", mintha attól nem magának kellett volna felépíteni az életét.
A South Park egyik jelenete írja le legjobban a helyzetet, mikor a Kenny csóró apja kifejti a monológját az egyik részben, hogy "Te kidolgozod a beled, közben körülötted mindenki meggazdagodik". A téves önigazolás, hogy mindenki köcsög csak ő a dolgozó ember.
Amúgy a rokonokat sem kell félteni. Nem is az, hogy irigyek, csak szimplán okoskodóak akik értelmetlen elvárásokat állítanak amivel feleslegesen igyekeznek rombolni az ember önbizalmát.
Régen megkaptam, hogy mikor fejezem már be az egyetemet, mikor kezdek dolgozni, mikor lesz csajom, mikor leszek önálló. (Mintha addig nem az lettem volna). Aztán elkezdtem dolgozni, egy ideig csend volt.
Mostanában meg ilyenek vannak:
Rokon: Mennyit keresel Pesten?
Én: 400 körül.
Rokon:Csaaaaak? Hát 500 alatt nem is éri meg fent lenni, miért vagy még ott, meg sem éri ott lenni...)Mintha az élet csak a keresetről szólna).
5 perc múva rokon: Halltottátok, hogy a helyi XY gyárban 160-at is lehet keresni?
Többi rokon: Húúú olyan sokat? Az tök jó.
Magyarul az én 400+ fizetésem nem jó de a helyi gyárban a 160 az hú de jó 3 múszakban...
Vagy kedvenc példám a céges autós beszélgetés:
Rokon: Szép autó, nem tudnád olcsón megvenni?
Én: Minek?
Rokon: Hát mert hátha odaadják olcsóbban.
Én: De minek?
Rokon: Hát mert akkor mégis csak a tiéd lenne.
Én: Ja jó. (Mintha bármi előnyöm lenne belőle, igaz magamnak szervízelném, tankolnám, javíttatnám, de hát az enyém lenne)
Összességében úgy vagyok, ha tehetem messze elkerülöm a rokonságomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!