Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » 12 évig volt egy élettársam....

12 évig volt egy élettársam. Van egy közös gyerekünk és neki egy sajat aki 7 volt mikor osszekerültünk. A lányának született egy kislánya. Akkor én vagyok a mostohamama?

Figyelt kérdés
Az gyermekem apjával mar külön vagyunk de jó a kapcsolatunk.Még mindig tartjuk a kapcsolatot a lányával és a picivel is. Mivel ők féltestvérek ezért kérdés hogy én akkor mostoha mama vagyok-e
2019. júl. 30. 12:44
 1/3 anonim ***** válasza:
59%

Ahogy kiveszem, jó a kapcsolat, szóval akár hívathatod Magad "mamának" is. De mindegy is, ha jóban vagytok.

(Hasonló szitu, csak mi együtt vagyunk a férjemmel. Viszont az ő felnőtt lányával a kapcsolatom nem igazán jó, így a gyerekeinek sem vagyok mama,szólítás terén sem, és nem is tekintem magam annak.)

2019. júl. 30. 13:03
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Az vagy, ha a lányt te nevelted - bár a "mostoha" elég rosszízű szó - egészen addig, míg az élettársadnak nem lesz új, komoly, tartós kapcsolata, mert akkor az lesz a "mostohamama"

Nehéz ezt a státuszt élettársak esetében meghatározni, mert a kisgyereket zavarja meg a számtalan "mama", akikhez gyakorlatilag semmilyen vérségi kapcsolat nem köti.

Legjobb lenne, ha te Éva/Kati/Sárimama lennél, a későbbi meg Éva/Kati/Sári néni lenne.

2019. júl. 30. 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A lánya hogy hívott?

Mert ha neki XY néni voltál, akkor a gyerekének is az vagy, különösen mert gondolom van vér szerinti nagyanyja is.

2019. júl. 30. 13:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!