Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők - unoka?

Nagyszülők - unoka?

Figyelt kérdés

Kegyetlen gyermekkorom volt, nem bízom a szülőkben. Sosem sikerült a régmúlt dolgait tisztázni, mert tagadják, semmi nem úgy volt, vagy kapom a vádaskodást, hogy a jellemem miatt vertek.

Nem akarom engedni a gyermekem, mert nem bízom bennük, el tudja mondani, ha olyan a helyzet ott, de annyira nem vagyok nyugodt még akkor sem, ha csak heti 2 órát vagyok ott.

Én vagyok a hibás? Vertek, éheztem, sokat voltam nyaranta egyedül a papával mert ki tudja, merre voltak. Elfelejteni nem tudom, de kaptak mar több lehetőséget hogy vàltozzanak, nem jött össze.

Ti mit tennétek a helyemben?

2018. febr. 4. 09:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Azt érzem, hogy bátrabbnak kellene lennem.
2018. febr. 4. 11:41
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak azért engeded a gyereket hozzájuk, mert félsz a bíróságtól, az régen rossz.

Hogy nyaranta "egyedül" voltál a papáddal, az miért rossz?

A dohányzás komoly probléma, az biztos. De amire te úgy emlékszel, hogy kegyetlen gyerekkorod volt, az nem is biztos, hogy úgy volt. Már elve a verés is az, mert utólag könnyű mondani. Az éhezés is lehet, hogy csak az, hogy nem azt kaptál enni, mint amit akartál.

Hallottam én gyerekeket elmesélni olyan dolgokat, ami soha nem volt, mert pont véletlenül láttam, hogy hogyan is történtek a dolgok. Van, akinek élénk a fantáziája.

De dohányzó nagyszülőnek nincs helye unoka körül, az biztos.

2018. febr. 5. 20:07
 13/24 A kérdező kommentje:
Az a lényeg hogy én tudom, hogy volt, nem fogok győzködni senkit. De azért köszi a jelentéktelen választ!
2018. febr. 6. 09:00
 14/24 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a nagyszülőnek láthatasi joga van ??? Ha nem akarod nem viszed márpedig én a helyedben teljesen megszakítanam velük a kapcsolatot. Egy ilyen szülő semmit nem érdemel a gyerekétől!
2018. febr. 7. 17:14
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

13.

Tudod; ha neked az "jelentéktelen válasz", hogy dohányos nagyszülőnek semmi helye az unoka körül, akkor meggondolandó a többi is, amit írtál.

2018. febr. 7. 18:38
 16/24 anonim ***** válasza:
63%
UtolUtolsó, elég egyértelmű, hogy a kérdező a "hallottam én. .." kezdetű momdatodra reagált
2018. febr. 7. 19:28
 17/24 A kérdező kommentje:
Pontosan arra a részre reagáltam. Ha meg hitetlenkedsz, nem kell reagálni. Ennyi. Köszönöm a többi választ.
2018. febr. 8. 09:27
 18/24 anonim ***** válasza:
78%
14es sajnos igen Magyarországon valóban van ilyen törvény nagyszuloi lathatas. Tudtommal sehol máshol más országban nincs ilyen, Mo-n is csak néhány éve vezettek be. Külföldön persze alap hogy a nagyszülők igyekszik jóban lenni a gyerekével ha unokázni akár, ebben a tetves országban már nincs szükség ilyenre. És úgy tudom MINDIG kapnak valamit, minimum havi egy órát. Sajnos igen gyatra ország ez.
2018. febr. 20. 19:57
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

18.

"tetves"?, "gyatra"?

Van bezzegország, ahol pénzes nagyszülők semmi -azaz 0- indokkal el tudják még perelni is az unokákat a szülőktől. Nem pénzes meg ellophatja és kereshetik.

Sok mindent lehet mondani emberekre is, országokra is. Hogy mennyire fedi a valóságot, az más kérdés, ha a rosszindulat, a bosszúállás a lényeg.

Igazán, havi néhány óráról lenne szó, ha kell, felügyelettel. Amíg meg nem halnak.

2018. febr. 20. 21:11
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Havi néhány órát sem érdemelne sok nagyszülő. Szerintem nem ok nélkül nem tartják az olyannal a kapcsolatot a gyerekeik. Ha már perelni kell lathatasert az már régen rossz ott miféle nagyszülő - unoka kapcsolat alakulhat ki, de tényleg?! Semmilyen. Ezért elcseszett egy ország ez mert ilyen le kell nyelni, és a törvényt nem érdekli hogy a nagyszülő mennyire tette pokollá a szülők életét, hogy a kapcsolatuk házasságuk ramehet erre, neeeeem, nagyszuloi lathatas. Orbán felé újabb baromság. A gyereknek nyugodt környezetre van szüksége és hogy a szülei is kiegyensúlyozott emberek legyenek, ne idegroncsok a nagyszülők miatt. Ha valaki arra az elhatározásra jut hogy megszakításokkal a kapcsolatot, akkor azt tiszteletben kéne tartani. Felnőtt ember meghozta ezt a döntést. Nyilván jó oka volt rá. Ez van. Ezen ez a lathatasos szarság csak ront.
2018. febr. 22. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!