Nagyszülők! Titeket nem zavar, ha a gyerekeitek mindent megvesznek az unokáitoknak?
Pár dolog ami eszembe jutott:
1. Nem csak a drága ajándék lehet szép ajándék.
2. Olcsón is lehet személyre szóló ajándékot készíteni.
3. Szomorú, hogy még első-második karácsonya a gyereknek, de már arról szól az egész, hogy tudjátok egymást túllicitálni anyagilag.
4. Ilyen idős gyereknek nagyjából édes mindegy mit veszel.
Rettentő nagy hibát követnek el a lányodék. Nekem két gyerekem van és sajnos én is elkövettem ezt, hogy mindent megvettem, amire kinyitották a szájukat. Most ott tarunk, hogy az égvilágon semmit nem értékelnek, semmire nem vigyáznak, a drága játékok a sarokban meg a padláson és marhára tudnak unatkozni. Ez egy ördögi kör és később vért fognak izzadni, ha szeretnék megtanítani, hogyan becsüljön meg valamit, hogy vigyázzon a dolgaira.
Ebben a boltban pl. nagyon sok érdekes játék van kicsiknek is, lehet rendelni, tehát el sem kell menni, kihozzák házhoz. Nagyon sok bölcsi és ovi innen rendel, mert nagyon igényes és fejlesztő játékok vannak, itt nézz körül: [link] Ki tudod választani a korosztályt és akkor kiadja azokat a találatokat, amik 1-2 éveseknek valók, színes fajátékok, ezeket biztos, hogy fogja értékelni. A másik, amit imádnak a kicsik, a puha plüssök, nem tudsz melléfogni egy ölelnivaló nagy macival, vagy bármilyen kedves állattal. Nagyon szép mesekönyvek vannak, keménypapírosak, amit könnyen tudnak hajtogatni, szerintem ne csinálj ebből nagy gondot.
Mi is vettünk interaktív kutyát pl. 20 ezerért, mondanom sem kell, hogy 1 hétig se volt érdekes, azóta is a sarokban van... Teljesen felesleges pénzkidobás. Egy ilyen pici gyereknek bőven elég lenne a fa alá 1-2 játék, mert a bőség zavarában végül egyikkel sem fog játszani. Jó mód ide vagy oda, a gyerekek még olyan tiszták szerencsére ilyen téren, nem a mennyiség számít nekik. A kis unokád többre fogja értékelni, ha labdázol vele, vagy mesekönyvet nézegettek, mintha húszezrekért vásárolnál valami baromságot, amire utána rá se néz.
Vigye el az unokát a boltba, válasszon- ne mondják meg a szülőnek (nem is értem, miért kellett egyből jelenteni a hintalovat, vagy ha már mindenképp kikívánkozott, hozzá lehetett volna tenni, hogy ezt szeretné neki megvenni). Egy családban, főleg anya- lánya közt működnie kellene ennyire a kommunikációnak, hogy ezt meg tudják beszélni.
Játékot megunni az a gyerek szokott, akivel a szülő nem játszik. Akinek mindent megvesznek, de a szülő azt várná, hogy a gyerek majd a rakás játékával játszik, legyen el egyedül, hiszen annyi játéka van- hát, nem fog. Egy idő után, mert ő a szülőt is igényelné néha a játékhoz. Ezt most nem a kérdező esetére írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!