Nagyszülők! Titeket nem zavar, ha a gyerekeitek mindent megvesznek az unokáitoknak?
21.39.
Bocs, de nem.
Az anya sem gondolkodik jól. Olvasd végig .
És egyáltalán nem örül minden kislány a babáknak. Még ha babás, akkor is jobban fog örülni a babájára való babaruháknak, pl.
Az anyuka régi játékainak biztos örülne, szerintem.
Engem is zavarna szerintem.
Szülők mindent megpróbáltak megadni míg gyerek voltam, igyekeztek segíteni stb. Ettől függetlenül a nagyszülőket is hagyták érvényesülni, és bár csak hárommal találkozhattam a négyből, nos mind a négyet szeretem, igaz már egyikük sem él.
Nyilván mióta nem élnek azóta erősebben kötnek emlékek hozzájuk, tőlük kapott tárgyakhoz,de valahol szerintem ez normális. Nem az ajándék értéke vagy milyensége a fontos, hanem a személy aki adja. Biztos vagyok benne, hogy ha az említett okból a gyerek nem kap "mamáéktól" semmit, csak tegyük föl egy kakastöke pörköltöt minden egyes találkozásnál (mindig is utáltam, de nagyszülők halálával eltűnt az ételek listájáról, már mondhatni érdekelne milyen) arra ugyanúgy emlékezni fog élete végéig, mert "mama" meg "papa".
Elég undorító húzás volt a lányodtól, hogy megvette, ha egyszer te mondtad, hogy azt a hintalovat te szeretnéd megvenni. És még ő volt meglepődve? Beszarás...
Azért csinálta, mert ő akarta learatni a babérokat, hogy mekkora siker az ő ajándéka. Nehogy már te legyél a jobb! Ő az, aki versenyezni akar veled, és jobb lenni nálad.
Remélem azóta megváltoztott a leányzó.
A helyes megoldás az lett volna, ha megállapodtok abban, hogy azt te adod át a gyereknek, a pénzt meg kifizeted a szülőknek. És a jövőben is úgy hivatkoztatok volna a hintalóra, hogy az a nagymamától van. Hiszen a te ötleted volt! Lopni pedig nem illik. Sem tárgyat, sem ötletet.
Elég fiatal lehet még a lányod, gyerekesen gondolkodik, ami nem csoda a korából adódóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!