A nagyszülők és az idősebbek miért jönnek büszkén a "Bezzeg az én időmben" szöveggel, amikor végighallgatva őket, mai szemmel nézve, rossz lehetett nekik?
szerintem valamilyen értelemben jobb volt a régi világ
Régen a kamaszok nem tétlenül ténferegtek, hogy jaj mi lesz velem, hanem elmentek dolgozni. Nem várták el rögtön az első melótól, hogy a semmit csinálós munkával majd sok pénz jár, hanem a kevés fizut is megbecsülték.
Nem nagyítottak fel mindent az emberek, hogy jaj ettől majd lelki sérülésem lesz, hanem a hullákon simán átsétáltak háború idején és éltek tovább.
Régen a gyerek nem volt a atyaisten és ezért, nem tehettek meg mindent mindenkivel, hanem a tanár tisztelve volt és nevelhette is a gyereket. Nem kellett régen félni hogy bármi amit mondasz az rasszizmusnak hat(ami egyébként nem egyenlő a fajgyűlölettel csak manapság ezt könnyedén keverik).A nagyszülőnek nem kellett félni, hogy ha ölbe veszi az unokáját akkor már pedofilnak lesz kikiáltva. Az emberek nem a mobiljukba merültek el, hanem egymással beszélgettek és volt egy alap etikett amit betartottak és ha valaki gyilkolt arról évekig pletykáltak, mert a média akkor még nem fertőzte meg az agyat.
A társastánc alap tudásnak számított és nem a discoban lötyögtek a fiatalok tánc néven.
Voltak persze rossz részei is a múltnak ahogy mindennek korszaknak van, de a mai világban a legrosszabb a fene nagy emberi jog ahol egy gyilkos megúszhatja, mondván nem volt eszénél és ezért fiatalon kiszabadul és megint öl, de szegény ő csak beteg. Amiért nem szólhatsz rá gyerekére ha bokán rúg, mert a gyereknek több joga van, mint neked és utána mégis a tanárt szídják, hogy neki kéne nevelni. Amiért az emberi jog miatt mindenkinek igaza van kivéve neked, mert a kisebbség lett valamiért a több és a demokrácia az, hogy ha egy embernek nem tetszik valami akkor a többi száz már le van tojva.
"Régen a kamaszok nem tétlenül ténferegtek, hogy jaj mi lesz velem, hanem elmentek dolgozni. Nem várták el rögtön az első melótól, hogy a semmit csinálós munkával majd sok pénz jár, hanem a kevés fizut is megbecsülték. "
Régen a kamaszoknak nem volt gondja az álláskereséssel, nem kellett húsz nyelvvizsga meg jogsi, meg MsC, hogy normális munkád legyen. Én húszévesen érettségiztem, sosem dolgoztam előtte, de volt két nyelvvizsgám, két emelt érettségim, és egy jogsim.
"Nem nagyítottak fel mindent az emberek, hogy jaj ettől majd lelki sérülésem lesz, hanem a hullákon simán átsétáltak háború idején és éltek tovább."
Nem értem, miért baj, ha az ember elmegy szakemberhez, hogy kikezelje minden traumáját, és nem csak akkor megy, amikor már annyira depressziós, hogy nem fürdik.
"Régen a gyerek nem volt a atyaisten és ezért, nem tehettek meg mindent mindenkivel, hanem a tanár tisztelve volt és nevelhette is a gyereket."
Igen, tök jó volt, amikor a tanár rajtad vezethette le a komplexusait, és mindig neki volt igaza.
" Nem kellett régen félni hogy bármi amit mondasz az rasszizmusnak hat(ami egyébként nem egyenlő a fajgyűlölettel csak manapság ezt könnyedén keverik)
A rasszizmus igenis rossz, értem?! Nem feltétlenül kell fajgyűlölőnek lenni, bőven elég, ha azt mondod, hogy a "feketék egy fokkal fejletlenebbek mint a fehérek, mert az arcberendezésük jobban hasonlít a majmokéra"
"Az emberek nem a mobiljukba merültek el, hanem egymással beszélgettek és volt egy alap etikett, amit betartottak"
Minden kornak megvoltak a maga hátrányái, a miénké az, hogy nem tudunk okosan élni a szociális média nyújtotta lehetőségekkel, és vagy szidjuk, vagy függővé válunk. De szerintem hatalmas dolog, hogy akár a világ másik végéről is szerezhetsz barátokat és nem egy beszűkült világban élsz, és kajakra elhiszed, hogy az indiánok sátrakban laknak.
"A társastánc alap tudásnak számított és nem a discoban lötyögtek a fiatalok tánc néven."
A keringő alig 200 éves, és azóta is sokat fejlődött, és a legtöbb társastáncnak kb. 100 éves múltja van. A tangó, a salsa, a rumba a maguk idejében botrányosnak számítottak. Falusi nagyanyáink sem keringőzni tanultak az iskolai szünet. És amúgy is, nem láttam, hogy valaha valaki régens-korabeli táncot vagy középkori táncot vagy charlestont táncolna.
Abban mondjuk igazad van, hogy a kisebbségi jogokat manapság túlságosan felkarolták, sőt, rengeteg politikus a szivárványos zászlóval meg a környezetvédelemmel palástolja a szemtségeit, de régen is ugyanezt csinálták, csak akkor a vallással.
Te jó ég,még fel is pontozták az az "okost",aki azt írt régen bezzeg milyen jó volt,nem volt erőszak.
Ja,persze,mert nem volt se térfigyelő kamera,meg semmi,ami felvegye,vagy bizonyítsa.
Szerintem pedig örüljetek,hogy a 21.században éltek.
Én még később születtem volna,ha lehet,mert még sok helyen ma is barbarizmus uralkodik.
Azért mert sokkal természetesebb volt a környezetünk.Ma a műkaják,műnők, műfiúk,műkapcsolatok
korát éljük.Nézd meg mennyi rákos ember van ebben a szép új világban.
Ez az elborzasztó,sajnos nem éltetek abban a korban amiről így halvány gőzötök sincsen.Több empátia kellene.
Szerintem régen is ugyanúgy volt rák meg minden, csak mivel nem ismerték ezeket a betegségeket ezért nem is tudták, hogy abba halt bele és nem azért köhögött szerencsétlen, mert tüdőgyulladása volt, hanem tüdőrákja. Nemrég ment tv-ben valami dokumentum film egy uralkodóról, aki a tünetei alapján rákban hunyt el, csak akkor még fogalmuk sem volt, hogy mi az. Attól, mert nem készült minden betegségről feljegyzés vagy nem ismerték a baját attól még létezett.
A műkapcsolatokról meg annyit, hogy a szerelembők házasodás nem valami régi dolog. Vagy a nagyobb földbirtokért házasítani a gyereket az nem mű kapcsolat? Vagy mikor egy életen át verik az asszonyt, ő meg úgy tesz, mintha minden rendben lenne, sőt ez a világ legtermészetesebb dolga az nem mű?
Amúgy kérdező, szerintem a vallás is hozzájárul ehhez a gondolkodásmódhoz, hiszen a Bibliában is az van kb, hogy minél rosszabb életed van a földön, annál jobb lesz a halálod után. Tehát, ha vernek, éhezel, nyomorgsz az a javadra válik majd.
Az én naymamám is szidja a régi kort, de mellette puhánynak tartja a mai fiatalokat, amiért nem csinálják végig, amit ő.
A példánál maradva, egyrészt meséli, hogy micsoda állatok voltak a férfiak, és micsoda igazságtalanság volt, hogy a feleséget véresre verték, és még őt cseték le, de mellette azt mondja, "ha mi kibírtuk, ti is kibírjátok".
#29 "dögöljön meg a szomszéd tehene"
Utálom az ilyet, tanulhatnánk a múlt hibájából de neeeem, legyen rossz mindenkinek, minek javítsunk ha megtehetjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!