A nagyszülők és az idősebbek miért jönnek büszkén a "Bezzeg az én időmben" szöveggel, amikor végighallgatva őket, mai szemmel nézve, rossz lehetett nekik?
Figyelt kérdés
Miért romantizálják például az iskolázatlanságot, a homofóbiát, a rasszizmust, a szegénységet, a kötelező vallásosságot, és a boldogtalan házasságokat?2018. febr. 1. 09:09
1/32 A kérdező kommentje:
és a diktatúrát
2018. febr. 1. 09:09
2/32 A kérdező kommentje:
És itt nem a pozitív dolgokról beszélni pl. családi összetartás, szorosabb emberi kapcsolat, munka megbecsülése, idősebbek tisztelete, hanem a rossz dolgok.
2018. febr. 1. 09:11
3/32 anonim válasza:
Mert Magyarországon egyesek úgy csinálnak, mintha dicsőség lenne sza.ul élni. Szerintük azt az embert kell elismerni, aki a lehető legtöbb nyomort viseli el.
4/32 A kérdező kommentje:
De ez nem csak itt van így. Nyugaton is, ha pl. egy nő válni akar vagy 30 felett nem ment férjhez, egy 60 feletti nő megbotránkozik rajta, majd büszkén kihúzza magát, hogy "Bezzeg engem vert a zuram/ivott a zuram, mégis 40 éve házasok vagyunk"
2018. febr. 1. 09:32
5/32 anonim válasza:
Amiket felsoroltál az jelen van a 21.században is. Hidd el jobb volt akkor mondom ezt 23 évesen. Nem volt ilyen elfajzott világ, hogy egyedül nem mer kimenni az utcára az ember mert minden sarkon van egy elmebeteg vagy szatír vagy attól kell félni mikor rabolnak ki szúrnak le 200 ft-ért.Erről a "szájber" világról meg a gusztustalan médiáról meg nem is beszélve ami számomra is hányinger. Minden kornak megvan a maga rosszasága meg szépsége. Én sokkal szivesebben élnék 60-80 évvel ezelőtt. A régi filmeket is imádom nézni. Igazuk van jobb volt.
6/32 A kérdező kommentje:
Szeretnél egy világháború alatt élni vagy a Rákosi-korszakban... :D
2018. febr. 1. 09:39
7/32 A kérdező kommentje:
Ugye tudod, hogy az ötvenes-hatvanas években azért csináltak főként kosztümös filmeket/regény adaptációkat, mert a saját korukról nem csinálhattak filmet?
2018. febr. 1. 09:40
8/32 A kérdező kommentje:
Ugye tudod, hogy kb. 80 évvel ezelőtt volt A nagy gazdasági világválság?
2018. febr. 1. 09:41
9/32 anonim válasza:
Ezt én is tapasztalom, és nem értem amikor nagymamám jön azzal, hogy Hej de jó volt egész nap kapálni, meg hetekig zsíros kenyeret enni.
10/32 A kérdező kommentje:
Meg 8 általánost végezni, meg évekig tengődni egy férj mellett aki nem tudott bánni a pénzzel, de "az asszony nem szólhat bele" (true story)
2018. febr. 1. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!