Máshol is szexisták a nagyszülők?
Szerintem nem csak a nagyszülők lehetnek ilyenek, sok fiatal(abb) férfi is gondolkodik így, hogy nehogy már egy nőnek "komoly" szakmája legyen, vagy sikeres karrierje vagy sokat keressen. (Vagy okosabb legyen a férfiaknál.)
Nálunk szerencsére nem ilyenek a nagyszülők, mindig nagyon is próbálnak képben lenni az egyetemi tanulmányainkkal, a szakmánkkal (pedig van olyan unoka, akinek lány létére elég "férfias" munkája van :D), és nagyon aranyosan tudnak lelkesedni a dolgokért, még ha nem is mindig értik 100%-ban, hogy mivel is foglalkozunk :) És ez nem is neveltetés vagy iskolázottság kérdése, a zsákfaluban élő, elemit végzett nagymamám, aki fiatal korában még cselédként dolgozott is, fontosnak tartotta azt, hogy tanuljon mindenki, és valószínűleg örült volna, ha tudja, hogy az unokái egyetemre járnak.
Egyébként nem értem, hogy miért tartják komolytalan munkának a tanítóságot vagy az ápolást, az országban, ahol élek, igencsak versenyképes szakmának számít midnkettő, ráadásul komoly szaktudást igényelnek. Vagy annyira komolytalan valakit életben tartani, vagy megtanítani egy osztálynyi gyereknek az írás-olvasást? Ne vicceljünk már, ezek bitangnehéz dolgok, csak nincsenek megbecsülve eléggé semmilyen szempontból sem.
Nem csak a nagyszülők, hanem sok fiatal férfi sem tudja elfogadni, hogy a párjának magasabb végzettsége legyen és/vagy többet keressen, mint ő.
Nem csak a nők keresnek "magasabban lévő" párt, hanem legalább annyira a pasik "alacsonyabban lévőt", mert a kis egójuk nem bírja elviselni.
"Egyébként nem értem, hogy miért tartják komolytalan munkának a tanítóságot vagy az ápolást, az országban, ahol élek, igencsak versenyképes szakmának számít midnkettő, ráadásul komoly szaktudást igényelnek. Vagy annyira komolytalan valakit életben tartani, vagy megtanítani egy osztálynyi gyereknek az írás-olvasást? Ne vicceljünk már, ezek bitangnehéz dolgok, csak nincsenek megbecsülve eléggé semmilyen szempontból sem."
Nem mondtam, hogy ezek nem nehéz szakmák, csak hagyományosan "nőies" szakmák, keveset fizet, és viszonylag kevés ideig vagy velük egyetemen.
Nem gondoltam, hogy te mondtál volna ilyet, nekem az jött le, hogy a nagyszülők gondolkodnak így, "...ha egy nőnek komolyabb vagy "férfiasabb" munkája van a tanítónőnél..." - erre gondoltam.
(Ettől függetlenül szerintem sokan és alaptalanul gondolják azt, hogy az óvódapedagógusok, ápolók, tanítók, vagy más gondoskodó/szociális szakmában dolgozók könnyű meg "cuki" munkát végeznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!