Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen nagyszülők nélkül...

Milyen nagyszülők nélkül gyereket nevelni?

Figyelt kérdés
Amikor kicsi voltam, a nagyszüleim nagyon sokat segítettek, elvállaltak minket, rengeteg időt töltöttünk náluk, ami nagyon jó élményként maradt meg bennünk. Most az első babámat várom és kicsit bánt, hogy velünk ez nem így lesz. A párom apja alkoholista, anyját csak a pszichiáter meg a gyógyszerek tartják egyben. Ők nem alkalmasak arra, hogy gyereket bízzunk rájuk. Az én szüleim másik kontinensen élnek, örülünk, ha maximum évente egyszer ellátogathatunk hozzájuk.
2017. dec. 12. 07:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen? Nem lehetetlen. Sokan jól megoldják a nagyszülők nélkül is, de az biztos hogy sok jó élménytől... nem is megfosztja a gyerekeket, de másféléket kapnak helyette a gyerekek.
2017. dec. 12. 07:33
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
A gyerekek nagy része nagyszülök nélkül nö fel, mert ahol vannak is, ott még dolgoznak, azaz nem érnek rá babázni. Ezért kell úgy vállalani a gyerekeket, hogy a szülök tudják ellátni, ne kelljen a nagyszülöknek átpasszolni.
2017. dec. 12. 07:34
 3/13 anonim ***** válasza:
17%
Rank is mindig mamám vigyázott ,volt amikor egy évet nála voltam ,növérem már sulis volt. Én meg csak egy évet jártam oviba.
2017. dec. 12. 08:12
 4/13 anonim ***** válasza:
42%

Most kinek szülsz?

Manapság a nagyszülők is dolgoznak még, szóval nem érnek rá egész nap a gyerekkel lenni.

2017. dec. 12. 08:30
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

Nekünk is a szüleink több száz km-re laknak, így évente mindegyiket 1-2x látjuk.

De akkor kihasználjuk, megpróbálunk kettesben moziba menni stb...

De amit én észre vettem, hogy nekem a lányaim nagyon össze nöttek, és ennek szerintem az oka, hogy a kicsi születésekkor a nagy soha nem volt a nagyszülöknek lepasszolva. A nagy minden pillanatot megélt a kicsivel.

Èn csak a hobbimat dolgozom, és akkor mikor én akarom, így van idöm a gyerekekre, és nem aupair lány vagy az ovoda neveli.

Szerintem ha nincsen nagyszülöi segítség nagyon fontos, hogy az anya vagy az apa elég idöt töltsön a gyerekkel, és ne idegenekkel legyen reggeltöl estig a gyerek.

2017. dec. 12. 08:56
 6/13 anonim ***** válasza:
29%
Biztos lesz hiányérzetük, de ezt sok közös programmal lehet ellensúlyozni.
2017. dec. 12. 14:05
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Természetesen nem lepasszolni akarom, csak nekem a nagyszülőknél töltött idő nagy élményként maradt meg és szerintem a szüleniknek is könnyebb volt így. Ettől függetlenül sokat foglalkoztak ők is velünk, nem a nagyszülők neveltek.
2017. dec. 12. 16:01
 8/13 Metionin ***** válasza:
56%
Én nagyszülők nélkül nőttem fel, kb. annyiban volt másabb hogy a szomszédban folyamatosan ott voltak az unokák meg sokan nyáron a nagyszülőkhöz voltak lepasszolva, én meg szépen otthon voltam és takarítani kellett amíg haza nem jönnek anyámék meg ilyesmik. Meg a többiek sok ajándékot kaptak ha volt valami, mert a nagyszülők is adtak. De kb ennyi.
2017. dec. 12. 22:41
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nagyon fontos hogy a gyereknek legyenek igazi nagyszülei. Nemcsak azért hogy legyen kinek kényeztetni az unokát, hanem azért is mert az idősek iránti tiszteletet ők tanítják meg.

Tiszta sor, ha nincs potenciális nagyszülő akkor nincs. Ezen kár vitatkozni vagy rágódni.

Soha ne legyen mentség, hogy valami nélkül is felnő. A gyerek akkor is felnő ha csak eteted és itatod. Nagyon szeretem azokat a kerdeseket amikor az anya aggodva kerdezi hogy a lanya 20 evvel idosebb ferfival jar. Tipikus eset hogy igen apa nelkul is felno csak hogyan?!

2017. dec. 12. 23:49
 10/13 anonim ***** válasza:
78%
Hát valahogy én is felnőttem, pedig aztán én csak a nagymamámat ismertem ő is Alzheimeres volt.
2017. dec. 14. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!