Tényleg én vagyok önző?
Családommal közös udvarban, de külön bejáratú lakásban élünk. Nagymamám 85éves, szellemileg tiszta, teljesen önellátó, segítségre csak a vércukormérés-inzulinozás terén szorul. Édesanyám intézte, ápolási díjon volt Mamával. Sajnos, elég nehezen jönnek ki egymással, gyakran összekapnak.
Néhány hónapja Édesanyám visszament dolgozni, a reggeli és a déli inzulinozást én intézem. Itthon dolgozom.
Sajnos Anyu egészsége megromlott, újra itthon marad.
Amikor elmondtam férjemnek, az volt a reakciója, hogy akkor, ugye, édesanyám intézi a reggeli dolgokat Mamával?
Általában 7kor kelünk, 8kor felrongyolok Mamához, megszúrom, teát-kávét csinálok neki, ez kb 20-25percet vesz igénybe, s megyek vissza. Párom 11kor megy el dolgozni. Mama ellátásán kívül a reggelt-délelőttöt vele töltöm, a napom úgy szervezem, h mire este hazaér, minden kész legyen, s csak vele foglalkozzam. 7éve vagyunk együtt, nagyon szeretem. Nem akarom elveszíteni... De a nagymamámat sem akarom cserben hagyni... Férjem szerint megtöröm a reggelek varázsát. Nekem viszont szükségem van rá, h Mamát tutujgassam...
Tényleg önző vagyok???
Jesszusom, dehogy vagy önző. A férjed viszont az.
"Mama ellátásán kívül a reggelt-délelőttöt vele töltöm, a napom úgy szervezem, h mire este hazaér, minden kész legyen, s csak vele foglalkozzam"
Te vagy a férjed házicselédje és az ingyenprostija is egyben, jól látom? :(
"Nekem viszont szükségem van rá, h Mamát tutujgassam... "
Ez a lényeg. Szükséged van rá, csinálod. Lehet,hogy ez önzés, sőt szerintem az, de pozitív önzés. Ha te sem törődsz a saját igényeiddel, akkor ki? Nem lenne jó, ha reggel azt csinálnád, amit a férjed akar, nem azt, amit te... Persze ez komplikált dolog és vannak határok, de nem igazán jön le, hogy az a 20-25 perc a Mamával (nem pletyós barátnővel, nem idióta sorozattal, nem vadidegenekkel a facebookon, nem mintha pár percnél abba is bárki beleszólhatna, ha neked arra van szükséged, de akkor is, ez kicsit más) miért is zavarja a férjedet annyira. Vagy vele is eleget. Nem muszáj mindig mellette lenned, nem vagytok összenőve.
"Férjem szerint megtöröm a reggelek varázsát."
A férjed nagyon el van varázsolva...
Egyáltalán nem vagy önző, sőt. Épp az ellenkezője, hiszen nem is magadra szánod azt a fél órát, hanem a mamádra.
Ideje lenne kicsit elbeszélgetni a férjeddel, mert nagyon el van tévedve. Konkrétan fényesre nyalod a valagát és bántja a lelkét, ha egy nap 20 percig másra is figyelsz, nem csak őrá. Ez nagyon beteges dolog és hosszútávon nem működőképes. Most még talán csak a mamád miatt aggódsz, de ne mondd már, hogy egyébként úgy képzeled el az életed, hogy minden gondolatod a férjed körül forog és reggeltől estig azzal foglalkozol, hogy neki mindent elkészíts és minden percedet vele töltsd.... ez nagyon nem egészséges.
Az a baj, hogy nem látod az alapvető problémát. Hétvégén ki sem mozdulsz a lakásból, a férjed 20 percre se akar átengedni a szomszéd házba, reggel vele kelsz, vele vagy egész délelőtt, aztán egész nap főzöl, mosol, takarítasz, hogy uracskádnak minden tökéletes legyen, mire megjön, aztán egész este csak vele foglalkozol...
és közben attól rettegsz, hogy elhagy, mert 20 percre átmentél öreganyádhoz...
Gondold már végig az egészet, szerinted ez a kapcsolat így rendben van? Szerinted ez így oké, hogy konkrétan annyiból áll az életed, hogy a férjed kívánságait lesed? Ne már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!