Szerintetek önző vagyok?
Nagyszüleim anyagi válságban vannak, nem tudják fizetni a hitelt, drasztikus lépésekre van szükség. Megválnának a lakástól (áron alul), amiben az elmúlt 60 évüket töltötték, többek között én is jórészt ott nőttem föl. Nem én örökölném alapból a lakást, hanem anyám (akivel nem vagyunk túl jóban), de ha megörökölné, eladná, és elszórná a pénzt. Neki van egy saját lakása, ami egyedül az övé.
Én felajánlottam nagyszüleimnek, hogy kifizetem a tartozásukat, de cserébe adják nekem a lakást anyám helyett. Amiben életük végéig ott maradhatnak, ahogyan eddig. Egyébként másfél millióról van szó. Ez az összes vagyonom, az összes spórolt pénzem. Albérletben élek, esélyem nincs rá, hogy saját lakásom legyen, esküvő és gyerekvállalás előtt állok, szóval azt nem tehetem meg, hogy csak úgy jószívűségből odaadjam mindenemet, akármennyire is szeretem őket.
Ebben semmi önzöség sincs, szerintem teljesen korrekt.
Csak arra figyelj oda, hogy ne ajándékként kerüljön a needre, hanem rendes adás-vétellel. Ugyanis az ajándékozást 15 éven belül megtámadhatja és semmissé nyílváníttathatja a törvényes örökös. Az adásvétel ellenben nem megtámadható!
MEg amire nem árt figyelni, az az, hogy ha a nagyszülök újabb adóságokat csinálnak, akkor azzal mi lesz, ki fogja tölreszteni?
Szerintem nem önzőség. Jogos. Ők is jól járnak, és majd idővel neked is lehet saját lakásod.
Arra azért vigyázni kell, hogy ne csináljanak adósságot rá, pl. közüzemi számlák. Nem tudom, mennyire vannak rossz helyzetben. Csak a hitelt nem tudják fizetni? Egyébként van annyi bevételük, hogy meg tudnak élni?
és te is odaköltözöl a pároddal meg majd ha lesz gyereket is oda vállalsz?
elélhetnek még 30 évet is!
és ha most munkanélküli leszel és semmi pénzed nem lesz?
Ha jól értem, szeretett nagyszüleid anyagi kényszerből megválnának öregségükre a saját lakásuktól, amiben a teljes életüket leélték.
Te viszont a nagy "jószívűségedben", egy 10-20 (vagy ki tudja hány milliót érő) lakáséért adnál nekik másfél milliót. Nem rossz bolt.
Nem "önző" vagy, mert van erre egy megfelelő szó: hiéna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!