Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek önző vagyok?

Szerintetek önző vagyok?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim anyagi válságban vannak, nem tudják fizetni a hitelt, drasztikus lépésekre van szükség. Megválnának a lakástól (áron alul), amiben az elmúlt 60 évüket töltötték, többek között én is jórészt ott nőttem föl. Nem én örökölném alapból a lakást, hanem anyám (akivel nem vagyunk túl jóban), de ha megörökölné, eladná, és elszórná a pénzt. Neki van egy saját lakása, ami egyedül az övé.

Én felajánlottam nagyszüleimnek, hogy kifizetem a tartozásukat, de cserébe adják nekem a lakást anyám helyett. Amiben életük végéig ott maradhatnak, ahogyan eddig. Egyébként másfél millióról van szó. Ez az összes vagyonom, az összes spórolt pénzem. Albérletben élek, esélyem nincs rá, hogy saját lakásom legyen, esküvő és gyerekvállalás előtt állok, szóval azt nem tehetem meg, hogy csak úgy jószívűségből odaadjam mindenemet, akármennyire is szeretem őket.

2016. jan. 11. 12:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%
Egy kis faluban pl. biztos ér egy ház 10-20 millát, mi?
2016. jan. 11. 14:12
 12/24 anonim ***** válasza:
5%
hol írja hogy kis falu?
2016. jan. 11. 14:16
 13/24 acelsziv ***** válasza:
79%
12: Hol írja, hogy nem az?
2016. jan. 11. 14:33
 14/24 anonim ***** válasza:
5%

de miért kell feltételezni hogy falu?

lehet főváros is.

de lényeg hogy lehessen kötözködni.

2016. jan. 11. 14:34
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Az a helyzet, hogy a törvény anyádat védi, tehát neki kell aláírnia azt, hogy lemond a jogos ingatlanáról. Szóval vele kellene beszélnetek, mert ha ő nem megy bele, akkor bukó az egész.
2016. jan. 11. 14:38
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

10: amivel nem tud kezdeni semmit mert meg evekig, akar evtizedekig lakott. Megtehetne azt is hogy befekteti allampapirba a felretett penzet.

Vagy eladjak aron alul, buknak jo nagyot, aztan ki tudja hol es hogyan elnek majd, vagy rairjak az unokara, es lenyegeben semmi nem valtozik, ugyanugy ott lakhatnak tovabb ingyen, tehat gyakorlatilag eletuk vegeig a tulajdonukban marad.

Rendes toled hogy felajanlottad, en se ertem mi abban a rossz hogy segitesz.

Azt meg azert senki nem varhatja el hogy puszira odaadjon masfel millat a csalad legszegenyebb tagja (mivel a tobbieknek ingatlanvagyona van, aminek az erteke ennel joval tobb).

Nalunk a helyzet az, hogy anyam lakik nagyapamnal az o hazaban. Ha az oreg aki most 88 eves meghal, o nem tudna kifizetni a noveret, varhatnak hogy eladjak a hazat. Egyedul a nyugdijbol a rezsit se birna fizetni.

Neki nincs sajat lakasa, nekem sincs.

Igy ugyanezt ajanlottam fel en is, ha eljon az ido, en kifizetem a nover reszet (a haz felet), de csak akkor ha a nevemre irjak az egeszet, mert fel hazat nem fogok venni (termeszetesen holtigtarto haszonelvezeti jog fenntartasa mellett). Igy o is jol jar, mert tovabbra is lakhat ott ingyen (a rezsiben is nyilvan nekem kell majd segiteni), a nover is mert helybol penzhez jut, nem kell honapokig vagy evekig varni az eladasra, es en is, mert felaron lesz egy hazam, ami egyszer majd tenylegesen is az enyem lesz.

2016. jan. 11. 14:39
 17/24 GooseBumps ***** válasza:
54%

Nem értem, miért van szükséged a mi megerősítésünkre? Nem ismerünk sem Téged, sem édesanyád, nem tudjuk milyen köztetek a helyzet, az miért alakult így, vagy épp nagyszüleid miért halmozták fel az adósságot, stb.

Ahogy leírtad, az alapján szerintem korrekt, bár mi ezt objektívan nem tudjuk megítélni, a fentebb leírtakból adódóan. Szerintem azt gondold végig, hogy valóban szeretnéd-e az életedet, főleg a saját családoddal úgy tölteni, hogy a nagyszüleiddel együtt élsz. Számíts arra, hogy a korral egyre megterhelőbbé fognak válni, persze ha ez Neked nem jelent gondot, esetleg támogatod is őket egyre mindennapibbá váló apró problémáikban (mindamellett, hogy dolgozol, gyereket nevelsz és a saját párkapcsolatodat és barátságaidat is ápolod), akkor ucci neki.

Egyébiránt pedig nem a Te dolgod lenne az, hogy segíts rajtuk, elvégre hatvan felettiek, az adósságot nem Te halmoztad fel nekik, és egyébként is ott van a lányuk aki saját lakásban élve valószínűleg többet tud tenni értük, mint Te az egyébként számukra valszeg nem túl nagy megtakarításoddal, ami Neked viszont fontos lehet házasság és gyerekvállalás előtt...

2016. jan. 11. 14:58
 18/24 anonim ***** válasza:
97%

15: Nincs szükség az anyukája beleegyezésére, aláírására.

A nagyszülők életükben annak adják el, annak ajándékozzák el az ingatlanukat, akinek akarják. Még rokonnak sem kell lennie. Eltartási szerződést is köthetnek bárkivel.

2016. jan. 11. 15:01
 19/24 anonim ***** válasza:
95%

Korrekt dolognak tartom, ha neked ajándékozzák, és abban az esetben is élhetnek benne életük végéig, (akár 10-15 évig), ha te 5 éven belül családot szeretnél. 1,5 millió forintból sehol nem kapnál lakást, tehát pár év albérlet az ára, hogy a tied legyen ténylegesen.

Egyébként nagyszüleid mit szóltak az ötlethez?

2016. jan. 11. 15:07
 20/24 anonim ***** válasza:
17%
18 Nem kötelező, de nagyon könnyen megtámadható egy ilyen szerződés, én aláírás nélkül nem mennék bele, mert rossz a viszonyuk és anyuka ha egy kis esze van visszaperli az ingatlant.
2016. jan. 11. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!