Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hívja ide a lányát,...

Miért hívja ide a lányát, mikor direkt kértem, hogy ne? Önző lennék?

Figyelt kérdés

A nevelőapámnak egy velem egy idős lánya van. Nagyon szeretem, az egyik legjobb barátnőm és rendszeresen találkozunk is, de most ki se látszom az esszékből és a törikönyvekből. Tegnap mondta, hogy vasárnap elhívja ebédelni, de mondtam, hogy ne, mert rengeteget kell tanulnom. Nála az, hogyha elhívja, annyit takar, hogy az első 10 percben összevesznek (a lány tesz az apjára, csak azért beszél vele, mert bármit megkap tőle), utána a szobámban filmezünk, dumálunk, vagy kettesben elmegyünk valahova.

Erre ma mondja, hogy holnap jön ebédelni, én erre kiakadtam, hogy tök rendes, hogy direkt kértem, hogy ne, mert semmi időm nincs. És ha itt van, nem megy el estig, mert kitalálja, hogy filmezzünk, sorozatozzunk, stb. De neki már nem kell tanulni, leérettségizett, most semmi dolga.

Erre elkezdett velem a mostohaapám hőbörögni, hogy a lánya, akkor jön ide, amikor akar, nehogy már én mondjam ezt meg. Oké, hogy a lánya, de nem foglalkozik vele semmit azon kívül, hogy pénzt ad neki. Bármire megkéri, üvölt, hogy neki erre nincs ideje, hagyja békén.

2015. okt. 17. 15:21
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
És most mondja, hogy hát akkor mondjam a lányának. De mégis mit? Hogy "légyszi menj már haza"?
2015. okt. 17. 15:23
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Mondd meg hogy tanulnod kell.
2015. okt. 17. 15:23
 3/21 anonim ***** válasza:
92%

Megmondod neki h itt a laptopom, netezz vagy nézz filmet, sajnos most tanulnom kell.

Ha tényleg jó barátnőd, megérti majd és békén hagy.

2015. okt. 17. 15:25
 4/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudsz elmenni barátnődhöz, aki szintén tanul? Vagy felhívni a nevelőapád lányát, hogy bocs, de tényleg nem érsz rá, úgyhogy döntse el, elfogadja-e így a meghívást? Ha jóban vagytok, csak megérti, ő is volt így, gondolom, hogy tanulnia kellett. Az igaz, hogy akkor megy hozzátok, amikor akar, te viszont nem vagy köteles foglalkozni vele. Ezt bátran közölheted nevelőapáddal is, hogy te be fogsz zárkózni a szobádba, mert dolgod van, vegye úgy, hogy nem is vagy otthon, de természetesen nincs kifogásod az ellen, hogy ő a lányával nálatok töltse a vasárnap délutánt.
2015. okt. 17. 15:30
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van, hogy akkor hívja a lányát, amikor akarja.

De te nyugodtan megmondhatod mindkettőjüknek, hogy bocs, de tanulnod kell. Ennyi.

2015. okt. 17. 15:36
 6/21 anonim ***** válasza:
12%

Tipikusan női dolog, hogy még egy ilyen sima szitun is problémáztok. Nevelőapád is gondolom látni akarja egy héten egyszer a lányát, lányának is kényelmes, hogy eszik nálatok egy jót és nem kell főzéssel vacakolnia, vagy kiadnia pénzt étel rendelésre, ezt a részét kár borítanod azért, mert nincs időd foglalkozni vele.

Nem lenne egyszerűbb szimplán csak annyit mondani neki, gyere át holnap, de 1 óránál tovább nem tudok veled foglalkozni, mert tanulnom kell.

2015. okt. 17. 15:43
 7/21 A kérdező kommentje:

"Nevelőapád is gondolom látni akarja egy héten egyszer a lányát"

Júliusban látta utoljára, augusztus végén beszéltek utoljára telefonon.

"lányának is kényelmes, hogy eszik nálatok egy jót és nem kell főzéssel vacakolnia, vagy kiadnia pénzt étel rendelésre"

Nem tud főzni, de az anyukájával él. Minden nap 5-10 ezret költ csak kajára, kávéra, sütizésre.

Ismerem. Ha mondom, hogy tanulnom kell, az lesz a válasza, hogy majd segít. De ez még sosem jött össze.

2015. okt. 17. 15:48
 8/21 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a lánynak szólj, hogy most nem érsz rá mert tanulnod kell. Ha akar akkor átjöhet, de te most nem tudsz majd vele filmezni stb. mert más dolgod van, majd máskor bepótolhatjátok. Ezt szerintem simán meg lehet mondani és értelmes ember meg is érti. Ha nem is szeretnéd, hogy átmenjen hozzátok mert zavarna, hogy ott van vagy hangoskodna, piszkálna tanulás közben akkor esetleg arra is megkérheted, hogy jöjjön át inkább holnap vagy menjenek el apukáddal valahova (bár írtad, hogy nem jönnek ki, szóval ez inkább felejtős) vagy te menj át egy barátnődhöz tanulni.
2015. okt. 17. 15:51
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
jaj istenem, szokásos gazdaglányos kérdések. igaz, most nem írtad, de egy kis említést muszáj mindig tenned erre + a jogi egyetemre is :DDD olyan unalmas vagy, már a főkérdésből is gondoltam, hogy te vagy az
2015. okt. 17. 16:02
 10/21 anonim ***** válasza:
73%

Legyél határozott, állj a sarkadra, és mondd el majd a lánynak, hogy tanulni fogsz, egyedül. Ezek után nem hinném, hogy még nyomulna. Ez nem bunkóság, ha meg megsértődik, az ő baja, majd megbékül.

Ha meg nyuszi vagy, akkor menj el valahová tanulni.

2015. okt. 17. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!