Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hívja ide a lányát,...

Miért hívja ide a lányát, mikor direkt kértem, hogy ne? Önző lennék?

Figyelt kérdés

A nevelőapámnak egy velem egy idős lánya van. Nagyon szeretem, az egyik legjobb barátnőm és rendszeresen találkozunk is, de most ki se látszom az esszékből és a törikönyvekből. Tegnap mondta, hogy vasárnap elhívja ebédelni, de mondtam, hogy ne, mert rengeteget kell tanulnom. Nála az, hogyha elhívja, annyit takar, hogy az első 10 percben összevesznek (a lány tesz az apjára, csak azért beszél vele, mert bármit megkap tőle), utána a szobámban filmezünk, dumálunk, vagy kettesben elmegyünk valahova.

Erre ma mondja, hogy holnap jön ebédelni, én erre kiakadtam, hogy tök rendes, hogy direkt kértem, hogy ne, mert semmi időm nincs. És ha itt van, nem megy el estig, mert kitalálja, hogy filmezzünk, sorozatozzunk, stb. De neki már nem kell tanulni, leérettségizett, most semmi dolga.

Erre elkezdett velem a mostohaapám hőbörögni, hogy a lánya, akkor jön ide, amikor akar, nehogy már én mondjam ezt meg. Oké, hogy a lánya, de nem foglalkozik vele semmit azon kívül, hogy pénzt ad neki. Bármire megkéri, üvölt, hogy neki erre nincs ideje, hagyja békén.

2015. okt. 17. 15:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%

Azt hittem, ez kéthetente ismétlődő program, de ezek szerint hónapok óta nem járt nálatok a lány. Azaz nem akadályozott téged a tanulásban...

Nem értem, miért ne küldhetnéd ki a szobádból, ha jóban vagytok és dolgod van. Mit lehet szeretni valakin, aki tojik a te problémádra?

2015. okt. 17. 16:45
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
Menj könyvtárba. Ha akar, menjen veled, de ott úgysem szabad dumálni :) Majd megunja és keres magának olvasnivalót vagy otthagy nyugton tanulni.
2015. okt. 17. 18:04
 13/21 anonim ***** válasza:
87%

Olyan nehéz a csajnak annyit mondani, hogy "Bocs nem érek rá, mert sokat kell tanulnom" ?

Írtad, az egyik legjobb barátnőd. Akkor meg mi a probléma? Ha tényleg jó barátnőd, 100%, hogy megérti, és nem zavar.

Nem értem, hol itt a probléma.

2015. okt. 17. 18:07
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

Mondd, hogy tanulsz, sszerelj zárat az ajtódra, zárkózz be, esetleg zene be és tanulj.

Mit tud tenni, betöri az ajtót? :D

Most komolyan.

De eleve milyen barátnő az, aki nem fogja fel, hogy tanulnod kell?

2015. okt. 17. 20:53
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Miért nem tanultál tegnap, ha tudtad, hogy ma vendéget vártok?
2015. okt. 18. 11:18
 16/21 A kérdező kommentje:
Mert tegnap más programom volt?!
2015. okt. 18. 11:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Na megúsztad?
2015. okt. 18. 23:19
 18/21 anonim ***** válasza:
35%

"Mert tegnap más programom volt?!"

No jó, innentől viszont csak hiszti az egész. A csaj, akit állítólag bírsz, hónapok óta nem járt ott, tudtad, hogy megy hozzátok, de a programodat már nem szervezed át a kedvéért. Ez nem barátnői viszony, nevelőapádnak pedig tényleg nem te fogod megmondani, mikor hívhatja oda a lányát. Behisztiztél, mert nemet mertek neked mondani...szánalmas úgy, ahogy van.

2015. okt. 18. 23:40
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem, itt volt estig. De ma nem mentem be a suliba.

Miért lenne hiszti?

Én tartom a lánnyal a kapcsolatot, szinte minden nap találkozunk. Arról nem én tehetek, hogy annyira semmi kapcsolata nincsen az apjával, hogy 10 percet nem bír ki vele kettesben.

Nem, nem tudtam, hogy jön hozzánk. Ez szombaton derült ki, mikor már meg volt beszélve a találkozóm.

És de, megmondhatom neki, mikor hív ide BÁRKIT, mivel ez a ház az én nevemen van (anya így vásárolta). Szóval ebbe most ne menjünk bele.

2015. okt. 19. 12:45
 20/21 anonim ***** válasza:

Azért, mert a segged alá toltak egy házat, nem kell úgy viselkedni, mintha körülötted forogna a világ.

Annyi megoldást javasoltunk, de neked semmi sem jó.

Akkor hisztizzél tovább, szerintem senkit nem izgat.

2015. okt. 19. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!