Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy bírjátok elviselni?

Hogy bírjátok elviselni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagymamámnál demenciát állapítottak meg 1 évvel ezelőtt. Semmi baj nem volt, egészen fél évvel ezelőttig, akkor kezdett el látványosan romlani az állapota. Én otthonról dolgozom, ezért napközbenre "beköltözöm hozzájuk", hogy ne legyenek teljesen egyedül és papám el tudjon menni sétálgatni meg boltba.

Viszont újabban egyre elviselhetetlenebb. Direkt kötekedik, rosszindulatú lett és gonosz. Egyre nehezebben viselem idegileg. Tudom, hogy nem tehet róla, nem is szoktam visszaszólni, elengedem a fülem mellett. Viszont esténként sírva megyek haza, úgy felőröl idegileg. Ráadásul erőszakos és ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, akkor agresszív.

Eddig felajánlottam, hogy segítek papámnak, de újabban ez elvárt lett és ha esetleg nem érek rá, akkor én vagyok a világ legszemetebb embere. A testvéreim messzebb laknak, nem tudnak átugrálni, anyukám meg késő estig dolgozik, így maradtam én. De nem tudom meddig fogom így bírni, most háttérbe szorítottam a munkám, a magánéletem és minden mást, de kezdek kiborulni.

Szívesen fogadnék tanácsokat vagy csak beszélgetnék valakivel aki hasonló cipőben jár(t). Ti hogy oldjátok meg ezeket? Hogy viselitek lelkileg?

2017. nov. 15. 09:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó! :) sajnos nekem is feltűnt, hogy nem ugyanaz az ember aki eddig volt, sosem volt benne gonoszság és mint ha teljesen kifordult volna magából. Vannak tiszta pillanatai, amik kb fél percig tartanak, utána kezdődik minden elölről.

Egyelőre úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk keresni egy ápolót aki 8 órában vele van, addig a papa is tud napközben aludni (este nem hagyja) és amíg meg tudjuk így oldani, addig nem adnánk be otthonba. A tesóm munka előtt felugrik, a másik tesóm meg ha korábban végez akkor benéz munkaidő után. Én napközben 1x átmegyek hozzájuk hogy hogy vannak. Anyu meg addig nem vállal túlórákat és előbb odamegy.

Most megpróbálunk neki egy leinformálható, normális ápolót keresni.

2017. nov. 16. 08:32
 12/13 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkit felpontoztam, mert számomra minden válasz hasznos volt de valaki itt járt lepontozni mindenkit...szóval nem én voltam.
2017. nov. 16. 08:33
 13/13 anonim ***** válasza:
58%
Nagyszeru hir! Jol tetted, hogy kiirtad ezt a kerdest! Meghogy nincs ertelme ennek az oldalnak :) Remelem, a legjobb megoldast sikerul megtalalni.
2017. nov. 16. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!