Tényleg én voltam hálátlan?
Hétvégén volt a diplomaosztóm és tartottunk utána egy kis ebédet a szűk családdal. A nagymamámtól megkaptam ajándékba, illetve "örökségbe" a házassági karikagyűrűjét, amivel még annak idején a nagypapám kérte meg a kezét. A nagypapám 18 éve halt meg, azóta nem is hordja.
Kérte, hogy próbáljam fel, hogy melyik ujjamra jó. A gyűrűs ujjamra nagyjából passzol. Majd levettem, megköszöntem, mondtam, hogy ráteszem egy kis ékszer párnára és beteszem az üveges szekrényembe, ahol az emlék tárgyaimat őrzöm. Mondta, hogy szó se lehet róla, hordjam! Mivel férjnél vagyok, így a jobb gyűrűs ujjamon már van karikagyűrű, az mellé nehezen férne fel, nem tudnám behajlítani az ujjamat. A bal kezemen pedig a férjemtől kapott eljegyzési gyűrűm van, ami egy hatalamas cirkónia köves gyűrű, szóval oda se igen férne. Erre mondta nagymamám, hogy ő úgy gondolta, hogy a saját karikagyűrűm helyett az övét hordjam. Visszaadtam neki a gyűrűt, hogy akkor sajnos nem fogadhatom el, meg egyébként is az az övé. Erre felcsattant, hogy milyen hálátlan vagyok, nem is szólt hozzám, búcsúzáskor is csak kötelességből adott puszit. Azóta nem is hívott, pedig mindennap szokott.
Most komolyan bunkó voltam? Már bánom az egészet, el kellett volna fogadnom a gyűrűt és minden találkozáskor felvettem volna a saját karikagyűrűm helyett.
Köszönöm a válaszokat!
1-es! nagyon jó az ötleted, nem is értem miért nem jutott az eszembe.
10-es! Én is úgy érzem, hogy nem volt túl jó a kapcsolatuk, ezért is fura számára, hogy én hordani akarom a saját gyűrűmet.
Tudom el kellett volna fogadnom, de szerintem is picit morbid, ráadásul az őöé a gyűrű, megtarthatta volna. Nekem van sajátom, amit semmi pénzért egy percre se vennék le.
Az igazán megtisztelő, hogy odaadja.
Viszont az nagyon fura elvárás, hogy a sajátod helyett hordd. A házasság közted és a férjed között jött létre,ezért hordod a gyűrűjét. Kicsit ez nekem úgy tűnik, mintha a nagyi az ő ereklyéjét többre tartaná, mint a ti jegygyűrűröket, mert azt bizonyára érti, mit képvisel.
#10 Ez nem törvényszerű. Az én nagyszüleimnek mintaházasságuk volt, tényleg példabeszéd értékű, és nem csak külsőségekben.
A nagyapám halála után mégis elajándékozott a nagymamám jegygyűrűt, karikagyűrűt. Ő úgy gondolta, hogy ahogy a nagyapám, ő sem visz magával semmit a sírba, odaát nem lesz szüksége... Helyette inkább emléket szeretett volna a fiának, unokájának.
Amúgy de fura itt némely hozzászóló, ha egyenesen, sumákolás nélkül megmondja a véleményét (NEM, NEM VOLTÁL BUNKÓ!!!), akkor milyen bunkó!
Ha azt írtad volna ki, hogy színleg ráhagytad a mamára, a férjed meg megsértődött, akkor leszednék rólad a keresztvizet, hogy gyáva vagy, meg nem tudsz kiállni stb.
Ha kiírnád, hogy a férjed levette a sajátját, hasonló helyzetben, akkor lenne mami pici fia, meg nem kellett volna hozzámenni :xD
Minden attól függ, ki írja ki.
Nem voltál bunkó, micsoda ötlet ez??! Azért gondoljátok már el tényleg fordítva: ha a férjem minden egyes alkalommal, mikor megyünk a nagymamához lecserélné a gyűrűjét...hát, nem tudom, nem díjaznám, az tuti!
A nagyi a saját gyűrűjét annyira becsüli, hogy neked adja, ilyen cirkusz közepette, de a férjedét, a közöset annyira tiszteli, hogy elvárta volna, hogy mindjárd "eldobd" a francba.
Érdekes nagyi, nem tűnik önzőnek egyáltalán. Úgy ad ajándékot, hogy neki legyen jó, az ő akarata érvényesüljön :xD.
Én hagynám szépen, békében forrongani, aztán majdha megbeszélte magával, úgyis hívni fog, összefuttok stb., ugyanolyan lennék vele, mintha az egész meg sem történt volna. Ha meg emiatt nem beszél, hát mit tehetsz...
De mondjuk én becsülöm az egyenes, nem bunkó embereket és tiszta helyzeteket, illetve ha egy ember tudja, hova tartozik (férjhez mentél, nem?).
Most ha úgy csinálsz, találkozók alkalmával, mintha az övét hordanád (és igen, még leírva is morbid), és véletlenül összefutsz vele vhol, gyűrű nélkül, akkor mi van? Canossát jársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!