Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg én voltam hálátlan?

Tényleg én voltam hálátlan?

Figyelt kérdés

Hétvégén volt a diplomaosztóm és tartottunk utána egy kis ebédet a szűk családdal. A nagymamámtól megkaptam ajándékba, illetve "örökségbe" a házassági karikagyűrűjét, amivel még annak idején a nagypapám kérte meg a kezét. A nagypapám 18 éve halt meg, azóta nem is hordja.

Kérte, hogy próbáljam fel, hogy melyik ujjamra jó. A gyűrűs ujjamra nagyjából passzol. Majd levettem, megköszöntem, mondtam, hogy ráteszem egy kis ékszer párnára és beteszem az üveges szekrényembe, ahol az emlék tárgyaimat őrzöm. Mondta, hogy szó se lehet róla, hordjam! Mivel férjnél vagyok, így a jobb gyűrűs ujjamon már van karikagyűrű, az mellé nehezen férne fel, nem tudnám behajlítani az ujjamat. A bal kezemen pedig a férjemtől kapott eljegyzési gyűrűm van, ami egy hatalamas cirkónia köves gyűrű, szóval oda se igen férne. Erre mondta nagymamám, hogy ő úgy gondolta, hogy a saját karikagyűrűm helyett az övét hordjam. Visszaadtam neki a gyűrűt, hogy akkor sajnos nem fogadhatom el, meg egyébként is az az övé. Erre felcsattant, hogy milyen hálátlan vagyok, nem is szólt hozzám, búcsúzáskor is csak kötelességből adott puszit. Azóta nem is hívott, pedig mindennap szokott.

Most komolyan bunkó voltam? Már bánom az egészet, el kellett volna fogadnom a gyűrűt és minden találkozáskor felvettem volna a saját karikagyűrűm helyett.

2017. júl. 19. 11:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%
Vagy fűzd egy láncra medállként
2017. júl. 19. 11:35
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Már az kissé morbid, hogy a saját karikagyűrűjét neked adja. De az, hogy a saját jegygyűrűd lecseréld erre, az már tényleg beteges. Nincs miért rosszul érezned magad. Az idősek sajnos... Igyekszem szépen fogalmazni... Máshogy gondolkodnak.
2017. júl. 19. 11:41
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Dehogy voltál. Hagyjad őt, majd lehiggad.
2017. júl. 19. 11:43
 4/18 anonim ***** válasza:
28%

Én a nagymamám jegygyűrűjét kaptam meg hasonló módon. Sajnos azóta már ő is elhunyt egy balesetben, így boldog vagyok, hogy ilyen emlékem van róla.

Én akkor szoktam volt felvenni a saját gyűrűim mellé/helyett, mikor náluk jártunk. Igaz, ő amúgy is olyan, hogy mindig megnézi, ki mit visel. :)

Szerintem kár volt ezért megbántani, én az adott eseményen lecseréltem volna a kedvéért, otthon meg mehet a vitrinbe, ahogy eltervezted. Legközelebb meg valószínűleg nem nézte volna, ha meg mégis, meg lehetett volna magyarázni, hogy most épp a másik van rajtad, de amúgy szoktad hordani.

2017. júl. 19. 11:45
 5/18 anonim ***** válasza:
76%
Inkább szentimentális, mint morbid a saját jeggyurut oda ajándékozni. Mondjuk az igencsak furcsa elgondolás, hogy az ő gyűrűjét kellene hordanod a sajátod helyett. Vissza adni nem kellett volna, azt bunkosagnak tartom, helyette lehetett volna mondani, hogy te a férjedtől kapott gyűrűt hordod, hiszen házasok vagytok, ezt pedig majd láncra fűzve viseled.
2017. júl. 19. 11:45
 6/18 anonim ***** válasza:
24%

Senki sem örökéletű, igy azt a gyűrűt igyis-úgyis megkapja valaki egy nap. Valószinűleg sokat számit az a gyűrű és téged biztos nagyon szeret, ha már neked akarta adni. Biztos jól esett volna nek, ha rajta látja.

Igen, bunkó voltál. Szépen meg kellett volna köszönni és kész.

Amúgy pedig elvittem volna egy ékszereshez, hogy kicsit csinálja át az én méretemre...van még jó pár újjad nem? Mondjuk az sem rossz ötlet amit felvetettél, hogy akkor hordtad volna, amikor találkoztok. Eső után késő a köpönyeg ugyan, de beszélj vele. Mond, hogy nem állt szándékodban megsérteni őt, de ott hirtelen nem tudtál mit csinálni. Amúgy részéről pedig az tényleg fura, hogy a sajátod helyett az övét hord. Ilyenbe én sem mennék azért bele.

2017. júl. 19. 12:24
 7/18 anonim ***** válasza:
92%
Lehet, hogy visszaadni nem kellett volna. De az sem normális, hogy a sajátod helyett hordd. Szerencsétlen nagymama nem is értem, hogyna gondolhatta. Ha én azért kaptam volna egy gyűrűt, hogy a sajátom helyett hordjam, akkor egyszerűen elraktam volna valahova, ha kérdezik, hogy miért nincs rajtam, akkor meg megmondom, hogy van sajátom, köszönöm.
2017. júl. 19. 12:42
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Érdekesek azért itt a válaszolók. Ha nem adta volna vissza, akkor az lenne a bajotok, hogy nem azért kapta, hogy a szekrényben legyen, akkor már miért nem adta vissza? Arról meg nem tehet, hogy a nagymama megsértődött. Nem ő sértette meg, már az elgondolás is abszurd, hogy a nagyanyja jeggyűrűjét hordja a sajátja helyett. A nagymama ha ezen felkapta a vizet, hát így járt, ez önmagában akkor sem sértő.
2017. júl. 19. 13:07
 9/18 anonim ***** válasza:
62%

Nem voltál hálátlan, de diplomáciából elég gyengén szerepeltél.

Elég lett volna elfogadnod és megköszönnöd. De ha már mondtad, hogy üvegvitrinbe tennéd, ő meg azt, hogy hordjad, akkor rá kellett volna hagynod, hogy oké, oké.

Az pedig tényleg roppant kínos, hogy vissza akartad adni az ajándékát.

Ezzel együtt is, ostobaság azt várni, hogy a SAJÁT (férjedtől kapott!) jegygyűrűdet leteszed, hogy ezt hordhasd.

Szüleid ott voltak, hallották ezt? Mit mondtak akkor vagy utólag? Jó esetben ilyenkor a szülő (a nagymama gyereke) meg tudja értetni idős édesanyjával, hogy nem várhatja el, hogy a férjétől kapott gyűrűjét letegye.

Szerintem kérd az ő közvetítésüket, tőlük talán elfogadja ezt az érvelést.

2017. júl. 19. 13:19
 10/18 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a nagyi kicsit furcsa.

Az én apám is megözvegyült 67 éves korában és 84 évesen a jegygyűrűjével lett eltemetve, le nem vette volna soha.

A nagymamám sem vette le e gyűrűjét haláláig.

Szerintem nem szokás levenni, legfeljebb ha új házasságot köt valaki.

Elajándékozni meg végképp ízléstelen dolog.

Azt már nem is minősítem, hogy elvárta volna, hogy a férjed gyűrűje helyett hordd.

Látszik az összes megmozdulásából, hogy számára ez nem jelentett soha semmit, ezért nem érti, hogy neked miért fontos.

Csak kíváncsiságból kérdezem:

Pocsék volt a házasságuk a papával? Mert nekem úgy tűnik.

2017. júl. 19. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!