Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Te mit tennél a helyemben?

Te mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés
Pont ma 1 hónapja hogy a nagypapám elhunyt, nagymamám pedig egyedül maradt. Minden nap megy hozzá valaki, én is heti több alkalommal látogatom. A párommal már 10 éve együtt vagyunk lassan és hamarosan vidékre költözünk saját lakásba. A mamám és anyukám azt hajtogatják hogy hagyjam el a párom és költözzek mamához hogy ne legyen egyedül, de én nem akarom elhagyni őt, ugyanakkor nagyon sajnálom a mamát is. Nem tudom hogy tudatosan-e de minden nap lelkifurdalást okoznak nekem, anyu és mama is. Most is például anyut felhívtam, megkérdeztem mit csinálnak: filmet nézünk, szegény mama meg egyedül nézi. Rajtam kívül van még 3 másik unokája mégis mindenért engem vesznek elő. Nem várhatják el tőlem hogy adjam fel a terveim és a kapcsolatom is. Nagyon szeretem a nagymamám de nekem is meg van a saját életem amit építeni szeretnék. Nem tudom mit csináljak, rossz embernek érzem magam emiatt.
2016. okt. 29. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

1./ Ne hagyd magad érzelmileg zsarolni!!! (szegény mama most egyedül TV-zik és hasonlók)

2./ Még soha nem hallottam olyat, hogyha valaki ápolja valamelyik hozzátartozóját, annak előfeltétele, hogy hagyja ott a párját.

3./ A nagyi ápolása elsősorban anyád feladata lenne

4./ Ha elvállaljátok a PÁRODDAL a nagyit, kössetek vele örökösödési szerződést az ingatlanára, nehogy te/ti a nyelveteken tapossatok, aztán az egész família jelentkezik a "jussáért"

Így kell nézni a dolgokat!

2016. okt. 29. 22:40
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Most olvasom, hogy a nagyi nem is szorul ápolásra.

Sajnos manapság nem olyan világot élünk, hogy emberek "társalkodónőt" tartsanak.

Ha anyád úgy gondolja, hogy nem tesz jót a mamának az egyedüllét, akkor ne rád lőcsölje, hanem vegye oda magához, ha nem is örökre, de legalább addig, míg helyrejön lelkileg.

2016. okt. 29. 22:43
 13/19 A kérdező kommentje:
Mama nem akarja hogy bárki odavigye a párját, a lakás pedig a két lánya nevén van szóval ilyesmi szóba se jöhet de nem is nagyon izgat. Anyu mindig azt mondja hogy én vagyok a mama kedvence és ő csak engem szeretne maga mellé.
2016. okt. 29. 22:46
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Pfff.... ápolják csak az örökösök!
2016. okt. 29. 22:52
 15/19 anonim ***** válasza:
97%

"...Mama nem akarja hogy bárki odavigye a párját..."

Hát akkor nincs mese, a mama csak tévézgessen egyedül!

Ennyire azért ne legyen önző!

2016. okt. 29. 22:52
 16/19 Snorri ***** válasza:
93%
67 éves az nem is idős! Kicsit szedje össze magát, menjen nyugdíjas klubba, olvasson, internetezzen, stb! Én a helyedben leülnék velük, és elmondanám, hogy nagyon szereted őket, de ebből a zsarolásból eleged van. Elmondod, hogy hányszor fogod tudni látogatni a mamát miután vidékre költöztetek a pároddal. Ha még egyszer elkezdenek téged zsarolni, a párodra megjegyzéseket tenni, akkor nem fogsz jönni. És ehhez tartsd magad. Persze nem örökre, de pár hónapig, amíg ők nem keresnek, elnézést nem kérnek.
2016. okt. 29. 23:30
 17/19 anonim ***** válasza:
91%
Azt hittem, bőven 70 feletti vagy ellátásra szoruló a nagyi, de 67 évesen, nagyjából egészségesen, minek kéne valakinek odaköltözni? Elhiszem, hogy maga alatt van a férje halála miatt, de erős túlzás ezért odaköltözni. Az nem hozza vissza a nagypapát. Idővel majd jobban lesz, ha feldolgozta a gyászát.
2016. okt. 29. 23:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad, nem a te feladatod gondoskodni róla.
2016. okt. 29. 23:50
 19/19 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.
2016. okt. 30. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!