Tegyük fel, hogy ki nem állhatod a házastársad családját, viszont ők minimum kétheti rendszerességgel elvárják a látogatásaitokat, plusz az ilyen-olyan évfordulók és napok megünneplését. (Nagy a család, ezért sok ilyen van. ) Mit tennél?
Mivel a párom is igényli, vele megyek.
De mivel mostanában sokszor dolgozik pont ezeken a napokon, és sógornőm imád szúrkálni, ha egyedül vagyok, már volt, hogy bekamuztam valami melót, futárt, osztálytalálkozót, és átküldtem egyedül a gyerekeket.
Ha van közös gyerek, akkor látni akarja, ennyi, vigye a párod.
Nem vagy köteles elmenni 2 hetente jó pofát vágni, elmész évente 2x karácsonykor meg valami nagyobb eseménykor (pl esküvő, 40. házassági évforduló, keresztelő..) a többi ne érdekeljen.
Ha van fölösleges időd, akkor telefonálj oda, gratulálj, aztán lerakod, megvan 2 percből.
Ha szereted a párodat, légy képes arra hogy elviseled időnként a családját.
Gyanítom a párodnak rosszul esne ha az ő családjával kapcsolatos eseményekre egyedül kellene mennie. Ráadásul magyarázkodjon is a családja előtt hogy "neeem dehogyiiis, Julcsika nem utál titeket csak a feje fáj...."
nem kötelező rajongani a párunk családjáért, de a párunk kedvéért illik megtenni dolgokat.
Persze a mai szép világban illem, kötelesség nincs, csak kedv és jogok.
Ha nagy a család, akkor épp elég alkalom adódik a névnapok, születésnapok miatt. Ezekre menj el, a többire nem. Természetesen házastársad menjen gyakrabban, ha szívesen menne. Neki a szülei, testvérei stb., neked nem. Te addig mehetsz a saját családodhoz. Hátha őhozzájuk meg a házastársad nem megy szívesen. :DD
Amúgy jó lenne tudni, mi van amögött, hogy ki nem állhatod őket. Vannak kellemetlen természetű anyósok, apósok, sógorok, sógornők, de sokszor a fiatal asszonyka se tud tapintatosan viselkedni és (pláne, ha már van gyereke) azt képzeli, őkörülötte forog a világ.
Ha vkit én "ki nem állhatok", ott reménytelen megváltoztatásuk, így kiiktatom életemből.
Ne találkozz velük. Párod eltudja mondani okokat. Fejlődjenek s lesz esélyük. It's too simple.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!