Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tegyük fel, hogy ki nem...

Tegyük fel, hogy ki nem állhatod a házastársad családját, viszont ők minimum kétheti rendszerességgel elvárják a látogatásaitokat, plusz az ilyen-olyan évfordulók és napok megünneplését. (Nagy a család, ezért sok ilyen van. ) Mit tennél?

Figyelt kérdés
2016. júl. 6. 13:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%
jaaaa hogy a család fejlődjön hogy megfeleljenek a kedves menyüknek... értem...
2016. júl. 6. 14:48
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

nem megyek . felnőtt emberek vagytok, beszéld meg a pároddal,hogy neked nem nagyon van ínyedre a családját látogatni ilyen sűrűn,ha nem haragszik meg,akkor nem mész mindig. ha már eljutottatok a házasságig,akkor ezt csak megtudjátok beszélni. :)

érthető az álláspontod,hogy nem akarsz minden hülye ünnepen ott lenni,amikor nem szereted őket. gondolom ők sem látnak szívesen, általában kölcsönös egymás nem szeretése.

2016. júl. 6. 15:04
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
A saját szüleimet is csak havonta látom, attól, hogy a párom családja közelebb lakik, még nem várhatják el, hogy minden második hétvégémet rájuk áldozzam. Menjen a párom egyedül, a nagyobb eseményekre elkísérem, de ennyi. Tanulják meg besűríteni az ünnepeket, nálunk is egyszerre szokás 2-3 ember születés- vagy névnapját megünnepelni, pedig a szüleim és a nagyszüleim egy városban laknak. Az ünnep akkor van, amikor tartjuk. Az évforduló meg kettejük közös ünnepe, nem az én dolgom, de még csak nem is a páromé, kivéve persze a 25., 50., 75., de az is csak a szülőknél/testvérnél, pl egy nagynéninél egyáltalán nem tartozik ránk. Leülni, megbeszélni.
2016. júl. 6. 15:13
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
A sima ketheti latogatasokat ritkitanam, minden harmadikra mennek kb. a szuletesnapokra elmennek (mindre), a nevnapokra nem hiszem. Igy, ugy saccolom, h kb 2-3x latnam oket egy evszakban. Az elviselhető.
2016. júl. 6. 15:17
 15/20 anonim ***** válasza:
22%

Nem őket kell szeretnem, hanem a páromat, miatt meg bármit megteszek.

(arról nem is beszélve, hogy ha nagy a család és neked mindenkivel bajod van, akkor szállj magadba...)

2016. júl. 6. 17:51
 16/20 anonim válasza:
68%
En ugyanigy vagyok.Bunkok es nem megyek.A paromra valo tekintettel sem mert en sem varnam el,hogy jojjon az en szuleimhez ha ilyen bunkok lennenek vele vagy csak szimplan nem akarnq jonni.Megerdemli a bunkoparaszt.Mert nem viselkedik normalisan.Egyebkent ha meg en lennek a helyebe akkor elgondolkoznek magamon,hogy milyen anya is vagyok,h nem fogadom el a fiam parjat.bizony ezzel ot is serti.
2016. júl. 6. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk hasonló a helyzet, annyi eltéréssel, hogy a férjem sem rajong a saját családjáért. Én nem megyek hozzájuk, csak évente pár alkalommal, de a férjem mehet a fiunkkal annyiszor, amennyiszer szeretne. Sajnos ő sem akar többször menni, így hallgathatom, hogy elmarom tőlük,pedig tényleg nem rajtam múlik, én nem szidom a családját, nem beszélek ellenük.
2016. júl. 6. 20:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha a párod sem vevő a látogatásokra akkor hagyjátok ki! Mi ezt csináltuk, csak nálunk rátett egy lapáttal a drága "anyós" stílusa és carkeverése ezért könnyebb volt. 6 éve megszakítottunk velük minden kapcsolatot, azóta nyugis az életünk. A rokonait is megválogathatja az ember szerencsére.

Mindenkèpp beszéld meg vele, hogy nem érzed jól magad ès ha nem muszáj ne menjetek! Nektek is van magánèletetrk, programotok stb.

2016. júl. 6. 22:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi egy evbe kb 3-4x talalkozunk egyutt a csaladdal.Nekem ennyi boven eleg is. Regebben tobbet mentunk parom szuleihet mert mindig mondtak,hogy miert nem megyunk?Amikor meg ott voltunk mindig fagyos volt a hangulat vagy veszekedes. En mondtam,hogy o csaladjahoz nagyobb esemenyre elmegyek ha muszaj,de csak igy hebe hoba biztos nem.Igaz most is megjegyzik meg idonkent h keveset megyunk,de majd megunjak.Parom am hazamehet ha akar en nem szolok abba bele. Szuletesnap,nevnap stb meg felhivjuk egymast altalaban. Jobban el lehet kerulni a veszekedest is igy,hogy ritkan talalkozunk.
2016. júl. 8. 04:32
 20/20 anonim ***** válasza:
69%

A családi modellre az a jó példa mint ami USA-ban van.

Egyik a nyugati parton, másik a keletin. Hálaadáskor találkoznak. Addig nyugodtan élnek!

Mi meg nem tartjuk a hálaadást ==> nyugodtan élünk.

2016. júl. 19. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!