Te mit tennél a helyemben?
A helyedben elküldeném mindkettőt a búbánatos pi.csába, tiszta szívből és őszintén.
Komolyan úgy gondolják, hogy egy 10 éves párkapcsolatot felrúgsz, hogy odaköltözz ápolni a nagyit?!
Anyádat megszülte, felnevelte, kitaníttatta, elindította az életben. Ő tartozik neki annyival, hogy ápolja idős korában. Vajon őt mi tartja vissza attól, hogy odaköltözzön, hogy ne legyen egyedül?!
Te pedig ha most a nagyit ápolod, akkor később nem kell már anyádra rá se nézned, ha ő fog ápolásra szorulni?
Esetleg úgy gondolták, hogy te fogod ápolni az egész kib.ott családot 72 éves korodig, aztán élheted a saját életed?
Állj már egy kicsit a sarkadra, és merj nemet mondani! Ha most ezt nem teszed meg, egy rettentően magányos, nyomorúságos élet vár rád, amit másokért fogsz feláldozni, miközben egy jó szót nem kapsz.
Ne bánd azt se, ha nem állnak veled szóba egy darabig, nem vesztesz vele semmit. Sőt, én a helyedben már most megszakítottam volna a kapcsolatot, mikor kiejtik a szájukon, hogy hagyjam el a párom.
Na látod!
Egy nagy különbség viszont van: anyád édesanyja, nem a tiéd. Költözzenek oda ketten, vegyék magukhoz a nagyit, vagy keressen más megoldást.
Tőled ne várjon el olyat, amire ő nem hajlandó, pedig az ő kötelessége lenne!
A nagymamád ápolása a gyermekei feladata, ha anyukád az egyetlen gyermeke, akkor az övé, ha több gyermeke van, akkor pedig osszák meg a feladatot. Egyáltalán: ápolásra szorul a mama vagy csak egyedül van? Mert azért nem mindegy, hogy "szegény mama egyedül nézi a tévét", avagy szüksége van segitségre a mosdásban is... De ez anyukád gondja. A Te gondod majd anyukád ápolása lesz... nem lesz majd könnyű, ha már most ennyire durván zsarol...
Semmiképp se érezd rossz embernek magadat, látogasd rendszeresen a mamádat, szeressed, de a saját életedet éljed.
Nagymamádról anyukádnak kéne gondoskodni, nem neked.
Felháborító az az elvárás, hogy hagyd ott a párod. Nem is értem, hogy juthat valakinek ez eszébe. Anyukád oldja a probléma nagy részét, ti hárman, unokák, pedig látogassátok alkalmanként a nagyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!