Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális dolog ez?

Normális dolog ez?

Figyelt kérdés
A nagymamám adott kölcsön pénzt autóra 300000 ft ot. Törlesztgetem meg segítek neki nagyon sokat,ennek ellenére állandóan felhánytorgatja hogy most ezt azt nem tud megvenni mert ideadta a pénzt.Persze megértem én ha nem lenne több millió forintja de nem értem hogy akkor mért adja ide ha felhányna? Nem kértem a pénzt ő magától adta ide. Akkor mért csinálja ezt?
2016. szept. 27. 07:56
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hát a házimunkába besegítésnél kicsit több. Mosok főzök rá ingyen bérmentve! Kapálom a földjét,szedem a paprikáját(8 mázsa)ingyen bérmentve.Veszem a kenyeret neki saját pénzén nem az övéből. Leszedem a szőllöt ledarálom ingyen bérmentve. Persze köszönöm se jár érte. Nem akartam kocsit venni ő beszélt rá őt is furikázom vele persze tankolni én tankolok. A havi részlet pénz rendszerességgel adom neki. Tényleg én lennék a rossz?
2016. szept. 27. 11:14
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Fizesd vissza a pénzt és ne segíts neki többet.
2016. szept. 27. 11:19
 13/17 anonim ***** válasza:

10-es, nem ajándékba kapta a pénzt, hanem kölcsönbe, amit szépen törleszt is.

Mi a fenének kell állandóan ezt felhánytorgatni? Én összeszedném a pénzt akár úgy is, hogy eladom az autót, visszafizetném egy összegben, megköszönném neki a lehetőséget és megkérném, hogy keressen más segítséget mostantól magának.

2016. szept. 27. 11:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mamika kihasznál, ezt vedd észre, csak zsarol érzelmileg a pénzzel. Add el a kocsit, add vissza a pénzt, azt többet felé se nézz!
2016. szept. 27. 13:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Èn visszaadnàm a pénzt, és többet ingyen nem segítenék neki. Nem kicsit ki vagy használva. És akkor még hánytorgatja is. Kedves...
2016. szept. 27. 14:30
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
Sosem értettem az ilyen nagyszülőket! Nekem az anyai nagyszülei hasonlóak, nem is volt velük sose jó a kapcsolatom, de inkább nem is részletezném. Apai mamám viszont egy tündér. :) Le van százalékolva már évek óta, havi 27000 Ft a bevétele és minden egyes látogatáskor ad valamennyi pénzt (nyilván nem több 10 ezer forintot, de nem is ez a lényeg, hanem a szándék és igazából nekem 1000 Ft is jól jön). Mindig mondom neki, hogy "mamikám, nem szeretném elfogadni, kell az a pénz neked is". (Ráadásul elég beteges is szegény, 8 fajta gyógyszert szed). De sosem hagy békén, mindig belerakja a táskámba, kabátomba, irattartómba és mindig mondja, hogy "majd ha nem lesz, akkor nem adok, addig pedig igyekszem mindenben támogatni az unokáimat". Nem fényezni akarom a saját nagyimat, de szerintem ilyen egy igazi, jó nagymama! :) Úgyhogy sajnállak kérdező, amiért veled ilyen a mamád, gusztustalan ez a viselkedés, főleg, hogy van pénze és nem is te kérted, hanem ő ajánlotta fel segítségképpen! Na, de ne is törődj vele, igyekezz minél hamarabb visszaadni a pénzét, hadd vásárolgasson, utána pedig ne segíts neki többet! ;)
2016. szept. 27. 20:06
 17/17 anonim ***** válasza:

16-os, akkor azert tunderi a nagyid mert ad penzt? Mar ne is haragudj, de hogy fogadhatsz el ilyen korulmenyek kozott penzt a nagymamadtol?? Nekem is allandoan beletette a zsebembe, en meg utana visszatettem a tarcajaba vagy az asztarla. Remelem meg csak tini vagy, akkor meg ellehet nezni, de ha felnott ember akkor nem is tudom minek nevezzelek...

Talan azert keri vissza a kerdezotol a nagymamaja a penzt, mert neki is kell szukosebb idokre hiszen mar oreg.

Az meg hogy felsorolod itt hogy miben segitesz neki es o halatlan... nemtudom amikor kiskorodban pelenkazott vagy vigyazott rad, o is ugy gondolta e hogy halatlan vagy.

Jezus uristen, egyetlen egy realis hozzaszolast lattam a kokmentek kozott, az is le volt pontozva. Remelem nektek is ilyen unokaitok lesznek majd. Remelem majd akkor eleg halasak lesztek nekik, nehogy szo erje a haz elejet

Amugy meg nekem is ugyan ilyenek a nagyszuleim (mar csak egy), de ennyi ev itan mar ismerhetned ot/oket, es nem fogadod el a penzt, mert tudod hogy utana a fejedhez vagjak.

2016. okt. 8. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!