Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan adjam a nagyim tudtára,...

One of a Kind kérdése:

Hogyan adjam a nagyim tudtára, hogy tkp. mérgezi magát és a családját?

Figyelt kérdés

Persze, nyilván nem úgy, ahogy a kérdésben írtam. :D arról van szó, hogy mosogatás után nem öblíti el az edényeket. Ennek tegnap voltam szemtanúja. A habot is letörli róluk a konyharuhával, aztán beteszi a helyükre. Ugye nem kell taglalnom, hogy marhára egészségtelen, ha rájuk szárad a mosogatószer? Ő főz a családra utána azokban az edényekben...

A baj az, hogy nagyon sértődékeny. Művelt, okos ember a nagyim, de nem hallgat sosem az észérvekre. Tanultam kommunikációs stratégiákat, és képzeljétek, nála nem vált be a módszer, amit tanítottak. :D Valamelyik nap megkérdezte, hogy ízlik a leves, én pedig mondtam, hogy az én ízlésemnek túl sós. Van ebben valami bántó? Azt válaszolta, hogy akkor többé nem főz ilyet, mert nem muszáj főtt ételt enni minden nap. 1 napig duzzogott, aztán bocsánatot kértem, pedig szerintem semmi bántót nem mondtam, de ettől nem lettem kevesebb, ő pedig megnyugodott.

Ezek után hogyan mondjam el neki, hogy egészségtelen, amit csinál? Amúgy ikerházban élünk, az egyik háztartás nagyimé, a másik a miénk, ahol velem együtt hárman vagyunk.

GyK-s kommentelők gyakran ismételt válaszaira is előre reagálok, hogy időt spóroljak nektek:

1) "Ha nem tetszik, kőtözzé' ee!" - El fogok, tényleg, de attól még a családom továbbra is mosogatószeres edényekből fog enni.

2) "Ha nem tetszik, főzzé' te!" - Egyelőre nem vagyok olyan jó szakács, mint ő, a többiek nem eszik meg a főztöm. :(

3) "Ha nem tetszik, mosogassá' te!" - Szoktam nagyim helyett is, de nem mindig. A főzésen kívül egyedül vezetem a háztartást, meg tanulok és dolgozom egyszerre. Nem tudnám megakadályozni, hogy többé egyszer se mosogasson.

4) "Hálátlan csitri vagy!" - Ó, ez miből jött le? Sokszor nem értem ám. Szeretem a nagyit ettől függetlenül.

Remélem, most már értitek, hogy én csak békességben szeretném ezt a kérdést megtárgyalni a nagyival. :) de mi legyen, ha ennyire sértődékeny teremtés?

2016. szept. 9. 00:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%
Èn a kérdezőnek nemtudok tanácsot adni, de a többi kommentelőnek mondom hogy attól hogy még sok helyen szìvják be a mérget akkor sem jó dolog mosogatószeres tányérból enni.
2016. szept. 9. 07:29
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
Mondd meg neki, hogy le kellene öblíteni, mindenki így csinálja. És nem kell azonnal törölgetni, vegyél neki egy edényszárítot. Lehet, hogy megsértődik és 2 napig duzzogni fog, ennyit neked is muszáj lesz bevállalni, ha változást akarsz.
2016. szept. 9. 08:04
 13/18 anonim ***** válasza:
51%
Rebdelj kajat vagy menj ettetembe. En egy falatot nem ennek ott.
2016. szept. 9. 08:14
 14/18 anonim ***** válasza:
34%
A flakonon nincs használati utasítás? Keress a neten...
2016. szept. 9. 08:16
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

Én ezt Angliában láttam, tök megszokott, hogy nem öblítik el.

Brrr.

S csodálkoztak, hogy miért nem kérek kávét..

Inkább főznék magamra...ha a többiek nem eszik, ők maradjanak a nagyi mosogatószeres kajájánál.

2016. szept. 9. 08:30
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
Milyen mosogazószert használ?Mert az Amway mosogatószere(meg a többi terméke)mindenmentes és meg lehet enni.Ha ennyire szereti a mosogatószert fogyasztani,akkor próbálja ki.
2016. szept. 9. 08:37
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
Vegyetek a nagyinak meglepetés mosogatógépet.
2016. szept. 9. 12:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha ennyi evesen ilyen sertodekeny, akkor valoszinuleg pici koratol kezdve mindig nebantsvirag volt, mindig mindent rahagytak. Most mar nem fog valtozni. Mivel masok rahagytak mindent, az o szemszogebol o fog tunni, te vagy banto-serto. Hagyd ra, inkabb oblogessetek el utana v. mondd neki, h mivel o fozott, te szivesen elvallalnad a mosogatast.
2016. okt. 27. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!